CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 139108|Reply: 652

Peminat MTB(Mountain Bike), Fixie bike, dan pelbagai jenis basikal.

[Copy link]
Post time 11-6-2010 04:46 PM | Show all posts |Read mode
Salam,

Saya ni peminat sukan basikal. Basikal yang saya tunggang adalah MTB a.k.a Mountain Bike.

Saya dah tengok kebanyakan thread mengenai basikal tapi kebanyakan tidak berbicara mengenai kenapa anda minat sukan berbasikal dan kenapa ia menjadi pilihan sukan anda.

Marilah berkongsi pengalaman menaiki basikal sama ada suka,duka,1st time naik basikal,menyertai Jamboree basikal,jelajah basikal dan juga cara-cara membaiki basikal.

Kalo ader perkara lain yang berkaitan basikal amatlah dialu-alukan.

Berbasikal untuk KESERONOKAN, KESIHATAN dan KECERGASAN.

Che Dem

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 11-6-2010 05:05 PM | Show all posts
aku ni nak beli mountain bike tak terbeli2 lagi...huhu
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2010 11:29 PM | Show all posts
Che Dem,
Hang pakai basikal MTB jenis apa?Softtail @ Hardtail?Apa brand??Kasi tepek gambor laa kat sini..Baru syok sket nak sembang....
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 12-6-2010 02:21 PM | Show all posts
Aku pakai hardtail jer....Gambar...
Sat sat aku pi amik.Malam kang tunjuk.
Tak power pun.
Pakai Fuji Tahoe 2009 jer
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2010 02:27 PM | Show all posts
alamak, aku baru je angkut basikal MTB aku dari Ipoh ke sungai petani,
tgh anta repair bg awek aku pakai..
malam ni ambil..esok teman tangkap gmbar post dekat sini..
Reply

Use magic Report

Post time 13-6-2010 01:20 AM | Show all posts
hari tu ada jugak rasa nak beli MTB tapi tak terbeli pun....

cari giant xtc sekenhen kat sabah tak jumpak...
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 14-6-2010 09:58 AM | Show all posts
Post Last Edit by dune1989 at 14-6-2010 11:33

Ini basikal pertama teman, dan teman beli kat Ipoh..banyak kenangan basikal nih sebab inilah first transportation teman di Ipoh..tiap2 hari ulang-alik kolej kayuh dekat 12 KM..best nye.. gear pon tukar ke gear shimano dimana ada lajak tapi top takde..haha..tapi naek bukit ringan hehe..tak berat.. gear standard dulu berat tapi ada top.. skang teman handover sekat awek teman sebab dia nak pakai..









kalau la beli SBK macam beli beskal..perghh..bestnye...
Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2010 11:31 AM | Show all posts
Ini basikal pertama teman, dan teman beli kat Ipoh..banyak kenanganbasikal nih sebab inilah first transportation teman di Ipoh..tiap2 hariulang-alik kolej kayuh dekat 12 KM..best nye.. gear pon tukar ke gearshimani dimana ada lajak tapi top takde..haha..
dune1989 Post at 14-6-2010 09:58


1st time dengar shimani... mana punya brand ni..


































aku punya shimano
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 14-6-2010 11:35 AM | Show all posts
Reply 7# dune1989


    Janji MTB boleh kayuh offroad. Lagi2 kayuh bersama awek fuh memang bahagia.
Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2010 11:36 AM | Show all posts
1st time dengar shimani... mana punya brand ni..






















...
ryo_takahashi1 Post at 14-6-2010 11:31 AM


errr....teman dah tukar dah hehe..
adeh..brand shimano bukan shimani..
Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2010 11:41 AM | Show all posts
Reply  dune1989


    Janji MTB boleh kayuh offroad. Lagi2 kayuh bersama awek fuh memang bahagia ...
chedems Post at 14-6-2010 11:35 AM


hehe..tapi teman kayuh onroad hehe..rasanye itu la sebab tayar cepat botak kot hehe..
penah la kayuh pusing satu ipoh dulu..
takla satu ipoh cemana eh nak cakap...
ermm camni lah antara paling jauh teman kayuh..

Cherry Apartment-->Medan-->Gopeng-->ekan Razaki-->Taman Cempaka--> Hospital Pantai Puteri-->depan taman POlO-->Greentown Mall--> Taman DR Seenivasagam-->Cherry Apartment

Cherry Apartment-->Medan Kidd-->Lahat(kena kejar anjing, cam siot aje..ramai lak tuh)-->apentah aku takingat nama tempat-->silibin-->cyber cafe silibin(main game sat hehe)-->Cherry Apartment

zaman-zaman kayuh jauh2 nih zaman aku putus cinta pertama..nak ilangkan frust..
klu tak mau sampai bote aku kayuh basikal hehe
Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2010 05:01 PM | Show all posts
skang harga mountain bike brp ye..................
Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2010 05:15 PM | Show all posts
skang harga mountain bike brp ye..................
zana811 Post at 14-6-2010 05:01 PM


jangan cari dekat tesco, giant, carrefour...
mahal gile..
price untuk basikal cam saya tuh dekat RM350++,
padahal kedai biasa klu pandai cari yang biasa aje leh dapat RM250-RM300(besar sket),
klu nak yang branded leh cecah RM700-RM2000
Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2010 11:57 PM | Show all posts
Reply 12# zana811


beli magazine cycling malaysia...kat situ ada banyak review dan price utk MTB..

paling murah dlm RM3K dan ada juga yg cecah sampai RM30K....
Reply

Use magic Report

Post time 17-6-2010 11:08 AM | Show all posts
basikal punye rim aku tgk ari tu...rm 12000...amcm..berani..pusing tak benti2...siap pegi mkn roti canai dok pusing lagi..tatau la kot..tokey tu pusing lagi nk try aku ke..
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2010 05:07 PM | Show all posts
basikal punye rim aku tgk ari tu...rm 12000...amcm..berani..pusing tak benti2...siap pegi mkn roti c ...
t0m Post at 17-6-2010 11:08 AM


kalau reger RM12000 la tom,
sanggup lagi aku wat downpayment ninja huhu
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 21-6-2010 10:57 AM | Show all posts
teman macam nak berjinak2 dengan beskal MTB nih...bajet rm2k, beskal ape bleh dpt???
Reply

Use magic Report

Post time 21-6-2010 11:00 AM | Show all posts
Post Last Edit by dainese at 21-6-2010 11:02

nih ada nak jual nih

NEW 2008 TREK Fuel
rm2400
Reply

Use magic Report

Post time 21-6-2010 11:02 AM | Show all posts
teman macam nak berjinak2 dengan beskal MTB nih...bajet rm2k, beskal ape bleh dpt???
dainese Post at 21-6-2010 10:57


ko betoi ke nak main beskal ni... ada member nak jual beskal dia... sbb dia beli beskal lain...
member ni siap ada fazer & versys kat umah dia.. fuhhh...
kalo ko berminat boleh aku tanyakan...
Reply

Use magic Report

Post time 21-6-2010 11:08 AM | Show all posts
teman macam nak berjinak2 dengan beskal MTB nih...bajet rm2k, beskal ape bleh dpt???
dainese Post at 21-6-2010 10:57 AM


komer kate nak hapgred ke muto besar hehe
lah nih jadi beskal ke?
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

24-2-2024 11:38 AM GMT+8 , Processed in 0.085631 second(s), 48 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list