CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT
Search
Carian Terbanyak:
12Next
Return to list New
View: 5855|Reply: 28

Diekori @ sengaja buat pasal

[Copy link]
Post time 7-7-2010 08:20 PM | Show all posts |Read mode
Salam semua,
saya nak bertanya pernah tak anda diekori secara tetiba..?

contoh yang ini benar-benar berlaku semasa di traffic light

kes pertama
someone nie hon lar kereta dihadapan sebab walau dah lampu hijau tetap dia tak bergerak
so lepas tu someone nie perasan kereta yang telah dia hon tu ekori dia kemana saja dia pergi
menyebabkan dia bertindak pergi ke balai polis untuk report dan letak kereta dia di mana-mana kawasan
yang selamat dan balik rumah dengan menaiki teksi sebab takut apa-apa terjadi ( takut orang yang ekorinya tahu dimana dia tinggal )

kes kedua
balik dari tengok wayang kereta wira seolah-olah sengaja bawa slow dan macam tak mahu masuk simpang bila dah lepas simpang dia sengaja
berhenti kat tepi untuk tengok kami dan mula mengekori kami secara perlahan-lahan....

abang saya pernah kata kadang kala orang-orang sebegini suka buat masalah dengan sengaja baring di atas jalan raya
ada apa-apa cara ke untuk mengelakkan daripada mereka...? apa motif utama mereka berbuat demikian...?
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 7-7-2010 09:56 PM | Show all posts
takde pengalaman lagi....
Reply

Use magic Report

Post time 8-7-2010 12:02 AM | Show all posts
alang2 dah baring tengah jalan tu. gelek je sekali.. tak bule dah ikut lagi.
Reply

Use magic Report

Post time 8-7-2010 12:55 AM | Show all posts
Salam semua,
saya nak bertanya pernah tak anda diekori secara tetiba..?

contoh yang ini benar-be ...
shahhana Post at 7-7-2010 20:20
tgh planning nak rompak? bawa keta pe?
Reply

Use magic Report

Post time 8-7-2010 06:07 AM | Show all posts
aku ada pengalaman mengekori....peristiwa berlaku macam ni. Ada kete tetiba kuar simpang dan aku terpaksa mengelak ke bahu jalan sambil brake emergency dan bagi honk super high frequency. Kereta tu langsung tak berhenti pun atau memberi apa2 isyarat minta maaf atas kecuaian yg dilakukan yg hampir2 sgt akan melibatkan kemalangan. Lepas tu aku ikut kete tu, sampai lah ke rumah dia...bila sampai rumah dia aku kuar dan jumpa dreber tu (berbangsa cina dan ada budak kecik sorang dlm kete tu. Aku cakap yg dia bawak kereta secara cuai dan berbahaya, dan dia kena lebih berhati2 ketika memandu. Dia minta maaf kat aku dan ucap terima kasih atas kuliah bertajuk adab dan moral memandu kereta yg aku sampaikan
Reply

Use magic Report

Post time 8-7-2010 06:09 AM | Show all posts
biasanya bebudak yg baru tukar keta dari wira cabuk.waja ke VIOS dan CITY je yg jenis2 cam ni... rasa dah cam bawak keta jepun la katakan... mesti la kena sombong skit
Reply

Use magic Report

Post time 8-7-2010 06:11 AM | Show all posts
ada kawan peyno tu bawak balik Altezza m.. dia cakap ramai driver suka cucuk2 dia... mostly keta Myvi katanya

hehehe pemilik tu ingat myvi tu toyota sama cam altezza... adik beradik katanya

prrrfthhh
Reply

Use magic Report

Post time 8-7-2010 08:38 AM | Show all posts
...hang x bayo utang ngan ah long x..
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 8-7-2010 11:16 AM | Show all posts
pemandu kat Malaysia ni ramai yg samseng& slalu berasa dirinya saja ada priority utk berada di jalan raya.. 1 malaysia katanyer
Reply

Use magic Report

Post time 8-7-2010 01:50 PM | Show all posts
baring tgh jalan? pegang bendera tak?
Reply

Use magic Report

Post time 8-7-2010 02:50 PM | Show all posts
kalau betul nak tau yg kita nih betul2 diekori...cari je mana2 roundabout...pusing la 7-8 kali roundabaout tuh...kalau dia follow, itulah dia pengikut kita...
kalau x jumpa roundabout...kita bawak dia bersiar2 dulu..pastuh berenti kat kedai mamak..kalau dia follow n park kat mana2..memang confirm.itu jugak pengikut kita..
Reply

Use magic Report

Post time 8-7-2010 03:22 PM | Show all posts
Pada 1 malam tahun lepas..
ada kereta himpit kereta aku, x bagi signal.. jalan 2 line..
nyaris aku nak langgar divider sebab nak elak kereta tu..

bengang punyal pasal aku follow kereta tu n sengaja bagi high beam...
kira tanda aku x puas hatilah...

pastu dia slowkan kereta sampai aku overtake dia
then dia drive sebelah aku jerit2...
pastu dia follow aku n sengaja bagi high beam...

aku adjust skit cermin coz silau... sampai kat traffic light lampu merah...
aku stop... dia stop belakang aku... yang aku herannya awat dia x nak turun dari kereta...
kot kot dia nak pukul aku ker...

then bila traffic light hijau aku jalan la pusing2 town... dia ikut lagi... n bagi high beam...
pastu dia overtake aku n buat emergency brake... n terus dia blah

he he he... natang sungguh...
Reply

Use magic Report

Post time 8-7-2010 03:53 PM | Show all posts
tak dop kije nak ngikut orang...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 8-7-2010 09:40 PM | Show all posts
nie x de kena mengena dengan hutang....

tak pasti lar angkat ke tak sebab abang yg cerita tapi tak de kata angkat or tak....

kete bapak kita matrix hitam....
Reply

Use magic Report

Post time 9-7-2010 08:24 AM | Show all posts
aku ada pengalaman mengekori....peristiwa berlaku macam ni. Ada kete tetiba kuar simpang dan aku ter ...
zzcbr Post at 8-7-2010 06:07



    ..kalau aku lah...memang kena sumpah 7 keturunan lah orang tu!!!!!!!:@ :@
Reply

Use magic Report

Post time 9-7-2010 08:27 AM | Show all posts
Pada 1 malam tahun lepas..
ada kereta himpit kereta aku, x bagi signal.. jalan 2 line..
nyaris aku ...
deskcom Post at 8-7-2010 15:22



    lain kali hang letak spotlight kt belakang kete...
klu dia high beam...hang 'on' sportlight....
tengok kalau x rabun mata dia.....
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 9-7-2010 08:31 AM | Show all posts
takde pengalaman diekori atau mengekori....tapi my sis pnh diekori...masa tu she was driving alone...skali ada 2 lelaki dlm satu keta nie asyik dok follow....until she stop kat petrol station...lama gak lah baru keta tu blah...sib baik...
Reply

Use magic Report

Post time 9-7-2010 08:33 AM | Show all posts
...senang je kalau ada orang follow kita..bawak lah ngan cara paling berhemah...20 km/jam.
tak pun waktu dia tengah follow...hang berhentikan kete tengah-tengah  jalan...
tengo dia nk berhenti  x..!!!!

...tapi petua x di galakkan jika waktu malam
Reply

Use magic Report

Post time 9-7-2010 12:58 PM | Show all posts
bini aku selalu sangat diekori...selalu balik malam sebab dia kasi kuliah malam kat satu IPT. kena langgar bumper...dia tak berhenti. kena hempuk pintu, pun tak berhenti. agaknya sebab dia kecik molek  + cun kot! aku tak selamanya boleh hantar, ambik. petang nak ambik anak nurseri, mandikan, suap makan, tidurkan anak...aku dah banyak bantu. itu zaman dia drive kelisa.

sekali tu...satu kereta 4 mamat ikut dia sampai rumah.

last-last ambil tindakan extreme...jual kelisa tu, beli Toyota Hilux! semua orang tanya berniaga apa? kami jawab untuk safety + security. siap ada GPS Tracker yang ada panic button + control centre boleh hantar armed security guard + boleh track location/speed dalam Internet + control centre boleh mati/hidupkan enjin dari KL.

he! he! sekarang dia pulak suka hon + kasi high beam kat orang!

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 10-7-2010 07:44 AM | Show all posts
Post Last Edit by bhf3856 at 10-7-2010 07:45





..ape kate yg slalu kene follow tu beli ni satu...
gerenti x de orang berani kacau..
..klu ada orang kacau ko tembak dia ngan api..


Uploaded with ImageShack.us



Uploaded with ImageShack.us

Ingat nak beli gak tapi ade ke dealer....
kalau ada den bayar dp 50% nak bawak jalan2 gi KL....
korang nak tau kat UK boleh bawak kereta kebal masuk town tp tanpa senjata la..
kira kereta kebal kosong...


.
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT

Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

14-8-2022 10:59 PM GMT+8 , Processed in 0.089722 second(s), 22 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list