CariDotMy

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: speedo

minta nasihat penapis air yg terbaik dan harga murah

  [Copy link]
Post time 30-12-2009 05:20 PM | Show all posts
nak lagi murah pi beli menapis kopi arrr
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 30-12-2009 05:35 PM | Show all posts
nak lagi murah pi beli menapis kopi arrr
pendakwa Post at 30-12-2009 05:20 PM


Menapis kopi tu penapis kopi ke.. penin den..
Reply

Use magic Report

Post time 30-12-2009 07:11 PM | Show all posts
42# princebrunei

aku pun penin gak....
Reply

Use magic Report

Post time 31-12-2009 03:29 PM | Show all posts
43# pendakwa Penin2 ni kalau beli menapis kopi elok kot..
Reply

Use magic Report

Post time 31-12-2009 08:37 PM | Show all posts
Post Last Edit by Brutal at 30-12-2009 00:41


aku tak reti sangat pasal mineral ni...
yg aku faham la (correct me if I'm wrong), batu2 mineral ni memerlukan tenaga yg dibekalkan kepadanya untuk m ...
Brutal Post at 30-12-2009 00:39


Hmm not too sure exactly on that. But those batu minerals such as that bio ceramic mmg perlu ditukar selepas sesuatu jangkamasa. (I'm not too sure of bio aura but my water purification system is like that and mmg kena sambung kepada electric) Tapi i also have a beauty gadget yg diperbuat drp batu2 mineral yg specials such as germanium etc yg mmg bleh pancarkan infra red & anion all the time.
Reply

Use magic Report

Post time 31-12-2009 10:38 PM | Show all posts
Hmm not too sure exactly on that. But those batu minerals such as that bio ceramic mmg perlu ditukar selepas sesuatu jangkamasa. (I'm not too sure of bio aura but my water purification system is l ...
neomorpheus Post at 31-12-2009 20:37

itu yg memusykilkan aku sebenarnya...sebab setahu aku, sesuatu material tu tak boleh pancarkan infra red tanpa ada bekalan tenaga...
satu lagi yg aku lupa nak tulis sebelum ni...sesuatu material yg bebaskan infra-red secara natural, akan juga membebaskan visible light sekali...sebab range mata manusia boleh kesan antara merah hingga ungu (pelangi)...yg wave length rendah dari kaler merah dipanggil infra red...biasanya dia akan datang sekali dengan cahaya yg kita nampak...contoh cam TV, welding dsb...
tapi bila material tu dok camtu je tanpa ada nampak visible light dan tanpa ada bekalan tenaga, pastu pancar infra red, aku macam doubt la...tu la kesnya dengan bio-aura ni...
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 2-1-2010 12:38 PM | Show all posts
46# Brutal

I'm not too expert on this geological fields tapi what i know mmg ade batu mineral yg ada tenaga. But how long it will last could be questioned. Lagipun this stone therapy mmg banyak digunakan dlm spa etc such as gemstone spa which is said as having healing power. What i can think of, kalau it needs energy, maybe awal2 tu sama ada dlm bentuk asal atau dlm proses penghasilannya, probably mmg charged first naturally or through pemanasan dan sebagainya. Dan sbb itu the bio ceramic filters yg digunakan dlm penapis air pun ade maintenance and perlu ditukar selepas sesuatu masa which could mean the energy is no longer there and could no longer emits infra red.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 4-1-2010 02:58 AM | Show all posts
wah...panjang lebar otai2 bagi pendapat sampai aku pun pening...
  satu lagi aku nak tanya tentang status halal pada produk tersebut...elken ada sijil halal..coway takda tapi dia punya salesman kata tak perlu sijil kena mereka tidak menggunakan bahan2 yg meragukan .
By the way.. tq for the info...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 4-1-2010 09:12 AM | Show all posts
mama guna RX, kawan yg rekomen, betekak jugak wit hubby pasal nih dulu.. tp benda dah lepas. lepas tuh yg tak tahan sebab kena tukar filter2 kat dlm RX tuh.. i'm not condemning the RX filter tp masa beli dulu tak nampak kos 2 ini agak menyusahkan unless u really got hte money, ada yg kena tukar sethn, tiga thn n tak ingat tah braper thun lepas tuh.. dah pakai lebih 2 thn kot x tukar2... wakakak tp yg pasti memang air bersih putih, tak berkarat lah...

pengajaran for mama: any filter also can, but better buy something cheap n easy to handle and not to trouble u. my 2 cents...
Reply

Use magic Report

Post time 4-1-2010 06:23 PM | Show all posts
49# mamaSarah

Mama, air putih bersih tu tak bermaksud elok
Sorry to say, water filters mmg definitely kena tukar. Few months once or few years once depending on our usage. Because those filters ade limit bape banyak benda kotor die bleh tapis. Kalo dah penuh dgn kotoran, not only penapisan tu tak berkesan malah air tu bleh jadi lebih kotor kerana bercampur dgn kotoran2 yg sudah ada dalam filter tersebut.
Reply

Use magic Report

Post time 4-1-2010 06:24 PM | Show all posts
wah...panjang lebar otai2 bagi pendapat sampai aku pun pening...
  satu lagi aku nak tanya tentang status halal pada produk tersebut...elken ada sijil halal..coway takda tapi dia punya salesman kata  ...
speedo Post at 4-1-2010 02:58


Yup dulu pun aku ade pendapat yg sama tak perlu sangat sijil halal. But since ade cerita penapis yg menggunakan bahan2 yg tidak halal, so ikut jer lah cari yg ade sijil halal.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 5-1-2010 12:28 AM | Show all posts
Syarikat dakwa penapis air disahkan halal

PETALING JAYA: Syarikat menjual alat penapis air terkemuka, Dr Sukida menafikan syarikat itu memalsukan logo halal Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (Jakim).

PETALING JAYA: Syarikat menjual alat penapis air terkemuka, Dr Sukida menafikan syarikat itu memalsukan logo halal Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (Jakim).

Syarikat itu sebaliknya memberi jaminan produk keluarannya sudah disahkan halal melalui Sijil Perakuan Halal Persatuan Pegawai Agama Perak yang berkuat kuasa dari Mac 2009 hingga Februari 2012.

Pengurus Jualan dan Pemasarannya, Sahrul Salim, berkata berikutan syarikat itu sudah mempunyai reputasi dan dikenali ramai, mustahil pihaknya mengambil mudah isu berkaitan status halal produk keluaran mereka.

“Sudah empat tahun syarikat ini beroperasi, jadi sudah pasti kami akan memastikan syarat dan peraturan mengenai status halal diikuti sepenuhnya.

“Kemungkinan ketika serbuan dilakukan, timbul salah faham dan kami mengakui atas sebab tertentu, kakitangan syarikat tidak berkesempatan menjelaskan perkara sebenar sehingga menimbulkan kekeliruan pihak berkuasa,” katanya ketika ditemui di pejabat Alegria Corporation Sdn Bhd di sini, semalam.

Katanya, syarikat juga menyangkal dakwaan sebelum ini yang mengatakan sijil halal dikeluarkan Jabatan Agama Islam Perak (Jaip) sudah tamat tempoh sejak 2007 sedangkan syarikat itu mempunyai bukti sijil halal Jaip berkenaan sebenarnya tamat tempoh tahun ini.

“Bagi memastikan kebenarannya, kami mendapatkan pihak Jaip untuk semakan dan mereka sudah mengesahkan sijil halal itu tamat tempoh tahun ini,” katanya.

Sahrul berkata, syarikat mendapatkan sijil halal dari Jaip berikutan mempunyai pengedar di negeri itu dan mereka tidak mendapatkannya daripada Jabatan Agama Islam Selangor (Jais) kerana Jais tidak mengeluarkan sijil halal untuk penapis air.

Selain itu, beliau menjelaskan dakwaan pihak berkuasa bahawa premis terbabit seolah-olah dijadikan kilang memasang alat penapis itu berikutan produk didatangkan dari Taiwan itu dalam bentuk komponen dan atas sebab keselamatan, penapis air syarikat itu dipasang di negara ini.

“Kami tidak menyalahkan mana-mana pihak atas insiden (rampasan) yang berlaku ini kerana menghormati prosedur undang-undang diambil pihak berkuasa.

“Bagaimanapun, kami berharap dengan penjelasan ini, pengedar dan pelanggan tidak lagi meragui status halal produk kerana syarikat jamin penapis air dikilangkan di Taiwan itu menggunakan karbon diperbuat daripada tempurung kelapa,” katanya.

Katanya, penapis air keluaran syarikat itu hanya menggunakan tempurung kelapa tanpa campuran bahan lain termasuk yang mengandungi unsur haiwan seperti khinzir.

harian metro
Reply

Use magic Report

Post time 5-1-2010 07:42 AM | Show all posts
skang kan heboh pasal penapis air yg x halal...
jd lau nk beli tu berhati2 la...tgk la mana yg ade cop sirim dan cop halal utk kebaikkan...
Reply

Use magic Report

Post time 5-1-2010 12:32 PM | Show all posts
Post Last Edit by Brutal at 30-12-2009 00:41


aku tak reti sangat pasal mineral ni...
yg aku faham la (correct me if I'm wrong), batu2 mineral ni memerlukan tenaga yg dibekalkan kepadanya untuk m ...
Brutal Post at 30-12-2009 00:39


Info yg aku dapat melalui internet dan apa yg akau paham.
setiap jasad/unsur di alam semesta nie bergetar pada frekuensi tertentu. termasuk molekul2 pada badan manusia. Getaran ni berlaku pada frekuensi tertentu, lain bahan lain dia punya frekuensi. Getaran nie laa memancarkan gelombang sekeliling sesuatu objek. Cth alat yg guna teori nie adalah FTIR yg digunakan utk kenal pasti bahan pada sesuatu sampel. Dia kesan gelombang yg dipancarkan oleh bahan tersebut. Melalui bentuk gelombang tersebut dia boleh kenal pasti jenis bahan pada sampel tersebut. Tentang energy pula setahu akau setiap jasad yg mempunyai jisim mempunya tenaga (E=mc2). dan dia akan makin berkurang mengikut masa, lama atau cepat bergantung kepada jenis bahan tersebut.

Untuk pemecahan kluster molekul air dengan FIR kebanyakan mengatakan molekul nie dipecahkan dengan tindakbalas frekuensi resonan antara ikatan molekul air dan frekunsi FIR.
Reply

Use magic Report

Post time 5-1-2010 12:37 PM | Show all posts
cosway nye murah kan,xsilap 2rts lbh je..>>(pun mcari2 penapis air)
Reply

Use magic Report

Post time 5-1-2010 02:47 PM | Show all posts
54# satrianaga

Good info. Thanks
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 5-1-2010 02:48 PM | Show all posts
55# aqyueetda
Kalau yg murah tapi tak berfungsi dgn elok sama jugak baik tak payah beli langsung..hehe Cuba tgk post2 yg sblom ni berkaitan isu saiz penapis.
Reply

Use magic Report

Post time 5-1-2010 05:41 PM | Show all posts
tq2 pada semua yang memberi info.
aku pun mmg dr dulu musykil dgn penerangan2 pasal water filter ni smpai harga leh cecah ribu2.
last2 aku beli yg harga biasa2 ja, ok la takat boleh tapis karat2 yg ada..tu pun harga dlm RM 500 ++ gak, ada member MLM yg jual. tu pun ada gak tulis teknologi nano yg aku pun tak faham...

btw, mcm mana lak dgn bekas air skrg yg ramai claim boleh pecahkan molekul2 air dan boleh sihatkan badan?? betul ke tak?? aku nak gak beli sbb berkenan dgn bekas dia tu..
web: http://www.bekasairajaib.com/
Reply

Use magic Report

Post time 5-1-2010 10:59 PM | Show all posts
47# neomorpheus
logik...penjelasan yg boleh diterima...

cuma camne dengan persoalan aku tentang visible light yg keluar sekali ngan infra red yg keluar secara natural? sebab biasanya dia akan datang sekali? atau mmg mineral2 ni takkan keluarkan visible light?
Reply

Use magic Report

Post time 5-1-2010 11:55 PM | Show all posts
59# Brutal

Not sure about the visible light as it's not to my knowledge. Nanti kalo ade info, aku post kat sini..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT


Forum Hot Topic
SAMPAI BERCENDAWAN AKU DOK TUNGGU HANG
tokchikSAMPAI BERCENDAWAN AKU DOK TUNGGU HANG
Views : 6262 Replies : 37
TENDER TERPILIH..... Bunga-bunga Cinta Rasuah Madani telah berputik... UPDATE #45: latar belakang syarikat2 bermasalah siap ada tindakan tatatertib
Perwira2022TENDER TERPILIH..... Bunga-bunga Cinta R
Views : 5116 Replies : 47
Cara Untuk Balik Kampung Merentasi Negeri
XimCara Untuk Balik Kampung Merentasi Neger
Views : 5452 Replies : 34
TAK SANGGUP NAK MARAH
KurexTAK SANGGUP NAK MARAH
Views : 6127 Replies : 40
Eh salah!
akuchentaEh salah!
Views : 2232 Replies : 16
PETUA ORANG TUA2... JANGAN TAK PERCAYA
tokchikPETUA ORANG TUA2... JANGAN TAK PERCAYA
Views : 5898 Replies : 36
Bila dah lapar jadi gini pulak
riena3321Bila dah lapar jadi gini pulak
Views : 10344 Replies : 65
Resepi apam balik
JENABREJAM89Resepi apam balik
Views : 4303 Replies : 22
‘Dulu Isi Penuh RM130, Sekarang RM210’ – Pengguna Diesel Mitsubishi Triton VGT Luah Rasa Tekejut.Anda tekejut?
YgBenar‘Dulu Isi Penuh RM130, Sekarang RM210’
Views : 5527 Replies : 27
Komplot Kopi
InezkhalidiKomplot Kopi
Views : 8315 Replies : 28

 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

16-6-2024 10:19 AM GMT+8 , Processed in 0.070274 second(s), 44 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list