CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: nurmarsya

[Aduan] Simpan RM500, tinggal RM2 - BANK LEPAS TANGAN

  [Copy link]
Post time 11-3-2010 06:59 PM | Show all posts
mana kite tau yg dia tak pernah bagi maklumat pasal akaun dia kat org lain. Kadang2 org nie bila dapat sms pasal menang hadiah tu mmg senang2 je percaya terus bagi maklumat. Bila duit dah kena songlap baru lah terhegeh masuk paper kata bank ambik duit dia. Tapi tak dinafikan jugak mungkin keje 'org dlm'

wallahualam
Reply

Use magic Report

Post time 11-3-2010 07:30 PM | Show all posts
moral of the story....

Kalau boleh.....jgn bg org lain kuarkan duit dlm ATM mesin kita...cuba belajar kalau x tahu ( biasanya org tua )...
Reply

Use magic Report

Post time 11-3-2010 08:09 PM | Show all posts
so far guna internet banking ni tak kene apa2 lagi..minta dijauhkan
Reply

Use magic Report

Post time 12-3-2010 08:05 AM | Show all posts
maybank nih mmg banyak kes ilang duit ekk?
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 12-3-2010 10:07 AM | Show all posts
maybank nih mmg banyak kes ilang duit ekk?
fariepari Post at 12-3-2010 08:05


mmg pong... mak aku br2 ni..entah saper masukkan duit rm2k dlm mbank dia...sbb pg tu mak aku w/draw duit ader balance sekian2...ptg tu adik aku nk pinjam lak duit...mak aku p cucuk lg..tup2 nengok balance bnyk le pulak..pelikkan?? smpai hr ni x tau duit tu saper punya...
Reply

Use magic Report

Post time 12-3-2010 10:23 AM | Show all posts
tp kalo ikut procedure, kat setiap bank ade 1 rules ni...act bukan rules ke hape, tp lebih kurg lah...sekiranye ade berlaku rompakan or bankrup ke, kene samun ke, bank akan cover duet pd sekian2 amount sahaja...yg pasti kalo duet kite ade RM500 dlm account, then ade rompakan, duet kite yg ilang, bank mmg xkan tanggung duet RM500 tu...xcilap aku die tanggung duet yg dlm account beribu-ribu je...xcilap aku lah and seingat aku lah...hmm dan xcilap aku lg name bnde tu PPIM...tp ape2 hal korg boleh pg kat bank tnye, incase ade kene rompak ke, bank akan tanggung duet kite bape percent or bape amount...

p/s ; kalo ade kesalahan, aku mintak maaf...sbb aku ingat2 lupe
Reply

Use magic Report

Post time 12-3-2010 10:23 AM | Show all posts
terjadi kat iran moi, dia keja FEDEX, masa raya puasa baru2 nih, dia dpt la bonus sket utk belanja raya, tup2 nak kuar duit balik kg, yileh purenggek, sian dia buat report pon tak dpt apa, mmg tak dpt dikesan, yg diberitahu duit dia ditransfer ke akaun luar negara (INdon), hampes btol
Reply

Use magic Report

Post time 12-3-2010 10:52 AM | Show all posts
terjadi kat iran moi, dia keja FEDEX, masa raya puasa baru2 nih, dia dpt la bonus sket utk belanja raya, tup2 nak kuar duit balik kg, yileh purenggek, sian dia buat report pon tak dpt apa, mmg tak dpt ...
moimed Post at 12-3-2010 10:23



aku suke ayat 'yilek purenggek' ko tu...dah lame xdengar
Reply

Use magic Report

Post time 12-3-2010 11:58 AM | Show all posts
pernah kene ngan maybank
beli tiket ngan MAS bayar gune m2u
tgk online dah ade transaction, & duit akaun aku pun dah ditolak
aku bajet tiket dah confirm la
2 hari before fly, tgk2 booking tiket ke ...
chuckiey Post at 11-3-2010 12:18 PM


aku pun penah kene sama kes mcm ko chuckiey...beli tiket on9..duit kene tolak tp email itinerary MAS tak gak sampai2..aku bajet dh confirm la tu pasal duit dh potong..pastu aku pun lupa nak follow up pasal email nih..2 hari sblm fly br aku igt balik..bila kol MAS rupanya tiket aku tu mmg xde sbb x receive payment dr maybank..hampeh..

tp nasib baik dlm masa seminggu maybank refund duit tu..
Reply

Use magic Report

Post time 12-3-2010 12:04 PM | Show all posts
aku pun penah kene .... bulan lepas duit ilang RM174 ( ok.. i know, tak banyak but still...) dari account RHB .... kisahnye... aku dah spare RM1k dlm account utk bayar kete... on 4/2, gi la terhegeh2 kat atm... mmg dah tau duit ader cukup2 1k, so dengan confidentnye lah nak kluarkan 1k tu.. skali dpt message kate baki tak mencukupi... uish... gabra dah aku nih... bile check balance, aiseh men, ader 800++ jer... takpe la... kluarkan jer yg mane ade, pastu top up duit sendiri lah nanti... balik opis, check2 internet banking, rufenye ader debit transfer dari account aku on 2/2 ... seingat aku, mmg aku tak buat ape2 transfer pun dari rhb aku tu except bayar kredit kad jer.. tak puas hati, aku pegi rhb balik.. suh diorang check.. bile diorang check, diorg kate debit transfer tu utk bayar cc aku... padahal aku dah bayar cc siap2 on 29/1 .. diorang kate debit transfer tu different transaction... aku call plak card center.. tanye ader tak transfer from rhb account masuk cc acount aku on 2/2 .. .diorang kate takde.... tanye balik bank, bank kate menda tu dah sampai card center... aku tunggu card statement baru... tengok2 takde pun masuk transaction on 2/2 tu .... hampeh.... conclusionnye, duit tu tah mane pegi pun aku tak tau... and aku dah fedup nak amik tau.... yg sakitnye, duit gaji masuk rhb... so hari gaji jer, aku akan kluarkan semua...then letak dlm maybank n cimb....

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 12-3-2010 01:33 PM | Show all posts
aku pun penah kene .... bulan lepas duit ilang RM174 ( ok.. i know, tak banyak but still...) dari account RHB .... kisahnye... aku dah spare RM1k dlm account utk bayar kete... on 4/2, gi la terhegeh2  ...
azradiza Post at 12-3-2010 12:04



kesian nye...harap2 jgn plk jd kat cimb or maybank kan...kalo jd mcm tu, harus aku pon turut merasa risau...last2 plg selamat ltk dlm ASB lah jawabnye...
Reply

Use magic Report

Post time 12-3-2010 02:47 PM | Show all posts
ahaha.....ada sorang kawan aku...die cite time blajo dulu die nak masukkan duit kat akaun die...gi kat kaunter BSN...tup2 lama gile staf2 bank tu pegang buku bank die..bebrapa staff sibuk belek2 buku bank die sambil tgk die atas bawah...

tibe2 manager bank datang kat die...mintak maaf sebab lambat...tau apesal????

staff bank tu dah termasukkan RM 9 JUTA dalam akaun die....aku ulang....SEMBILAN JUTA...pergh...kitorang masa die cite tu gelak tak hengat ar...siap membe2 kutuk die ni poyo...esoknya die bawak buku bank die....

huhuhuh....memang betol...9 juta maa....mau budak2 bank tak pandang die atas bawah...budak KPLI ada duit 9 jota...hahahah....sampai skang die simpan buku tu sebab nak tunjuk kat cucu cicit die yg die pernah bank in cash RM9 juta...walaupun selepas beberapa minit duit tu dikeluarkan semula...eheheh

cuai gile BSN nie...
Reply

Use magic Report

Post time 12-3-2010 03:14 PM | Show all posts
ahaha.....ada sorang kawan aku...die cite time blajo dulu die nak masukkan duit kat akaun die...gi kat kaunter BSN...tup2 lama gile staf2 bank tu pegang buku bank die..bebrapa staff sibuk belek2 buku  ...
aku_blur Post at 12-3-2010 02:47 PM


perghhhh...9 JUTA???
sbnrnya die bank in brape...900 ker...
merasa gak die jd jutawan wpon dlm beberapa minit jer...
Reply

Use magic Report

Post time 12-3-2010 03:23 PM | Show all posts
die bank in sket ajerk...beberapa ratus (tapi bukan 900)...

duit berjuta2 tu adalah duit lelaki cina yg beratur depan die...

ehehheheh
Reply

Use magic Report

Post time 13-3-2010 08:11 PM | Show all posts
Ala biasalah teller tu pun manusia gak. Mgkin sibuk sgt berborak sesama diorang sampai terkey-in sampai enam kosong tu. Buat jelah reversal apa susah.
Reply

Use magic Report

Post time 13-3-2010 09:32 PM | Show all posts
dan lagi satu..semasa nak withdraw duit kat atm
pastikan kedudukan kamera litar btul2 tidak di atas kepala kita
org tak amanah..bleh nampak no pin kad bank kita
sbb aku pernah terkena..withdraw kat stesen minyak
tup..tup..next week duit aku hilang
trus aku tukar no pin

kalo kamera litar btul2 atas kepala
rapatkan badan ke atm
Reply

Use magic Report

Post time 14-3-2010 02:17 AM | Show all posts
aku risaula
ayah aku aritu dia ilang dompet
so dia kene buat kad bank CIMB baru
then budak tu suruh dia wat cimb clicks
ayah aku men ternet pun tak geti
ayah aku ckp
"pak cik tak geti"

then korang tau apa??
dia wat jugak akaun utk ayah aku
siap tanya ayah aku
pakcik nak password apa

ayah aku ikut je..
n budak tu yg taipkan password dia

shit
ayah aku cite kt aku
aku tak salahkan ayah aku pun
tapi aku benci budak yg memanipulasikan warga emas mcm ayah aku

apa hak dia nak buatkan password utk ayah aku??
Reply

Use magic Report

Post time 14-3-2010 10:44 AM | Show all posts
37# Duta lover
budak bank tu nampak sgt nak ambil kesempatan
cam tau2 aje org tua .. mana reti main tenet2 ni
cepat2 laa..ko tukar password
kanggg duit hilang
Reply

Use magic Report

Post time 14-3-2010 10:42 PM | Show all posts
tp kalo ikut procedure, kat setiap bank ade 1 rules ni...act bukan rules ke hape, tp lebih kurg lah...sekiranye ade berlaku rompakan or bankrup ke, kene samun ke, bank akan cover duet pd sekian2 amoun ...
saga2717 Post at 12-3-2010 10:23


nama benda tu PDIM....dan sekarang dia cover kesemua duit kita...bukan certain % sahaja. harap maklum
Reply

Use magic Report

Post time 14-3-2010 11:30 PM | Show all posts
tula..aku tak sempat nk balik kampung ni
eiii
naseb bek kalau internet banking kene ada confirmation kat fon kan
aku takut je
lama2 ayah pun lupa apa paswed dia aritu
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

23-5-2022 04:33 AM GMT+8 , Processed in 0.085207 second(s), 22 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list