CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 9183|Reply: 6

Rumah Sapa Ada Auto Gate?

[Copy link]
Post time 3-3-2010 03:02 PM | Show all posts |Read mode
Sapa2 kat sini yang pasang auto gate kat umah dia? Nk tanya berapa kos pasang? Ada guarantee tak ? Bukan apa.... aku plan nak pasang gak tp bimbang kot2 tak lama rosak pulak........... Skrg ni masih guna gate yang tolak secara manual....Bkn pe apa ssh sikit terutamanya musim hujan...........Boleh basah kuyup sblum boleh buka/tutup gate tu.........

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 3-3-2010 03:31 PM | Show all posts

20

Post Last Edit by stamppad at 3-3-2010 15:32

autogate ada 3 pesen (rega 1 dan 2 sekitar 1500 - 2000..masa sy beli laa) la ni tak tahu la pulak
1) mount on floor - kemas skit - ada moto plastik dan tembaga -  kena confirm dgn  seller material dalamnyer
2) mount on wall (hidraulik) - nampak bulky ..tapi kuat skit katanya ..tak semua boleh pasang pesen ni..tengok jenis gate
3) sliding gate moto
semua musti ada bateri ..incase power mati

kena ada wayar..biasa pakai armour cabel(ada byk core dalam yer)..mahal sikit RM40-50 semeter...tahan lama...bertahun dan tahan short circuit.- kontratok tahu le nak pasang camana....

k

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 3-3-2010 03:57 PM | Show all posts
kitorang ari tu pasang 2k... 2 kali dah kena tenggelam dgn banjir... bila banjir dia kena reset balik... cina pun datang atur balik..FOC.. skarang pun masih ok..
Reply

Use magic Report

Post time 9-3-2010 03:45 PM | Show all posts
sy pasang dulu dlm 1700 da 3thn ok je takde masalah
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2010 11:13 AM | Show all posts
gua pasang 4 tahun lepas, rm1500..dalam masa dua tahun ni asyik buat perangai je..kalo kira2 upah baiki bole beli yang baru dah..now pon tgh rosak,mamat yang selalu datang repair pon perangai dah macam haram..asyik cancel je..terfikir gak nak tukar terus je..ada survey2 gak..yang hidraulik made in italy (bak kata cina tula) kalo nak pasang dalam rm 1500,if not rm 1800.sbb dah ada wiring lama die cut sket harga..ok ke dengan harga tu?
Reply

Use magic Report

Post time 10-12-2010 07:03 PM | Show all posts
aku pasang rm1300 aje. sebab dah siap wiring. kalu nak wat wiring baru mau 700 lagi...

erm...setakat ni alhamdulillah takde masalah...malahan sangat2 membantu bagi org yg malas cam aku nie....ehehehheh...maklumlah kami selalunya malam2 mesti round bawak anak pusing2 sampai die tido dalam kete. balik umah dah malam buta. so pastikan gate dah tertutup, baru bukak pintu untuk turun...ujan pun senang. takyah berbasah-basahan...ehehehe
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 4-4-2016 09:10 AM | Show all posts
ada tak yang pernah tetiba gate tu terbuka sendiri
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT


Forum Hot Topic

 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

14-6-2024 04:29 AM GMT+8 , Processed in 0.344305 second(s), 34 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list