CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 10570|Reply: 16

Nak Bukak Kedai Sukan

[Copy link]
Post time 22-7-2009 08:17 AM | Show all posts |Read mode
Nak tanya sesiape ade pengalaman bukak kedai sukan disini dan kongsilah pengalaman. Bagaimana caranya agar kedai tidak di kacau oleh pihak berkuasa. Lesen ape yang diperlukan? Untuk pengetahuan, saya punya Sijil SSM sudah ada barangan sukan dan pihak PBT, saya amik kedai sukan. Adakah memadai dokumen yang diperlukan? Tolong la ye......... saya budak baru belajar.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 22-7-2009 08:35 AM | Show all posts
"Kacau" ni maksudnya ape ? PBT buat perkara-perkara yang memerlukan rasuah untuk settle ? Atau camne ... ? Tak paham ...

Biasanya kedai yang dalam bangunan ni takde PBT kacau ... kalau gerai tepi jalan tu mungkinler diorg kacau ...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 22-7-2009 09:31 AM | Show all posts
2# thedude


Maksud saya bukan PBT, senang citer, kalau kite jual barang brand Adidas, Nike, Puma, Reebok atau sebagainya..... Itu KPDN rasenye, untuk pengetahuan, bangunan saya bukan dalam shopping complex tapi shoplot, memang ade lesen PBT.
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2009 06:06 PM | Show all posts



Maksud saya bukan PBT, senang citer, kalau kite jual barang brand Adidas, Nike, Puma, Reebok atau sebagainya..... Itu KPDN rasenye, untuk pengetahuan, bangunan saya bukan dalam shopp ...
june77 Post at 22-7-2009 09:31

nape ko takut kena kacau, ko nak jual barang tiruan ke...?
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 23-7-2009 08:43 AM | Show all posts
Jangan lah suke chop orang melayu suke jual barang tiruan, sebab dulu pernah mohon kat Alamanda Putrajaya, dia ade cakap kene ade satu surat kebenaran dari pengeluar (Adidas @ Nike), surat tu nak dapat dari mane? Kalau kedai shoplot dah cukup ke dokumen yang saya cakap diatas tu......
Reply

Use magic Report

Post time 23-7-2009 11:30 AM | Show all posts
Jangan lah suke chop orang melayu suke jual barang tiruan, sebab dulu pernah mohon kat Alamanda Putrajaya, dia ade cakap kene ade satu surat kebenaran dari pengeluar (Adidas @ Nike)
june77 Post at 23-7-2009 08:43

aku tak penah chop pun orang melayu suka jual barang tiruan...

setahu aku, orang mata sepet yang suka jual barang tiruan...

ko gak kata, ko takut kena kacau, sebab tu aku nak tahu nape ko takut kena kacau...
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 23-7-2009 11:35 AM | Show all posts
dia ade cakap kene ade satu surat kebenaran dari pengeluar (Adidas @ Nike), surat tu nak dapat dari mane?
june77 Post at 23-7-2009 08:43

barang adidas dan nike tu ko dapat dari mana...?

so...tentang surat tu, ko leh tanya kat orang yang supply barang kat ko tu...dia mesti tahu sebab dia dah biasa supply barang adidas dan nike...
Reply

Use magic Report

Post time 23-7-2009 12:48 PM | Show all posts
Nak bukak kedai di mana? Rasanya kedai sukan sekarang agak payah nak hidup sebab kena bersaing dgn Al-Ikhsan Sport. Al-Ikhsan nie tersgt byk cawangan. Nak bukak lagi 50 cawangan dlm masa 3 tahun katanya. Dasat jugak Ali Hasan Mohd Hasan. Kenapa mamak business byk yg menjadi? Other than chinesse, mamak adalah kaum no paling pandai business.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 23-7-2009 01:42 PM | Show all posts
Kalau Al- Ikhsan leh idup, kite pun bole, berniaga jangan takut persaingan. Dia pun bermula dari satu kedai sahaja. Lokasi kene strategik, dan kedai mesti lengkap dan penuh, macam saya, saya target customer buat jersi secara team @ banyak dengan menggunakan mesin sulam (Utk topi dan No. Jersi.). Barang separuh saya gi amik sendiri kat luar, dan supply disini pun saya amik. Kalau gi Bangi,  Al-Ikhsan ade 2 cawangan pada satu tempat. Bole jalan je....
Reply

Use magic Report

Post time 23-7-2009 03:37 PM | Show all posts
Kalau Al- Ikhsan leh idup, kite pun bole, berniaga jangan takut persaingan. Dia pun bermula dari satu kedai sahaja. Lokasi kene strategik, dan kedai mesti lengkap dan penuh,
june77 Post at 23-7-2009 13:42

june77...

berapa modal yang diperlukan supaya kedai sukan tu lengkap dan penuh...?
Reply

Use magic Report

Post time 23-7-2009 03:42 PM | Show all posts
Kalau Al- Ikhsan leh idup, kite pun bole, berniaga jangan takut persaingan. june77 Post at 23-7-2009 13:42

aku tengok, al ikhsan tu berjaya sebab dia selalu buat iklan dalam suratkabar...

nanti, kalau ko dah bukak kedai sukan tu, ko pun iklankan selalu dalam suratkabar, so orang akan tahu tentang kedai sukan ko...
Reply

Use magic Report

Post time 23-7-2009 06:27 PM | Show all posts
9# june77

Cawangan di Bangi memang ada dua dia tp salah satunya factory store. Mcm outlet la.
Reply

Use magic Report

Post time 23-7-2009 06:28 PM | Show all posts
june77...

berapa modal yang diperlukan supaya kedai sukan tu lengkap dan penuh...?
aku_komeng Post at 23-7-2009 15:37


Aritu aku baca - setiap cawangan baru al-ikhsan memerlukan modal RM1.2 juta. Cawangan yg besar la agaknya.
Reply

Use magic Report

Post time 23-7-2009 09:49 PM | Show all posts
Aritu aku baca - setiap cawangan baru al-ikhsan memerlukan modal RM1.2 juta. Cawangan yg besar la agaknya.
Bell Post at 23-7-2009 18:28

pehhh...juta tu...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 24-7-2009 07:53 AM | Show all posts
Bukak kedai sukan memang modal agak besar, tapi saya punye modal tak leh sampai angka juta. Tapi, boleh lah kalau nak penuh macam kedai Al-Ikhsan tu, kadang-kadang kite ni, mudah percaya cerita-cerita yang kita sendiri pun tak pasti, contohnya " dulu saya dengar orang kata, nak berniaga di pasaraya besar, susah nak dapat tapak, tapi... alhamdullilah saya dah cube, saya kini ada 2 kedai (tapi bukan kedai sukan). So, kesimpulan disini, jangan takut kalau ade dengar Al-ikhsan bukak modal juta, tapi kita juga boleh jadi macam dia, walaupun modal tidak berjuta. Sebenarnya sebelum nie, saya hanya supply (tak gune premis) kepada kedai sukan macam raket tenis, badminton ade sikit2 jersi kat kedai sukan. Nie baru tergerak hati nak bukak kedai, tapi, tak pernah tanya, kat orang, ape dokumen yang diperlukan...
Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2009 04:37 PM | Show all posts
Bukak kedai sukan memang modal agak besar, tapi saya punye modal tak leh sampai angka juta. Tapi, boleh lah kalau nak penuh macam kedai Al-Ikhsan tu, kadang-kadang kite ni, mudah percaya cerita-cerita ...
june77 Post at 24-7-2009 07:53

june77...

brape modal yang ko peruntukkan untuk buka kedai sukan tu...?
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 4-6-2017 04:06 PM | Show all posts
2017-6-4 xiaozheng6666
pandora outlet store
cheap jerseys
mlb jerseys wholesale
adidas shoes
ralph lauren
mont blanc
ralph lauren
ralph lauren outlet
lebron shoes
polo ralph lauren outlet online
fred perry polo
canada goose jackets
christian louboutin uk
oakley sunglasses wholesale
ray ban
nike shoes for men
prada outlet
prada outlet store
ray ban sunglasses
polo ralph lauren
fitflop sale
canada goose
christian louboutin shoes
christian louboutin
coach factory outlet online
cheap ray ban sunglasses
kate spade bags
coach outlet online
polo ralph lauren
oakley sunglasses wholesale
cheap uggs
pandora charms
coach outlet
uggs outlet
cheap mbt shoes
cheap ray bans
nike outlet store
polo shirts
adidas outlet
polo ralph lauren
nike outlet store
adidas yeezy shoes
coach outlet
coach factory outlet online
pandora outlet
oakley sunglasses wholesale
mlb jerseys
cheap jordans
lunette ray ban
canada goose jackets
ralph lauren outlet
ralph lauren uk
prada outlet
cheap ugg boots
adidas yeezy shoes
ray ban sunglasses for men
michael kors outlet store
coach factory outlet
yeezy boost 350
cheap ugg boots
true religion jeans sale
coach outlet clearance
polo ralph lauren outlet online
coach outlet
prada outlet stores
coach outlet online
canada goose outlet
air jordan shoes
nba jersey
cheap mlb jerseys
asics running shoes
adidas outlet online
oakley sunglasses outlet
true religion outlet
cheap oakley sunglasses
ralph lauren outlet
polo ralph lauren outlet online
longchamp outlet
air jordan 4 retro
nike outlet store
ugg boots
polo ralph lauren outlet
coach outlet
fitflops sale
cheap ray bans sunglasses
canada goose
oakley sunglasses
coach outlet store online
fitflops sale
ugg outlet online
ray ban sunglasses on sale
coach factory outlet
coach outlet store online
cheap mlb jerseys
polo outlet
michael kors outlet clearance
fitflops sale clearance
michael kors outlet
michael kors outlet
cheap authentic nba jerseys
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

28-5-2024 12:26 PM GMT+8 , Processed in 0.864313 second(s), 40 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list