CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: 0001

Kongsi Gambar2 Artwork Korang Version 3

 Close [Copy link]
Post time 28-8-2009 10:38 PM | Show all posts
phewwwitt....cantekkk tuu....awesome....
sideway Post at 26-8-2009 23:54


terima kasih sideway ....

Ur artworks pon semakin bertambah excellrnt  setiap kali 9 dh lama jadi SR kat cnih )....best kan ada mod1 kat cnih ...dia boleh bagi pendapat tuk buat improvement kan ...

kadang2 colour scheme , text dan macam2 tu kena ada pendapat sifu2 nak cari yg bersesuaian..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 28-8-2009 10:38 PM | Show all posts
sideway - Cun. Skrg ni gambar host kat imageshack lambat load la

kmkd - waser kelakar tengok  

0001 - Locas mee ada (a ah nomod kasik ). Mee ingat ada plugin lain nama LOcal FULAK :lo ...
mee_maggie Post at 28-8-2009 21:48


yay.. klaka ke? ok la tu.

p/s: kalau klaka kasi kongsi la kedit tuh
Reply

Use magic Report

Post time 28-8-2009 10:39 PM | Show all posts
284# mee_maggie


mee maggie ....tahniah tuk logo cari ...
Reply

Use magic Report

Post time 28-8-2009 10:40 PM | Show all posts
teruskan berlatih ^_^ wa tak de masa..
bz ngan FYP dan farm
Reply

Use magic Report

Post time 28-8-2009 10:40 PM | Show all posts
kak eaea pun dah semakin stylo dah artnya.. kalau dulu SR dah mula munculkan diri
Reply

Use magic Report

Post time 28-8-2009 10:42 PM | Show all posts
Pasal scrapbook thingies tu... kalau ko interested nak lagi benda2 kecik2 tu, PM aku.
0001 Post at 28-8-2009 21:21


Thanks mod...

For the meantime tngh cuba recreate balik apa yg dah dorang buat ..ceduk idea then terai reproduce...sbb klu asyik donlod freebies..mau jenuh nak cari balik bila nak guna...
Reply

Use magic Report

Post time 28-8-2009 10:45 PM | Show all posts
305# kmkd

malam k ...

mcm seronok lak k....pasal logo tu pon ...skrg baru baca sikit pasal criteria apa yg diperlukan untuk design logo ..smlm buat cepat2 tak bersesuaian pon colour scheme ..tapi dapat gak kedit dri admin3...

skrg dah tak sabar nak cuba ai lak ...
Reply

Use magic Report

Post time 28-8-2009 11:03 PM | Show all posts
sideway - Cun. Skrg ni gambar host kat imageshack lambat load la

kmkd - waser kelakar tengok  

0001 - Locas mee ada (a ah nomod kasik ). Mee ingat ada plugin lain nama LOcal FULAK :lo ...
mee_maggie Post at 28-8-2009 21:48


nak host kat mana ok mee...?
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 28-8-2009 11:07 PM | Show all posts
terima kasih sideway ....

Ur artworks pon semakin bertambah excellrnt  setiap kali 9 dh lama jadi SR kat cnih )....best kan ada mod1 kat cnih ...dia boleh bagi pendapat tuk buat imp ...
ea208964 Post at 28-8-2009 22:38


Sama2...a'ah betul la...kadang2 ada benda yg boleh dipelajari dari pengalaman org laain...yg kita tak jumpa dalam tutorial..
Reply

Use magic Report

Post time 28-8-2009 11:12 PM | Show all posts
Sideway ..ni  antara yg lain tuk host img..


http://fotoflexer.com/

http://filehive.com/
Reply

Use magic Report

Post time 28-8-2009 11:55 PM | Show all posts
Sideway ..ni  antara yg lain tuk host img..


http://fotoflexer.com/

http://filehive.com/
ea208964 Post at 28-8-2009 23:12

terima kasih ea...
Reply

Use magic Report

Post time 29-8-2009 12:04 AM | Show all posts
Mod...tutorial tu aku bleh ikut sampai kat tukau kaler ke biru je...masa shadow tu makin tebal tak tau la dia tekan apo...
Reply

Use magic Report

Post time 29-8-2009 01:45 AM | Show all posts
Post Last Edit by ea208964 at 29-8-2009 01:58

cuba jawab ..sesaje menyibuk sambil2 tunggu time nak bersahur...


side way nak repeat  TRANSFORM AGAIN - repeat banyak kali  untuk layer kan

cuba guna Ctrl+Alt+Shift+T - 'step and repeat '

tak pasti ni yg dimaksudkan ...

http://www.photoshopessentials.com/photoshop-tips-tricks/step-and-repeat.php
Reply

Use magic Report

Post time 29-8-2009 10:18 AM | Show all posts
better late than never selamat poser semua!!!

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 29-8-2009 10:23 AM | Show all posts
wahaha..aah kame kurus sgt dlm nobuta sama cam yamapi
cite kame dark suka tgk tata hitotsu no koi..1pound gospel bes sbb perangai dia gila2
dark_chocolate Post at 28-8-2009 12:37 PM


skrg dia dah tembam kan....sikit ari lg leh sama size ngan jin-kun


@mee.....
TAHNIAH!!! cantik dan cute sgt.....sure gempak kan dpt jd banner utk forum cari.....best best best
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 29-8-2009 11:01 AM | Show all posts
Mod...tutorial tu aku bleh ikut sampai kat tukau kaler ke biru je...masa shadow tu makin tebal tak tau la dia tekan apo...
sideway Post at 29-8-2009 00:04

Hehe... tutorial yang mana tu? Yang 'TYPO' ke yang video tutorial tu?
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 29-8-2009 11:05 AM | Show all posts
300# mee_maggie
:pompom: Woot! Congrats yr banner naik kat atas tu... mesti best dok mandi-manda ngan 500 ketul kredits tu ek?

PS. Ko kena share sket ngan aamoi... dia yg bagi link tu.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 29-8-2009 11:17 AM | Show all posts
313# ea208964
Thanks letak keyboard shortcut tu.

Untuk pengetahuan korang semua, semua old school PS users banyak guna keyboard shortcut - sebab dulu2 companies only guna Photoshop on Macs... and Macs dulu mouse tu ada 1 button and kena click n drag bila nak tukar2 items kat menu. Lenguh jejari gitu kalau sepanjang hari guna PS. Also lagi cepat gitu sebab keyboard shortcuts banyak di designed untuk digunakan ngan tangan kiri walhal mouse utk tangan kanan - dua2 tangan akan berguna. (Frust gak aku sebab aku kidal )

Tapi lagi penting, guna keyboard shortcuts memang akan lajukan kerja korang. Mula2 jer akan rasa agak slow sebab tercari2....tapi once dah biasa, korang takkan go back ke cara lama.

Bawah ni link ke page yang ada Photoshop (banyak versions) nyer keyboard shortcut (in PDF):

http://morris-photographics.com/photoshop/shortcuts/

Selamat menghidupkan tangan2 kiri korang.
Reply

Use magic Report

Post time 29-8-2009 11:56 AM | Show all posts
Post Last Edit by ea208964 at 29-8-2009 01:58

cuba jawab ..sesaje menyibuk sambil2 tunggu time nak bersahur...


side way nak repeat  TRANSFORM AGAIN - repeat banyak kali  untuk layer kan

...
ea208964 Post at 29-8-2009 01:45

OK dah jadi...mekasih ea...banyak membantu..... ni yang side try buat...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 29-8-2009 12:02 PM | Show all posts
Hehe... tutorial yang mana tu? Yang 'TYPO' ke yang video tutorial tu?
0001 Post at 29-8-2009 11:01

hehehe....dalam video tu mod...tapi dah setel...ea dah tolong...TQ semua..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

6-2-2023 11:04 AM GMT+8 , Processed in 0.102374 second(s), 39 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list