CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT
Search
Carian Terbanyak:
12Next
Return to list New
View: 4283|Reply: 29

Bengang Dgn TV3-Movie Tayang Tak Habis

[Copy link]
Post time 8-3-2010 08:55 AM | Show all posts |Read mode
Malam semalam hari ahad, didalam waktu yg terakhir kita berehat sebelum memulakan tugas/kerja pada keesokan harinya (tapi hari ni tapi aku off hari nie sbb kerja sif) adalah waktu yg terbaik untuk bersantai sebelum masuk tido berehat. Hal yg nak aku sentuh nie pasal movie yg ditayangkan oleh tv3 mlm tadi. Lepas balik kerja mlm tadi dan hari nie off sudah tentu aku ada mod untuk berehat lepas jer aku balik kerja. Lepas mandi dan mkn mlm so buka lah tv dan pastu ade movie. Menarik nie sbb cerita King Kong. Wife aku pun join jugaklah tgk citer tu. Dlm syok2 tgk citer tu jam dah pukul 12mlm so tentulah ade niteline news. Citer King kong nie pun belum habis lagi. Aku rasa masih lagi berada di tgh2 jln cerita.

So nak jadikan citer aku ngan wife aku pun tunggulah niteline abis. Abis jer niteline kita org pun standbylah nak tgk sambungan citer King Kong tu..alih2 citer lain yg plak kuar. Aku pun pelik naper diorg buat mcm tu. So aku fikir mungkin ade sambungan ke dlm minggu depan. Wife aku lak bising2 x puas hati. Aku suruh jer dia check kat internet pasal intisari rancangan. So wife aku pun checklah dan dia kata takde pun tulis kat dlm nie citer tu ader part ker ape ker?

Pelik aku naper TV3 leh buat mcm tu. Sampai nak pejamkn mata pun wife aku membebel pasal movie tu. Marah pun ade nak tergelak pun ade dgn bende yg dah terjadi mlm td. Yg aku heran tu...kalo dah tahu movie tu panjang kasi cutlah. Dahlah citer King Kong tu 3 jam masa tayangannya. Entahlah teringat pulak bebelan wife aku. TV3 nie mcm tak serius jer nka tygkan movie tu. Sbbnya dah tahu movie 3 jam nape nak letakkan slot dokumentari pasal Ikan terubuk Masin untuk PM. So kalo ade org TV3 tu ambillah perhatian yer. Aku taulah aku tak bayar ape2 utk tgk citer tu tapi ianya dah melibatkan mood individu. Bikin rosak jer masa santai aku. Cet!!!

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 8-3-2010 08:58 AM | Show all posts
kalau x silap aku dulu pun pernah berlaku camni.....crite tak habih lagi....ingatkan sambung lepas berita niteline tu...rope2nya terus takder....

Mungkin org kat TV3 tu ongat dah takder saper nak nonton filem tu lagi kot...terus di cut nya...

Tp mmg bengangkan ...dah lah gigih menunggu sampai kul 12 lebey...
Reply

Use magic Report

Post time 8-3-2010 09:00 AM | Show all posts
sama la ngan aku...hampeh tul
bersemangat aku tunggu sampai niteline
bodo tul tv3 nihhh
pastu tah hapa2 dokumentari terubuk masuk untuk pm segala
sapaaaa la yg tgk doku tu
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 8-3-2010 09:00 AM | Show all posts
Tula.....bini aku yg banyak sgt membebel tu bukan aper, dia kata pernah sekali dulu mcm tu jugak. Semalam pun kena juga. Aku pun tension susah plak nak tido bila mendengar dia membebel. Yelah housewife sepenuh masa, kalo x berpesbook tgk tv jerlah.
Reply

Use magic Report

Post time 8-3-2010 09:08 AM | Show all posts
Korang buat je komplen ......mcm tak beretika plak cara derang keje kan....sambil lewa....keje main2.....gamaknya staff TV3 yg keje tu pandai2 sendiri pikir yg dah takder org tunggu sambungannya lepas niteline tu.....:geram:
Reply

Use magic Report

Post time 8-3-2010 09:08 AM | Show all posts
Kalau tak silap pada pandangan mata anis....anis ada tertengok sedutan program rancangan kat tv3 utk bulan march...citer kingkong nih ada tulis part 1 (malam tadi) dan part 2 (minggu depan)...so, tunggu minggu depan, utk tengok sambungan dia...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 8-3-2010 09:09 AM | Show all posts
kalau x silap aku dulu pun pernah berlaku camni.....crite tak habih lagi....ingatkan sambung lepas berita niteline tu...rope2nya terus takder....

Mungkin org kat TV3 tu ongat dah takder saper nak n ...
medangmru Post at 8-3-2010 08:58


medangmru aku rasa org yg paling bengang dlm rumahku mlm tadi adalah bini aku. sampai ke tempat tido pun dia masih membebel.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 8-3-2010 09:12 AM | Show all posts
Kalau tak silap pada pandangan mata anis....anis ada tertengok sedutan program rancangan kat tv3 utk bulan march...citer kingkong nih ada tulis part 1 (malam tadi) dan part 2 (minggu depan)...so, tung ...
AnisSuraya Post at 8-3-2010 09:08


Ooo....ok. Mungkin dlm intisari rancangan dlm internet dia tak mention part 1. Ape2 hal kita tunggu jerlah minggu depan. Tapi kot ye pun kena juga tulis bersambung minggu depan. Nie abis pun mlm semalam sampai jer satu part citer tu mcm restart balik mcm masa mula2 startlah. Aku nak tergelak jer nampak sgt pakai vcd. hehe. Tak profesional langsung.
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 8-3-2010 09:12 AM | Show all posts
Aku pun pernah jugak.. dulu salu layan movie omputih setiap hari jumaat. Kadang2 dia akn smbng blt lps berita tp kadang2 dia xsmbng balik citer.. Marah pun ada sbb buang masa setengah jam menunggu ntah apa2.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 8-3-2010 09:13 AM | Show all posts
Korang buat je komplen ......mcm tak beretika plak cara derang keje kan....sambil lewa....keje main2.....gamaknya staff TV3 yg keje tu pandai2 sendiri pikir yg dah takder org tunggu sambungannya lepas ...
medangmru Post at 8-3-2010 09:08


Hehe...bini aku kata nak komplen katanya. X tahulah dah siap ker belum email komplennyer.
Reply

Use magic Report

Post time 8-3-2010 09:16 AM | Show all posts
HAHA....sama je ngn TV2 aka rtm..sabtu lepas tgh dok syiok2 tgk citer alien..bley pulak tetiba tak de siaran..samapi kol 12 ++ rina tgu(sbb mas tuh tgh buat kje..so tak le terasa sgt).....ampeh.tv 1 pun blank...adei...bila dh ok alik..xsampai 10 min...mcm derang gune cd cetak rompak lak..gambar jadik mcm ada partition2 and gambar atas gerak..gambar bawah hangged..adei...sabo je laa..
Reply

Use magic Report

Post time 8-3-2010 09:20 AM | Show all posts
eh..kan dia ada part1 n part 2
tp part 2 aku tak pasti la bila..samada mlm ni atau next week ke
tp buat part part ni mmg membunuh setim aku nk tgk cite tuh
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 8-3-2010 09:22 AM | Show all posts
Nampak sgt sistem yg diorg guna tu dah nak kena tukar. Tak kiralah RTM ker TV3 ker. Ingat lagi TV3 buat siaran langsung AJL, bunyi audio hilang. Asyik2 hilang. Dahlah pertandingan lagu dah tentu org nak dgr muzik. Mcm tgk citer wayang gmbar bisu plak masa tu.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 8-3-2010 09:24 AM | Show all posts
eh..kan dia ada part1 n part 2
tp part 2 aku tak pasti la bila..samada mlm ni atau next week ke
tp buat part part ni mmg membunuh setim aku nk tgk cite tuh
esofagus Post at 8-3-2010 09:20


kalo aku tahu ade part maleh aku nak tgk. sama juga mcm engko. Membunuh stim nak tgk citer tu. Bila sambung balik mcm malas jer nak tgk. Bagus tgk dvd dgn sound home theatre.
Reply

Use magic Report

Post time 8-3-2010 09:43 AM | Show all posts
hurm..
aku pun tgk gak citer king kong tu semlm..
nga syok lyn, tibe2 abes cmtu jer..
tade lak inisiatif dorg ni nk tulis "to be continued"..
kesian penonton tertunggu2 smpai abes niteline..
Reply

Use magic Report

Post time 8-3-2010 10:01 AM | Show all posts
eeeii....sama da..lagi la tv2 lak cite alien senyap membisu tgh best bersila bagai depan tv..terus blur aku..syilakak..

pastu tu tv3 cite king kong,bengang giler...la,  sengkang mata tunggu sampai niteline, siap standby masak2 bagai wat air lagi goreng ayam konon nk break time ada niteline. Abis je niteline trus xde cite kingkong tu ghaib citer lain tak tau pangkal pokok....aduuuyaaaii..
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 8-3-2010 10:05 AM | Show all posts
HAHA....sama je ngn TV2 aka rtm..sabtu lepas tgh dok syiok2 tgk citer alien..bley pulak tetiba tak de siaran..samapi kol 12 ++ rina tgu(sbb mas tuh tgh buat kje..so tak le terasa sgt).....ampeh.tv 1 p ...
anizarina Post at 8-3-2010 09:16


Tue ar.. mlm sabtu lepas, citer alien tu tak tayang habis...
Masa tgk kat ASTROnya menu, cakap citer Superman 2 ... bukak2 tengok2 citer Alien
Lepas tu... tetiba hang... Click RTM1 pun screen blank gak...
Rasanya ni bukan salah ASTRO... tp mungkin sumthing happened kat RTM masa tu kut... black out!!!
Uiks... tak kan RTM tak bayar bil letrik
Reply

Use magic Report

Post time 8-3-2010 10:11 AM | Show all posts
apa kata kita boikot jek dari tgk tv3
Reply

Use magic Report

Post time 8-3-2010 10:27 AM | Show all posts
Tue ar.. mlm sabtu lepas, citer alien tu tak tayang habis...
Masa tgk kat ASTROnya menu, cakap citer Superman 2 ... bukak2 tengok2 citer Alien
Lepas tu... tetiba hang... Click RTM1 pun screen b ...
HaMiZiE Post at 8-3-2010 10:05



dia tayang sampai abes..tp bygkan...rtm tak de apa2 siaran aka blank dr kol 11 lebih samapi kol 12 lebih... peh tuh...dia tayang sambungan citer alien tuh..tak sampai setengah jam...mcm tgk cd rosak lak..citer tuh..ampeh tol...rna bukak channel len dulu..tak lama kendian..barulaa ok samapi abes cerita alien tuh..nk dekat kol 2 gak laa..
Reply

Use magic Report

Post time 8-3-2010 10:28 AM | Show all posts
kok ye pun ada part1 part2,
kan senang kalau at the end of the show tu, tulis la bersambung ke hapa ke, bagi info bila sambungan etc

macam buat kerja cincai eje
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT

Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

8-8-2022 12:48 PM GMT+8 , Processed in 0.125931 second(s), 25 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list