CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 179640|Reply: 2482

Kongsi Gambar2 Artwork Korang Version 3

 Close [Copy link]
Post time 8-7-2009 12:19 PM | Show all posts |Read mode
Post Last Edit by 0001 at 8-7-2009 16:03



Selamat datang ke
ARTWORK THREAD v.3

Semua digital artwork diterima di sini.

So tunggu apa lagi? Kerjakan Photoshop, Illustrator, Powerpoint, Paint etc tu and tepek hasilkerja korang kat tred ni.

Click sini untuk pergi ke Artwork Thread v.2
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 8-7-2009 01:09 PM | Show all posts
whoaaa....dah masuk umah ke-3...
nice giller laa mod punye artwork tue...:pompom:
dah lame x tepek artwork..iskk...
Reply

Use magic Report

Post time 8-7-2009 01:11 PM | Show all posts
http://i164.photobucket.com/albums/u36/able444/cariartworkv3.jpg

Selamat datang keARTWORK THREAD v.2

Semua digital artwork diterima di sini.

So tunggu apa lagi? Kerjakan Photoshop, Illustrat ...
0001 Post at 8-7-2009 12:19


erk mod...salah tulis tue..
V.3 bukan V.2
Reply

Use magic Report

Post time 8-7-2009 01:11 PM | Show all posts
cantik la atwek mod
esp bab kekayuan tu
Reply

Use magic Report

Post time 8-7-2009 01:27 PM | Show all posts
CU betul la kan? v2? sebab tu link untuk ke rumah lama ^_^
Reply

Use magic Report

Post time 8-7-2009 02:02 PM | Show all posts
CU betul la kan? v2? sebab tu link untuk ke rumah lama ^_^
kmkd Post at 8-7-2009 13:27

Selamat datang keARTWORK THREAD v.2

Semua digital artwork diterima di sini.

So tunggu apa lagi? Kerjakan Photoshop, Illustrator, Powerpoint, Paint etc tu and tepek hasilkerja korang kat tred ni.

Click sini untuk pergi ke Artwork Thread v.2


yang kaler merah tue kan nak merujuk kepada thread nie..
so, bukan v.3 ke..umah lame yg v.2 rite...
Reply

Use magic Report

Post time 8-7-2009 02:05 PM | Show all posts
6# cinta_ungu

owh yang tu.. ingat yang bawah tu {:2_64:}


ampunnnnnnnnn {:2_66:}
Reply

Use magic Report

Post time 8-7-2009 02:10 PM | Show all posts
6# cinta_ungu

owh yang tu.. ingat yang bawah tu {:2_64:}


ampunnnnnnnnn {:2_66:}
kmkd Post at 8-7-2009 14:05


hehe..no hal...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 8-7-2009 04:05 PM | Show all posts
3# cinta_ungu
Oops... aku mamai lagi lah tadi tu...

Thanks point that out.

Hey, lama tak nampak artwork ko... buatlah satu/dua/tiga and tepek sini.
Reply

Use magic Report

Post time 8-7-2009 05:42 PM | Show all posts
1# 0001

yeahhhhh.....umah baru ngan design baru....clap clap clap

pestaim aku tgk artwork ko tanpa kerawang2....aku suka....suka dan suka....
Reply

Use magic Report

Post time 8-7-2009 05:58 PM | Show all posts
ok berdasarkan dari apa yang triplezerone post meha kena buat outling itam kasi timbul itu tulisan rite?
ok itu meha akan buat tapi komen yang meha edit masa cikgu ngajar tadi (boring sangat tadi)



nanti malam meha bagi bahagian belakang dia and meha memang nak minta tolong sikit dari semua forumer lam ni hehehe...
Please help me
Reply

Use magic Report

Post time 8-7-2009 05:59 PM | Show all posts
actually pioneer tu je meha edit and ada cara nak panjangkan P pada PIONEER tu?
kaki P tu pendek benor
Reply

Use magic Report

Post time 8-7-2009 06:04 PM | Show all posts
selalunya... baju BG hitam hanya akan ada 2 (max) warna. kalau banyak nanti kelam kabut.

dan bagi pendapat K yang tak hebat neh wakakka

hijau & bru cair tu tak sesuai dimasukkan sama.. tambah pulak situ warna pink

sekadar pendapat K la
Reply

Use magic Report

Post time 8-7-2009 06:59 PM | Show all posts
13# kmkd


so how to change it??
what shud I do now??
really need fast answer now
Reply

Use magic Report

Post time 8-7-2009 07:20 PM | Show all posts
ok ni logo MPPU(Majlis Perwakilan Pra-U) yang meha create,actually meha baru perasan yang logo ni lebih kurang sama ngan JPWP but who care bukan dia je yang buat logo camtu wakakaka...



ok the problem is my class kalau boleh nak masukkan word Creative.Innovative.Intelectual tu dalam Logo tu and ada yang cadang letak kat dalam V shape warna kuning tu la apa la penin palo den.. Another thing yang meha nak tanya ialah warna yang dipilih tu ok ke? kalau nak buat warna lain bagi contoh? My brain will explode la kalau camni... Camna korang bleh berfikiran dengan sangat kreatif ye?
So ada cara nak solvekan prob ni? sori la my creative brain ni kecik kot cannot create the image lor haha..
Reply

Use magic Report

Post time 8-7-2009 08:41 PM | Show all posts
utk umah baru:pompom:

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 8-7-2009 08:45 PM | Show all posts
selalunya... baju BG hitam hanya akan ada 2 (max) warna. kalau banyak nanti kelam kabut.

dan bagi pendapat K yang tak hebat neh wakakka

hijau & bru cair tu tak sesuai dimasukkan sama.. tambah pu ...
kmkd Post at 7-7-2009 22:04


haah..bese baju cenggini ada 2,3 kaler je
tp kalau kekwn meha kata ok ngn kaler ijo,pink,biru tu xpe la
Reply

Use magic Report

Post time 8-7-2009 08:53 PM | Show all posts
15# mehacomp_91

firstly,nk tnya logo ni mmg menyeget camni ke?cam xbes kalau senget2 neh

secondly,color dia ok je sbb itam mmg masuk ngn maner2 kaler.mppu neh mmg xde kaler rasmi ke?kalau ada guna je la kaler diorg.kalau xde,kaler ni ok je bagi dark

thirdly,tmpt tulisan tu duduk cam xbes tp xtau nk suggest camner.kalau duk dalam area v kuning tu ok gak @ tulisan creative tu pun senget sebelah kiri cam 2 lagi tu

lastly,xperlu emboss pn dah cantik kot

byk x dark komen
Reply

Use magic Report

Post time 9-7-2009 01:19 AM | Show all posts
18# dark_chocolate

sayang dark chocolate hehe...
thanks sebab komen hehe...
kepala ku buntu dengan benda alah ni
Reply

Use magic Report

Post time 9-7-2009 08:50 AM | Show all posts
aku pong nak post artwork..

gambar ori


ni aku photoshopkan...
[img][/img]

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

3-12-2022 04:26 AM GMT+8 , Processed in 0.099683 second(s), 43 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list