CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

1234Next
Return to list New
View: 9595|Reply: 61

Bagi yg kurang yakin ngn BLM.......

[Copy link]
Post time 24-1-2010 04:54 PM | Show all posts |Read mode
Post Last Edit by bhf3856 at 24-1-2010 17:02

PROTON SAGA BLM ACCIDENT WITH HONDA CITY&SATRIA-SAGA TOUGH BODY & BUMER EVIDENT
Thank you to for sharing his experience and picture of accidents which involves his Honda City, hitted by Proton Saga BLM after the Saga BLM banged by a Proton Satria. The impact result should be worst for the Saga but guess what? The Saga has the most minor defect even it is in the middle of accident. [img]http://forum.cari.com.my/[/img]

(front view of the BLM involved which hit the honda city- no damage)

Di sini saya sertakan gambar2 dari tempat kemalangan di anta HONDA > BLM >SATRIA. walau bagaimanapun, kemalangan tu tak lah teruk sangat, cuma kena jugaklah hantar kereta ke bengkel untuk baiki. saya tak tau la rasanya mungkin x mampu untuk menarik perhatian pembaca  kot. tapi begini la hakikatnya. mungkin sedikit sebanyak boleh dijadikan bukti walaupun taklah seberapa mana pun.

[img]http://forum.cari.com.my/[/img]






(the satria hit the saga at the back)

untuk makluman korang lah, lebih kurang 2 bln lepas, aku tgh on da way nk pg kerja dari seremban ke putrajaya, aku sekarang pakai honda city 1.5, baru je setahun umur. tgh perjalanan dlm bandar seremban, aku kena hentam dengan 1Malaysia, cukup 3 bangsa ada dlm kemalangan aku tu, nasib baik keta aku dpn skali, so x parah la, jd aku nk ceritakan kronologi eksiden aku tu.

[img]http://forum.cari.com.my/[/img]

(only minor scratch and small hole)

keta satria dipandu oleh kaum cina, hentam BLM dipandu kaum india kaler putih kat tengah2, BLM tu pun tunda keta aku. aku kena hentam dari belakang, aku turun dari keta memang mengamuk sakan dgn driver last skali sbb kt kwsn tu kwsn sekolah, dah tau tmpt tu sibuk pepagi tapi bwk laju, org lain bleh brek yg dia bleh hentam keta org lak. nak dijadikan cerita. satria tu remuk teruk bhgn dpn. keta aku kemek bumper blakang. nasib baik x pecah. ape yg aku nk ceritakan, BLM tu, hapah rosak pon tidak!!!! bumper dpn dia lansung x kemek, bumper belakang pecah berlubang besar duit sposen je, lain2 xde jejas lansung. aku terus terkesima tgk kejadian tu. memang aku x puas hati dgn BLM tu pulak, aku tau bkn salah BLM tu yg langgar, sbb dia pon ditunda oleh keta belakang. yang jd aku x puas hati, BLM xjejas!!!! lepas kejadian tu, aku terus book BLM
[img]http://forum.cari.com.my/[/img]

(the honda city rear bumper dismantled damage)


kalau nk tgk gambar, aku boleh buktikan BLM tu xde rosak sgt pon

BLM tidaklah dibuat dari tin sardin seperti yg diceritakan oleh sestgh org. siapa ckp mcm tu, mmg katak di bawah tempurung. TGK, DGR DAN SENTUH sendiri apa yang berlaku, jangan dgr cerita org, aku sendiri dah mengalami pengalaman itu, dan aku akui BLM mmg keras. HONDA City aku  pun kalah

[img]http://forum.cari.com.my/[/img]

( big dent on the rear bumper of h onda city)

[img]http://forum.cari.com.my/[/img]

(the worst damage experience by the satria.)


nie aku ambik dr jiran 2 belah rumah..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 24-1-2010 06:25 PM | Show all posts
Giler kuat body Saga tu kalau camtu... agak2 berapa speed keter ko bawak time berlanggar tu...?
Reply

Use magic Report

Post time 24-1-2010 09:50 PM | Show all posts
:Ctahniah proton!! kemajuan2!!
Reply

Use magic Report

Post time 24-1-2010 10:01 PM | Show all posts
mcm tak percaya jek...so tuan rumah jual honda beli BLM ek..?????
Reply

Use magic Report

Post time 24-1-2010 10:03 PM | Show all posts
baru jer nak angkt city, kensel la cmni!! hehe
Reply

Use magic Report

Post time 24-1-2010 10:29 PM | Show all posts
bang byk faktor2 fizik yg menyumbang disini...blom masuk unsur2 tahyul lagik...hhaa..hhaa..kipidup m'sia...
Reply

Use magic Report

Post time 24-1-2010 10:29 PM | Show all posts
bang byk faktor2 fizik yg menyumbang disini...blom masuk unsur2 tahyul lagik...hhaa..hhaa..kipidup m'sia...
Reply

Use magic Report

Post time 24-1-2010 10:31 PM | Show all posts
satu je aku nak komen pasal saga nih, setakat yang aku dok lalu lalang kat area kajang-cheras, susah sangat2 nak jumpa saga ni kat used car!
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 24-1-2010 10:39 PM | Show all posts
Post Last Edit by cikguranggi at 24-1-2010 22:41

saga ok tang body...tapi tang enjin byk masalah esp IAFM dia tu.....sila rujuk youtube ni

http://www.youtube.com/watch?v=0_S5AgNnrXs
Reply

Use magic Report

Post time 24-1-2010 10:50 PM | Show all posts
agak2 kalau berlanggar dgn VW saya ape jadi ea? dpn blkang ade bumper besi
Reply

Use magic Report

Post time 24-1-2010 11:03 PM | Show all posts
10# AHMADVW

konfem VW yg kemek.......
Reply

Use magic Report

Post time 24-1-2010 11:06 PM | Show all posts
aku mcm x caya je cerita tt ni...
aku rs baik saga, persona, gen2 dan waja body material dia sama jerk.yg beza cuma design kete tu.
tp probnya gen2 aku nih br terseget sikit kat divider, bumper dah terkepak.
jd gi mana harus aku mempercayai cerita si tt ini?
Reply

Use magic Report

Post time 24-1-2010 11:17 PM | Show all posts







ni ape kes plak?? baru kena dgn EX Lima jer...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 24-1-2010 11:22 PM | Show all posts
tiap kete ade kelemahan.........

kalau aku cerita yg VIOS boleh hidupkan enjin dia dgn sentuhkan MAGNET  kat......opppps   rahsia , tentu ko orang x caye...................

kang byk plak vios kena curi......silap aribulan polis dtg rumah
Reply

Use magic Report

Post time 24-1-2010 11:40 PM | Show all posts
hang p check statistik kat balai polis bukit aman.. kete apa yg paling bayk kena rembat...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 24-1-2010 11:54 PM | Show all posts



ini menunjukkan yg EX5 body dia lg kuat dr CT!!!!!!!!!!!!

KLU SALAH TOLONG BETULKN ,MAKLUMLAH BRU JE BERKECIMPUNG KAT SINI
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 24-1-2010 11:55 PM | Show all posts
kata HONDA.... made in japan.. hahahaahah!!!
Reply

Use magic Report

Post time 25-1-2010 02:02 AM | Show all posts
Honda made in melaka laaa....
Reply

Use magic Report

Post time 25-1-2010 07:34 AM | Show all posts
Saya agak pemandu BLM tue berjaya brek dgn jayanya dan kurang impak...
Apa yg saya tahu casis kereta proton sekarang lebih kuat kat belakang pasal ada beam moulding kalau tak salah saya lah...
Apa pun mencegah kemalangan adalah lebih baik....
Reply

Use magic Report

Post time 25-1-2010 08:03 AM | Show all posts
lepas kejadian tu, aku terus book BLM


aku tengah sarapan minum milo dengan cicah roti nak tersedak tergelak tgk statement nih..anyway memang hebat la Saga BLM nih..tahniah2..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

9-2-2023 02:00 AM GMT+8 , Processed in 0.106868 second(s), 42 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list