CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 13163|Reply: 118

Jiran yang menyakitkan....

[Copy link]
Post time 7-8-2010 12:08 PM | Show all posts |Read mode
al kisah begini...kami ni hidup bujang.dlm 4 org satu rumah...jiran kami semua dah famili. seblah kiri rumah aku jiran melayu, dah ada family dan anak2 la.sblah kanan tak da sbb baru ja pindah,so kosong la.yg depan tu india dan sudah ber-famili.

jirang yg seblah kiri tu agak kerek la..tak pernah tegur.dah 2 tahun aku kami sewa kat sana.suami isteri buat sama ja.may be sbb dia berada sikit la n may be keja pun besar la. satu hari dia buat kenduri, may be ajak kawan terdekat la.tiba2 dia dtg rumah kami. dia cakap nak tumpang letak motor besar dia kat rumah kami.sbb kat garage tu kosong .kami ada moto ja.member aku cakap ok ja. kemudian dia cakap kat mmber aku " esok dtg la kenduri, sbb saya dah tumpang letak motor kat rumah korang"..aduh sakitnya hati.sbb dia tumpang letak motor then dia invite kami g kenduri.ingat kami ni nak makan sgt ka kenduri dia tu.kitaorang pun ada duit la nak beli makanan.tp ingat jiran wat tak tau ja.esok balik keja tgk lagi byk brg tumpang kat rumah kami...first cakap motor ja.

kenapa la ada jugak manusia macam ni kat dunia ni...skrg semua budak2 rumah aku beli kete.dia lagi la panas.ada honda city, civic, vios and alza kat rumah aku skrg. dia lagi wat tak tau kat kami.may be marah or jeles.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 7-8-2010 12:38 PM | Show all posts
mane ko tau dia panas?
Reply

Use magic Report

Post time 7-8-2010 12:38 PM | Show all posts
anak2 dia cun tak?
Reply

Use magic Report

Post time 7-8-2010 12:39 PM | Show all posts
so. ektibiti nompang garage tu bape hari? sehari jer kan?
Reply

Use magic Report

Post time 7-8-2010 12:42 PM | Show all posts
entah2 jiran ko sebenarnya takde ape yang nak panas tak?
Reply

Use magic Report

Post time 7-8-2010 12:46 PM | Show all posts
tk ikhls ler tuu dok kate lagu tu
Reply

Use magic Report

Follow Us
 Author| Post time 7-8-2010 01:02 PM | Show all posts
Reply 4# wekwek1


    bukan sehari bro...hmpir seminggu.dah hbis kenduri pun tak dtg ambik lagi.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 7-8-2010 01:03 PM | Show all posts
Reply 5# tabasco


    skrg dia mcm marah ja dgn kami..sbb bila anak2 dia main kat luar n kete city aku balik ja.terus suh anak2 dia masuk n tutup pintu kuat2.pelik.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 7-8-2010 01:04 PM | Show all posts
Reply 3# wekwek1


    org gaji dia yg cun..tpi ko kena omong indonesia Pak
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 7-8-2010 01:04 PM | Show all posts
Reply 6# CahayaAina


    bukan tak ikhlas...at least jgn la cakap mcm tu.nak tumpang tak kisah..tak jemput kenduri pun tak pa.tak hran pun.sbb kami ni busy keja.
Reply

Use magic Report

Post time 7-8-2010 01:05 PM | Show all posts
maybe die tak pernah tego sbb takmo di cop jaga tepi kain pelikat orang kot?
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 7-8-2010 01:07 PM | Show all posts
Reply 11# siputsedut


    klu betul mcm tu oklah...alhamdulillah..tpi masa nak latak moto and nak jemput kenduri jgn la cakap mcm tu....jgn jemput klu tak ikhlas.kami pun tak kisah
Reply

Use magic Report

Post time 7-8-2010 01:13 PM | Show all posts
Reply 8# keyboardmouse


   ooo...dia jeles kot ko ade city...bestnyer ade city
Reply

Use magic Report

Post time 7-8-2010 01:15 PM | Show all posts
Reply  siputsedut


    klu betul mcm tu oklah...alhamdulillah..tpi masa nak latak moto and nak  ...
keyboardmouse Post at 7-8-2010 13:07



    maybe sbb die kurang bergaul dengan jiran2 maka budi bahasanya kurang sket..hehe

takpe habang keyboard dan juga mouse..uols pon buat lah hal sendirik..jgn plak die buat camtu uols pegi bls mcm2 kat theyols plak.. iols rase tak luak pon kan kalo ignore orang2 camtu?
















kalo ade hosmet yang masih bujang serta hensem..sila rekemen dekat iols...
larikkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk
Reply

Use magic Report

Post time 7-8-2010 01:31 PM | Show all posts
kire ok lagi la tuh klu takat parking barang2 dia, keta moto  bagai..
aku nih...org parking Beckhoe depan umah...betul2 depan gate..
Hangin jer aku..mau aku seterika muka dia...Tp takut sok kuar Harian metro lak:@
Reply

Use magic Report

Post time 7-8-2010 01:36 PM | Show all posts
ko ade keter city ker?  

hye..boleh bekenalan
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 7-8-2010 01:39 PM | Show all posts
tt dtglah rumah jiran tue masa raya nanti...
Reply

Use magic Report

Post time 7-8-2010 01:41 PM | Show all posts
relax2 sudah
Reply

Use magic Report

Post time 7-8-2010 01:50 PM | Show all posts
jiran aku lagik la lahabau..aku yg buat pagar antara kitorang, dia suruh aku bayar dia plak..dahla buat umah dable storey kat perumahan single storey....aku buat derk jer la...malas nak layan..reta bukan dibawak mati ponnnn
Reply

Use magic Report

Post time 7-8-2010 02:45 PM | Show all posts
tt dtglah rumah jiran tue masa raya nanti...
satusembilan Post at 7-8-2010 13:39



    nk raye ke rumah 19 bley?
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

Category: Cinta & Perhubungan


ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

26-5-2024 02:26 AM GMT+8 , Processed in 0.069416 second(s), 47 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list