CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
Author: stania83

Masalah Kulit Jeragat(ade gambar)

[Copy link]
Post time 6-4-2010 01:17 PM | Show all posts
tak taulak menipis ke tak... sweetemp tak penah try pon...tp supplement utk kulit jeragat sekarang melimpah ruah kat pasaran kan? gluta lah apa lah...pilih je yang mana berkenan...(sweetemp pon ada jeragat lak...)
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 6-4-2010 02:20 PM | Show all posts
lerr..pegi jer kat AyuJelita Estetik Clinic opposite dePlama Hotel, deakat2 dgn Ampang Point...aku gi situ...dh hilang dh jeragat ..
itamrazali Post at 6-4-2010 12:44



mahal x...
Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2010 09:08 AM | Show all posts
kalau guna product yang ada proses pengelupasan..takut kulit makin nipis... dan akhirnya..bila u berhenti..dia jadi lebih teruk... sebab jeragat tak boleh dihilangkan..tapi boleh difadekan...
Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2010 10:36 AM | Show all posts
betul tu leyya... macam sweetemp ni pakai produk local (non peeling) kononnya tujuan nak ilangkan jeragat, at first memang jeragat akan fade, pastuh biler dah terberenti jap, jeragat tak ilang gak, kuar lak jerawat beso2 siap bernanah lagi... sedih ni tau!
Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2010 12:36 PM | Show all posts
betul tu leyya... macam sweetemp ni pakai produk local (non peeling) kononnya tujuan nak ilangkan jeragat, at first memang jeragat akan fade, pastuh biler dah terberenti jap, jeragat tak ilang gak, ku ...
sweetemp Post at 7-4-2010 10:36


kebanyakkan penyebab keluarnya jeragat nie..sebab skin care yang tak sesuai..itulah penyebab dia... tu sebab..caris kincare yang betul2 sesuai dengan kita... paling ketara..sebab hydroqiunon.. (tak taulah nak eja cemana)... yang menyebabkan pengelupasan berlaku..

tu sebab bila sekali orang pakai product camni..memang kena teruskan..sebab bila berhenti..lagi teruk jadinya..apa pun..better treatment dari dalam.
Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2010 01:33 PM | Show all posts
lerr..pegi jer kat AyuJelita Estetik Clinic opposite dePlama Hotel, deakat2 dgn Ampang Point...aku gi situ...dh hilang dh jeragat ..
itamrazali Post at 6-4-2010 12:44


AJ buat rawatan apa utk hilangkan jeragat? IPL ke hapa?
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2010 05:48 PM | Show all posts
ahkak pun banyak jeragat....malunya...bila org lihat
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2010 08:55 PM | Show all posts
saya pun ada gak, kalu kuar umah mg pakai sunblock, tp ttp ada gak. skg tgh mkn epo, agak2nya bleh ilang ke?
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 8-4-2010 10:36 PM | Show all posts
... sebab jeragat tak boleh dihilangkan..tapi boleh difadekan...
LeyyaHanna Post at 7-4-2010 09:08


sedihnye bile denga,,jeragat tak boleh dihilangkan
Reply

Use magic Report

Post time 9-4-2010 08:26 AM | Show all posts
AJ buat rawatan apa utk hilangkan jeragat? IPL ke hapa?
aymiens Post at 7-4-2010 01:33 PM

tgh nk tanyer benda yg sama gak....baper RM buat?
aku dahla xleh cucuk2 vit.C ( bfeed) tp nak gak muka lawa n licin sikit....
xkkan nk tggu 2 t hn baru muka nk lawa...aiseh
Reply

Use magic Report

Post time 30-4-2010 03:55 PM | Show all posts
ha..betul ker jeragat tak boleh dihilangkan...sedihnya..saya ada gak jeragat..baru plan nak hilangkan...kalau mcm nie susah lah...
Reply

Use magic Report

Post time 30-4-2010 07:59 PM | Show all posts
pakai produk bekas wife penyanyi muka bengkak biler outdoor
Reply

Use magic Report

Post time 30-4-2010 08:09 PM | Show all posts
aku pun jenis berjeragat..pakai produk mcm2 utk ilangkan
tp memg xleh ilang,just bole pudarkan je
bebaru ni try 1 krim bio essence plak
khas utk jeragat dan sume mende2 itam kat muka
br try pakai
harap2 berkesan la
Reply

Use magic Report

Post time 30-4-2010 08:10 PM | Show all posts
hi otai-otai

seperti gambar yg disisipkan diatas saya mengalami masalah kulit yg agak merisau ...
stania83 Post at 4-4-2010 18:06



    sebijik mcm jeragat aku gak..huhu

org kata laser bole buat ilang terus
salon tmpt aku...sebiji jeragat...rm10
Reply

Use magic Report

Post time 30-4-2010 08:29 PM | Show all posts
Reply 32# mamaal


produk NV tu ek? janda nash?
Reply

Use magic Report

Post time 30-4-2010 11:15 PM | Show all posts
boleh jugak try Ceutical Scar serum or purifying ampoule. tapi bukan la sekelip mata akan nampak perubahan, kena guna dlm 15-30 hari utk tgk berkesan ke tak
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 4-5-2010 04:42 PM | Show all posts
Reply 36# TumblerTK

saya pun dah puas pakai produk ,macam - macam try last saya cuba cari petua nenek moyang kita . saya buat rutin scrub , pakai mask then malam saya pakai bedak sejuk yg di campurkan dengan daun pengaga , saya terbaca itu salah satu cara nak ilangkan jeragat , saya buat tiap tiap mlm pakai dlm 2 jam ke nak tido cuci lah ,terasa kulit lebih lembut dan jeragat nampak fade sdikit .oklah ada gak improvemnt dan kos pun murah cuma kena rajin cari daun pegaga , then tumbuk pastu campur ngan bedak sejuk .cubalah
Reply

Use magic Report

Post time 4-5-2010 09:10 PM | Show all posts
Reply 37# sofe


   

sofe guna scrub brand apa yek?
Reply

Use magic Report

Post time 7-5-2010 12:24 PM | Show all posts
Reply 38# kuntakpindek

saya ni jenis kulit berminyak dan berjerawat eeiii sakit jiwa di buatnya . puas dah cari produk, husband pun tegur nape byk pulak jerawat sekarang aduh pedih betul dgr .saya cari petua di internet ,sebenarnya scrub saya pakai bedak bunga tanjung , stimkan muka pastu scrub then cuci cam biasa , 2 hari skali saya pakai masker tapi tiap tiap malam saya pakai bedak sejuk campur ngan daun pegaga . saya notice lps pakai bedak sejuk tu nampak jerawat makin kecut dan jeragat sedikit pudar .face powder saya pakai loose powder .barulah muka x berminyak .
Reply

Use magic Report

Post time 7-5-2010 04:48 PM | Show all posts
Reply  kuntakpindek

saya ni jenis kulit berminyak dan berjerawat eeiii sakit jiwa di buatnya . p ...
sofe Post at 7-5-2010 12:24



    tula sofe
jeragat bole fade je..tp xleh ilang terus
pernah gak baca...cara nak fade kan dia...dgn buat rutin scrub n masker
pastu kena pakai sunblock selalu
bebaru aku pun beli scrub gak...peeling mundasari..mustika ratu punya
pastu aku beli masker garnier...ingat nak buat mcm ko la gak
maybe lama2 dia bole ilang kot jeragat tu..
agak2 sape tau scrub n mask brand apa yg plg berkesan utk pudarkan jeragat yek?
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

25-9-2022 06:45 PM GMT+8 , Processed in 0.084481 second(s), 19 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list