CariDotMy

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 72771|Reply: 748

~ Harum Subur Di Hati (BPR) ~ T.A.M.A.T ~

 Close [Copy link]
Post time 6-7-2010 09:15 AM | Show all posts |Read mode
Post Last Edit by ariellin at 24-8-2010 12:18

* Harum Subur Di Hati

Di lingkaran diamku termanggu
Terkenangkan kembali
Saat indah aku bersamamu
Dibelai cinta suci

Sewaktu kelukaan hatiku
Kau datang dan memberi
Taburan bungan cinta sucimu
Harum subur dihati

Tapi kini kau pergi
Tinggalkan aku sendiri
Mengusir sepi, mengusir rindu
Terpisah selama-lamanya
Kau pergi dariku

Titisan airmata dipipiku
Memanjat doa suci
Saat indah aku bersamamu
Masih tetap di hati

Cintaku masih untukmu
Rinduku masih padamu
Biarpun kita terpisah jiwa
Namamu tetap dikalbu

Kusemadikan cintaku
Didalam doa kudusku
Kepada Tuhan aku meminta
Damailah engkau di sana
Mengadap Tuhan yang Maha Esa



Salam utk semua di cni


LasT PaGe ~


Biar aku menangis keluar air mata darah sekalipun, kini secara tepatnya dia dah tinggalkan aku! Noktah! Tidak ada koma dan tidak ada juga titik bertindih! Full stop!!

Dalam hati aku kini, hanya ada sedih. Pedihnya sehingga ke tulang hitam. Sakit sangat. Yang terlalu amat sangat!

Dan sekali lagi aku seka air mata yang mengalir dengan hujung baju kurung warna merah yang aku pakai.

"Ishhh apa pasallah degil sangat! Aku tak nak menangis, lah ! Buat apa nak menangis kalau dia takkan kembali pada aku? Buat rugi air mata aku je !! " dan aku masih lagi menyapu air mata yang tetap mengalir keluar tanpa henti.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 6-7-2010 09:17 AM | Show all posts
wah...ada citer baru!!! go on. tepek la byk2 br blh komen byk2.
Reply

Use magic Report

Post time 6-7-2010 09:18 AM | Show all posts
thank ariel. ada cerita baru utk kami,  permulaan yg menarik. teruskan dgn n3-n3 yg panjang...
Reply

Use magic Report

Post time 6-7-2010 09:19 AM | Show all posts
wah...ada citer baru!!! go on. tepek la byk2 br blh komen byk2.
merahsilver Post at 6-7-2010 09:17


merah aku ingat aku cepat, rupanya kau lagi lagi cepat...
Reply

Use magic Report

Post time 6-7-2010 09:20 AM | Show all posts
salam... menarik dah tu...tapi tu last page kaaa hat 1st page dia mana.... sambung la lagikk...
Reply

Use magic Report

Post time 6-7-2010 09:21 AM | Show all posts
Ariellin......
Selamat dtg ke WR bersedia dgn perkataan NEXT or lagi ...

LasT PaGe ~ (Epilog ke)

Baca menarik....
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 6-7-2010 09:33 AM | Show all posts
ariel,

bagus2 ada crite baru utk dibaca.
Tahniah
Reply

Use magic Report

Post time 6-7-2010 09:37 AM | Show all posts
assalamualaikum ariel...
congtraz becoz dare to write...
all the best to u...
sambung la lagi
ciput sgt N3 tu
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 6-7-2010 09:39 AM | Show all posts
wah permulaan yg menarik.. get ready je la pas ni...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 6-7-2010 09:53 AM | Show all posts
wah...ada citer baru!!! go on. tepek la byk2 br blh komen byk2.
merahsilver Post at 6-7-2010 08:17


  idea lum mariiiii ni.....
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 6-7-2010 09:58 AM | Show all posts
Post Last Edit by ariellin at 21-8-2010 19:59

Rasanya dah pukul 1.30 pagi tp aku masih lagi menangis di balik bantal. Aku angkat sedikit hujung bantal. Kawan-kawan baru sudah lena diulit mimpi indah, agaknya. Aku sedih sebab ini adalah first time-nya aku 'terpaksa' tidur dari luar bilik kesayangan aku.

Aku beralih perlahan ke kiri. Tidak selesa. Ke kanan sekejab. Juga tidak selesa. Akhirnya hanya terlentang memandang papan katil yang terbentang betul-betul di hadapan mata.

Huhhh, keluhan berat aku lepaskan perlahan. Sedih di dalam hati hanya kerana aku berpindah ke Tunas Setia.

Sebetulnya, ikutkan hati yang suci dan masih tulus ini, aku tak mahu pun jejakkan kaki ke sini. Tapi Encik Hussin Abu merangkap ayah kesayangan aku, Tunas Setia menjanjikan peluang peratusan yang tinggi untuk semua pelajarnya mendapat keputusan cemerlang di dalam Peperiksaan Sijil Pelajaran Malaysia.

Jadi, demi tidak menghampakan harapan dan Wawasan 2020 Encik Hussin Abu, aku haruslah menghormati permintaannnya walaupun Puan Tina Kassim a.k.a emak aku yang tercinta membangkang keras cadangan atau lebih tepat arahan Encik Hussin Abu itu.

Aku ingat lagi hujah-hujah yang dikemukakan oleh Puan Tina kepada Encik Hussin;

"Abang, anak kita ini seorang sahaja",

"Macam mana dengan sakit pening Juwita, bang? Siapa nak jaga dia?",

"Dengan siapa saya nak bergurau senda kalau Juwita masuk asrama, bang? Abang tak kesian dengan saya, ke?".

Semua persoalan telah Encik Hussin 'patahkan' dengan jawapan-jawapan ini;

"Puan Tina, anak kita tu memang seorang sahaja. Kalau awak ingin menambah bilangan ahli keluarga kita, awak izinkan saya berkahwin lagi, saya redha",

"Puan Tina, di asrama tu ada Warden. Ada kawan-kawan. Ada klinik. Ada ubat. Awak jangan khuatir yang bukan-bukan, ye",

"Puan Tina, saya kan ada. Apa gunanya saya kalau awak tak gunakan saya untuk bergurau senda. Saya bukan tunggul".

Jadi, oleh sebab hujah-hujah Encik Hussin itu agak memberangsangkan, jadi cadangan itu telah diterima dengan rela hati oleh Puan Tina (walau hakikatnya Puan Tina tidak ikhlas seratus peratus, ini aku hanya mengagak berdasarkan kepada raut wajah Puan Tina ketika itu).

Dan natijahnya, aku disini. Di bilik ini bersama-sama kawan baru.

Dan mata aku rasanya semakin mengecil......





::
Reply

Use magic Report

Post time 6-7-2010 10:09 AM | Show all posts
Bertambah lagi seorang penulis kat WR ni.

Tahniah
Reply

Use magic Report

Post time 6-7-2010 10:15 AM | Show all posts
selamat datang n selamat memeriahkan board WR ni..
jangan terkezut lak ye bilamana kami ni seolah2 xcukup ngan n3 yg di tepek.. hahaha...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 6-7-2010 10:18 AM | Show all posts
assalamualaikum ariel...
congtraz becoz dare to write...
all the best to u...
sambung la lagi
ci ...
sakura2503 Post at 6-7-2010 08:37


salam sakura,

aku hnya curahkn rasa....jgn diharap yg best dr aku
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 6-7-2010 10:19 AM | Show all posts
salam... menarik dah tu...tapi tu last page kaaa hat 1st page dia mana.... sambung la lagikk...
asyriqa Post at 6-7-2010 08:20


salam   

sj wat last episod dulu sbb hnya last episod yg ada dlm pala otak...

nak start from da beginning tu...idea dtg dlm mimpi
Reply

Use magic Report

Post time 6-7-2010 10:22 AM | Show all posts
Tak mengapa satu percubaan yg baik.

Lama2 nanti akan menjadi bertambah baik. Lagi2 dgn komen yg diberi oleh forumer kat sini.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 6-7-2010 10:35 AM | Show all posts
Tak mengapa satu percubaan yg baik.

Lama2 nanti akan menjadi bertambah baik. Lagi2 dgn komen yg d ...
anieaina Post at 6-7-2010 09:22



Insya Allah anieaina....

susun bahasa juga tunggang dan langgang....
Reply

Use magic Report

Post time 6-7-2010 10:38 AM | Show all posts
Ohh cite budak sekolah.....okeh blh layan blues ni..
Reply

Use magic Report

Post time 6-7-2010 10:39 AM | Show all posts
mcm best bhsanya...ok, next
Reply

Use magic Report

Post time 6-7-2010 10:39 AM | Show all posts
ada novel baru
teruskan menulis
good luck
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT


Forum Hot Topic
Mari Tepek Gif Picture V.7
tariMari Tepek Gif Picture V.7
Views : 85810 Replies : 3842
AirAsia mula penerbangan domestik dari Lapangan Terbang Subang
AbahmungAirAsia mula penerbangan domestik dari L
Views : 14772 Replies : 12
Puteri Sultan Brunei,Pengiran Anak Puteri Ameerah Wardatul Bolkiah curi tumpuan netizen
YgBenarPuteri Sultan Brunei,Pengiran Anak Puter
Views : 85190 Replies : 198
Uji Minda :)
yoanaUji Minda :)
Views : 92916 Replies : 1182
Supermodel Katanyeee
URUHASupermodel Katanyeee
Views : 12613 Replies : 95
Joe Biden tarik diri perebutan jawatan Presiden, Harris calon Demokrat
ultra78Joe Biden tarik diri perebutan jawatan P
Views : 22072 Replies : 29
Pegawai Jabatan Agama Perlis  ditahan terima rasuah  RM1.2juta kes daftar nikah
AbahmungPegawai Jabatan Agama Perlis ditahan te
Views : 4055 Replies : 9
My Sweet Mobster (2024) – JTBC
heythere123My Sweet Mobster (2024) – JTBC
Views : 21363 Replies : 355
Point Kumpul Tachang
evatasoPoint Kumpul Tachang
Views : 31852 Replies : 222
Lelaki hampir muflis dipergunakan abang ipar guna nama buat pinjaman bank pembelian kereta baharu Rm100k.Wajar atau tidak
YgBenarLelaki hampir muflis dipergunakan abang
Views : 36098 Replies : 43

 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

23-7-2024 10:45 PM GMT+8 , Processed in 0.074357 second(s), 44 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list