CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: bhf3856

Bagi yg kurang yakin ngn BLM.......

[Copy link]
Post time 25-1-2010 08:06 AM | Show all posts
aku pakai blm.. dia body mmg kuat.. masa baru ambik dulu .. aku pakai auto, oleh kerana pertama kali guna auto masa parking aku masuk ikut reverse, pastu aku matikan enjin pastu aku tgk banyak lagi ruang kat belakang dan aku hajat nak masukk belakang lagi.. nak jadi cerita aku hidupkan enjin pastu aku masuk gear reverse ntah cam mana tertekan minyak kuat terus melantun ke belakang lompat longkang selebar 2 kaki pastu langgar pagar jaring yang warna hijau sampai senget pagar, nasib baik tak kena tiang pagar.. dalam pale aku ingat hancur dah belakang keta aku..pastu aku gi chek belakang takde apa2 pun yang kemek atau tercabut.. cuma calar pada bumber jer.. cat hijau pagar tu terlekat kat bumper.. fuhh kuat gak body keta ni..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 25-1-2010 08:08 AM | Show all posts
http://i250.photobucket.com/albums/gg265/neusys/untitled2.jpg






ni  ...
dragger Post at 24-1-2010 11:17 PM


EX5 nih?
ada sebab..motor kan kira kurus dan keras..
klaau dia bawak laju dan hentam kereta..
memang boleh remuk macam nih..
alasan?
macam pisau la.mata dia untuk nipis dan halus..
benda tebal pon leh terpotong cam kacan bendi ke apa ke..
sama la ngan Saga nih..nampak remuk ke dalam sket di boot tgh..
kena tengok gak keadaan..
kereta ni immobilize ke? atau kereta bawak laju?
atau motor bawak laju hentam kereta dari arah bertentangan..
Reply

Use magic Report

Post time 25-1-2010 08:36 AM | Show all posts
aku rasa keta tu ada benda lain yang dia langgar selaian daripada motor tu..
Reply

Use magic Report

Post time 25-1-2010 09:05 AM | Show all posts
[quote]aku rasa keta tu ada benda lain yang dia langgar selaian daripada motor tu..
tepets Post at 25-1-2010 08:36 AM [/quote

kita pon kena tahu juga..
sekarang teknologi dah tinggi kan?
kadang2 benda yang kecil tak semestinya lembik..
benda yang besar tak semestinya kebal..
orang sekarang terlalu menilai rupa dari sifat2 tersembunyi..
that why la tengok ehh..tin kosong..sekali langgar..eh..kebal la jugak
kereta jepun yang diwar2kan kebal tak la kebal mana pon..
Reply

Use magic Report

Post time 25-1-2010 09:09 AM | Show all posts
tengok gak cara berlanggar camner.. haku suspek masa impact, tenaga kinetik yg dihasilkan dah kurang akibat daya geseran yg dihasilkan oleh brake kete masing-masing.  dan perlanggaran pada waktu impak bukannya statik..

fast
Cikgu Fizik
Sekolah Men. Sains.  Cheras.
Reply

Use magic Report

Post time 25-1-2010 09:13 AM | Show all posts
bro..dalam faktor xcdent ni.. kena lihat pelbagai aspek yang mendatangkan kesan berbeza, dari sudut / beiring kena hentam, bhg yg kena, kelajuan, bahan menghentam, kelajuan. kebanyakan keter sama jer.. sbg contoh, aku penah pakai gen2, masa aku reverse terlanggar toyota land cruiser yang sama2 mengundur, sudut kanan bumper aku kena bahagian fiber fender belakang, bumper gen2 calar saja, tapi land cruiser tu habis pecah fender tu. ni bukan membuktikan gen2 tu kuat, tapi sudut perlanggaran, sekali tu aku terlajak tzm waktu buat wikang, langgar bumper gen2 bhg tepi depan, sikit jer, tapi terus kopak jatuh, tzm ku calar jer.. sebab dia hempap atas aku... he heh

so baik saga, vios, city, sama jer impak dia.. lagipun keter sekarang dibuat utk menyerap hentakan.. cuma kadang2 nampaknya terlebih serap. kat dlm gambar xcdent 1 mesia tu, menunjukkan kekuatan bangsa di mesia... ha ha ha
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 25-1-2010 09:16 AM | Show all posts
26# KALIO

mak aih...wikang TZM...
Reply

Use magic Report

Post time 25-1-2010 09:47 AM | Show all posts
tu la die magic..hehehe..
moral of the story...belilah EX-5ima..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 25-1-2010 09:55 AM | Show all posts
support EXLima la pasni.... hahaahahh!!!
Reply

Use magic Report

Post time 25-1-2010 10:24 PM | Show all posts
10# AHMADVW  

konfem VW yg kemek.......
cikguranggi Post at 24-1-2010 23:03

, nanti nak try gesel ngan kete cikguranggi boleh
Reply

Use magic Report

Post time 25-1-2010 10:38 PM | Show all posts
errrr kalau belakang yang sondol.. memang keter belakang teruk rasenye..
penah sekali ade keter wira sondol belakang keter aku..
keter aku tarak papa pon.. skirt dia je terguris sikit.. bumper tarak pape pon.

keter wira tu macam la gambar satria kat gambar TT tuh.. naik dia punye tudung bonet.
pegi report sebab tuan keter tu nak claim insuran.. memang salah aku pon. aku cilok kat trapik light pastu brek.. tapi rasenye jauh lagi.. camne le die bule tak tekan brek.. terus sondol.. trapik light merah lak tu. tapi polis tak saman pon.. save rm300. dia cakap ni salah awak ni.. tapi saya tak saman la.
ntah2 aku yangbetol..  

-.- abis NCD aku.. tapi baru bli tak kisah ah
sikitjer %nyer.
Reply

Use magic Report

Post time 26-1-2010 07:35 AM | Show all posts
Saya pernah sondol Myvi belakang tempat duduk hilangggg.....
Keta sekarang semua guna bumper plastik....:kant:
Keta dulu besi kalau kemek bolek ketuk...
Reply

Use magic Report

Post time 26-1-2010 03:01 PM | Show all posts
bro..dalam faktor xcdent ni.. kena lihat pelbagai aspek yang mendatangkan kesan berbeza, dari sudut / beiring kena hentam, bhg yg kena, kelajuan, bahan menghentam, kelajuan. kebanyakan keter sama jer. ...
KALIO Post at 25-1-2010 09:13


yerp..lain kead lain affect pada body keta..susah sgt nk describe bnde2 ni melainkn kita buat crash test je..hee
Reply

Use magic Report

Post time 26-1-2010 04:25 PM | Show all posts
macam2 cara pembuktian dibuat sama ada secara sengaja atau tidak utk dijadikan fakta berhujah. Ada yg menggunakan kesan accident sebagai bahan bukti yang kete mereka gagah perkasa. Tapi yg paling teman tak tahan ada yg pakat2 naik genting beramai2 utk buktikan kete mereka tu berupaya utk berjimak di atas genting.
Reply

Use magic Report

Post time 26-1-2010 06:21 PM | Show all posts
34# zzcbr


Maksudnya berjimak beramai-ramai???
Reply

Use magic Report

Post time 26-1-2010 09:00 PM | Show all posts
tu la die magic..hehehe..
moral of the story...belilah EX-5ima..
mofisa Post at 25-1-2010 09:47

EX lima tu motor panas tuu... antara yg paling banyak kena curik selain Y135LC... mana taknyer, motor mat rempit tuu, sedap wat wheelie... so sebagai persediaan, tukar la lubang kunci ke jenis lubang kunci logo nazi nyer dan pasang gak alarm, huhuhu... lock fork dpn dgn mangga solex jangan dilupa... mangga cap solex yang ori jer taww, bukan jenis lanun cetak rompak nyer...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 26-1-2010 11:01 PM | Show all posts
keta pun boleh buat threesome ek abe Z..??
Reply

Use magic Report

Post time 27-1-2010 12:51 AM | Show all posts
34# zzcbr

depa nak konvoi kat mana pun ikut suka depa la... ada depa kacau hang? kesian
Reply

Use magic Report

Post time 27-1-2010 06:19 AM | Show all posts
34# zzcbr

depa nak konvoi kat mana pun ikut suka depa la... ada depa kacau hang? kesian
cecari Post at 27-1-2010 01:51 AM


tersentap ya...
Reply

Use magic Report

Post time 27-1-2010 06:35 AM | Show all posts
37# cikguranggi


itu lah cikgu,

bila org kata kete kita tak larat naik genting, maka depa pakat ramai2 naik genting nak buktikan sebaliknya
bila org kata kete depa tiak kuat, janganlah pulak ada yang pakat main langgar ramai2 pulak nak buktikan kete tu kuat


apa depa ingat engineer yg design kete tu tak ambil kira ke semua tu. Teman percaya semua tu have been tested by the engineers. Yg ketara pemikiran tentang kekuatan kete dah berubah. Kalu dulu2 engineers lebih menekankan kepada keselamatan kete bukannya penumpang dengan andaian ini secara tak langsung akan memberi pelindungan keselamatan kepada penumpang.  Itu sebab kete2 dulu dibuat kuat dengan bumper besi dan ada yang siap dengan absober bumper lagi. Tapi sekarang tumpuan lebih kepada keselamatan penumpang ~ selaras dengan faktor perubahan teknologi juga ni. Jadi ada byk pre-active measures yg ada dlm kete2 moden utk melindungi penumpang dan ini termasuklah konsep crample zone. Jadi, kita pilihlah nak kete yg kuat melindungi dirinya atau kete yang kuat melindungi penumpang. Sekadar pandangan aje ~ jgn ada yg tersentap lagi
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

18-5-2024 08:37 AM GMT+8 , Processed in 0.062769 second(s), 41 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list