CariDotMy

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 4631|Reply: 12

MAYBANK TELAN DUIT AKU!

 Close [Copy link]
Post time 25-7-2009 12:05 AM | Show all posts |Read mode
Post Last Edit by [Red^Ribbon] at 21-5-2010 00:54

salams...

alamak! awat Maybank telan duit aku sampai RM200? baru tadi aku cek maybank2u bil yg sepatutnya dibyr sebanyak RM70, tp maybank ambik sampai RM200!waaa matilah aku banyak tu!

gini citenya. tadi aku ingat lagi aku withdraw duit dr ATM sebanyak RM300 (utk shopping). lepas tu aku gi stesen mnyk isi minyak gunakan MAYBANK DEBIT CARD. aku isi sebanyak RM70. tup! tup! malam ni aku bukak maybank2u la kononnya nak cek baki simpanan, hadeh dah kurang RM500. sedangkan transaction aku pada hari ini sepatutnya cumalah RM370! mana lagi RM130!

haaa dahlah dah tgh malam ni. apa aku nak buat ni! aku xpenah kena mcm ni. adekah aku patut pg ke stesen mnyk tersebut, ataupun ke bank utk report ke apa? nasib baik resit isi mnyk td aku simpan. alamak tolong la aku! apa patut aku buat!
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 25-7-2009 12:12 AM | Show all posts
bukan ke bila beli petrol guna card, bank akan amik deposit sikit .. jangan risau algi 2-3 hari diorang refund balik.. rasanya lah.. sebab aku guna credit card mmg camtu.. dia amik deposit 100 lebih + harga petrol.. pastu mmg dapat balik duit tu.. takde masalah setakat ni
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 25-7-2009 12:20 AM | Show all posts
bukan ke bila beli petrol guna card, bank akan amik deposit sikit .. jangan risau algi 2-3 hari diorang refund balik.. rasanya lah.. sebab aku guna credit card mmg camtu.. dia amik deposit 100 lebih + ...
mesmerize Post at 25-7-2009 00:12


ye ke gitu? sbb sebelum ni mmg dah biasa isi mnyk guna kad. kalau cek maybank2u hari yg sama, baki ditolak adalah amount yg diisi (mnyk) tu ajelah. xdelah sampai 100++. mmg xpenah derang amik deposit mcm ni. btw, aku pon br 1st time isi mnyk kat stesen mnyk tu (shell). sblm ni aku isi mnyk kt petronas. n so far mmg xde derang amik deposit ke apa. aku dah panik dah ni?

pastu ni aku nak cek maybank2u balik dah xdpt, system refresh katanya. bengangnya aku!:@
Reply

Use magic Report

Post time 25-7-2009 12:20 AM | Show all posts
call maybank!nombor ade blakang resit atm.24 jam!
Reply

Use magic Report

Post time 25-7-2009 12:33 AM | Show all posts
biasa kad kredit amik deposit rm200 dulu utk isi minyak....nanti dia refund smula....amin
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 25-7-2009 12:41 AM | Show all posts
call maybank!nombor ade blakang resit atm.24 jam!
shazuyi Post at 25-7-2009 00:20


hampeh! dah jenuh aku call cust service dia! xde org angkat pun!
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 25-7-2009 01:01 AM | Show all posts
hampeh! dah jenuh aku call cust service dia! xde org angkat pun!
[Red^Ribbon] Post at 25-7-2009 00:41


diorang tido la kot!
Reply

Use magic Report

Post time 25-7-2009 01:04 AM | Show all posts
Credit Card Centre

For enquiries, call 1-300-88 6688 or fax our Credit Card Centre at 03-7953 8610 (Platinum/Premier) or 03-7953 8600 (General/Gold & Classic).

Lost or stolen card?

Don't worry. Call 1-800-88 3231 or 03-2072 1373 for credit cards and 1-300 88 6688 for ATM cards to report it immediately.

Can we help?

Call our Customer Care hotline at 1-300 88 6688 or 603-7844 3696 (overseas) any time, any day. (That includes holidays.)
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 25-7-2009 01:05 AM | Show all posts
kalo agak2 diorang tka angkat,ko email je diorang,pas tu cc ke bank negara,baru gempak skit diorang!huhuhuh
Reply

Use magic Report

Post time 25-7-2009 01:12 AM | Show all posts
mmg mcm tuh la kalo guna debit card... ko isi petronas ke shell?? nnti lg smggu dia refund blk yg balance tuh.. meanwhile dia hold dulu duit tuh pas tolak brapa yg ko guna br dia refund..

kat maybank2u tuh msti dia de tulis pre-debit kan... relax beb.. dun gabra2
Reply

Use magic Report

Post time 25-7-2009 01:15 AM | Show all posts
aku kol customer services mebenk utk card credit ni 88x.... 88x x pernahnyer angkat!
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 25-7-2009 01:21 AM | Show all posts
wokeh guys!

problem setel! td dah call cust service dia, mmg betul cam some of you cakap, mmg dia akan deduct deposit bergantung pada stesen mnyk tersebut la. hah lega! aku igt manalah ilang duit aku! dahla aku nak gi holiday ni next week! nasb baik xde ape. nyaris2 terganggu plan percutian aku!

ok tengkiu sume ye! and thanks utk yg suggest call cust service dia wpun jenuh aku dial berkali2 xde org angkat...
Reply

Use magic Report

Post time 25-7-2009 05:31 PM | Show all posts
Case closed. Topic Closed.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

23-6-2024 03:15 PM GMT+8 , Processed in 0.070715 second(s), 39 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list