CariDotMy

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

12Next
Return to list New
View: 23390|Reply: 39

Tanam Jati Merah 1 ekar, 5 tahun jutawan

[Copy link]
Post time 11-4-2009 05:53 AM | Show all posts |Read mode
sape berminat info pasal jati merah boleh berikan emel anda...saya akan send gambar dan info tentang tanaman ini. Buyer memang dah ada. Jati merah lebih baik dari Jati Emas....ia tumbuh tegak dan tidak bercabang. Amat digemari oleh pengeksport luar negara.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 13-4-2009 03:20 PM | Show all posts
bagi laa info kat sini jek...kalo satu ekar boleh tanam berapa btg...dan pendapatan berapa
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 13-4-2009 06:52 PM | Show all posts
ok la saya bagi info sini.

1 ekar boleh tanam 2000 pokok....1.5m x 1m... guna baja special... harga pokok rm30..dah berdaun dalam polibeg....

selepas 5 tahun..average 1 pokok rm1000.....2000 pokok x 1000 = rm2 juta... bersih dapat gitu gini rm1.8 juta...

call/sms  0149100623

[ Last edited by  Agriwave at 13-4-2009 18:54 ]
Reply

Use magic Report

Post time 14-4-2009 11:59 AM | Show all posts
email saya

nightkat86@yahoo.com

tq
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 14-4-2009 02:38 PM | Show all posts
ok dah emel tuan..kalau ada apa2 soalan sila bertanya jangan malu2..
Reply

Use magic Report

Post time 19-4-2009 03:34 PM | Show all posts
email saya, hanurah@yahoo.com
Reply

Use magic Report

Follow Us
 Author| Post time 20-4-2009 07:28 AM | Show all posts
terkini ! bole buat loan dgn agrobnk...dapat 80% dari kos projek
Reply

Use magic Report

Post time 20-4-2009 11:37 AM | Show all posts
agriwave,

pokok jati merah ni nak buat perabot ke... betul ke 5 tahun dah bole tebang... ada loan tu, rasa makin berminat ni
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 21-4-2009 12:55 PM | Show all posts
leh cuba compare ngan pokok gaharu?
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 21-4-2009 03:47 PM | Show all posts
gaharu perlukan maintenance tinggi ex injection dan tak semua pokok boleh hasiljkan emas hitam... jati merah dah proven di indon, 5 tahun bole ditebang... rujuk sini

http://www.tanimerdeka.com/modul ... article&sid=172
Reply

Use magic Report

Post time 24-4-2009 03:46 PM | Show all posts

Reply #1 Agriwave's post

email sya jugak yer iz_zura@yahoo.com
Reply

Use magic Report

Post time 7-5-2009 05:48 PM | Show all posts
katakan lah dah sampai umurnya 5 tahun kita nak jual pada siapa? any way email kat saya ye : keqnaa@gmail.com kebetulan ada tanah kosong tapi tak tau nak buat ape
Reply

Use magic Report

Post time 9-5-2009 10:36 PM | Show all posts
tanam belakang rumah boleh ke... dalam 10 batang....  ada tanah terbiar...
Reply

Use magic Report

Post time 13-5-2009 11:18 AM | Show all posts

Balas #1 Agriwave\ catat

interested..email me etooiz_cute@yahoo.com
Reply

Use magic Report

Post time 13-5-2009 04:33 PM | Show all posts
eh sy nak tau juga. email yurin76@gmail.com

thanks
Reply

Use magic Report

Post time 14-5-2009 10:21 AM | Show all posts
tanya sikit ...

1) benih ni boleh export keluar malaysia tak ?
2) nanti cukup matang, sapa yg nak beli ... info please
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 15-5-2009 02:54 PM | Show all posts
nk ty gak....
ada 6 ekar tnh getah..
igt tu nk tnm sulam2 ngan jati....
ada info send kat crvluvs@gmail.com
Reply

Use magic Report

Post time 16-5-2009 04:10 PM | Show all posts
apasal tak dpt email,mana tuan tanah ni, tengah sibuk tanam pokok ka?
Reply

Use magic Report

Post time 21-6-2009 04:44 PM | Show all posts
email saya: alonefire98@yahoo.com
Reply

Use magic Report

Post time 24-6-2009 11:56 AM | Show all posts
email saya gak : wira8448@yahoo.com
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT


Forum Hot Topic
Kenapa Biri Biri Jalan Lambat?
XimKenapa Biri Biri Jalan Lambat?
Views : 21672 Replies : 64
Dharma Harun Adik Manja tanggung 2 ekor biawak komodo
PrickfordDharma Harun Adik Manja tanggung 2 ekor
Views : 5694 Replies : 75
Hanis Haizi Misqueen, Babutam, Nwantiti V79
syitaeyqaHanis Haizi Misqueen, Babutam, Nwantiti
Views : 205096 Replies : 4906
Semasa meeting boss tiba-tiba cakap "saya kecewa dengan prestasi kerja kamu". Apa yang korang nak jawab?
admin6Semasa meeting boss tiba-tiba cakap "say
Views : 4338 Replies : 8
Cinta itu buta:Gadis 23 tahun sanggup putuskan hubungan dengan ibu bapa demi berkahwin lelaki 80 tahun
YgBenarCinta itu buta:Gadis 23 tahun sanggup pu
Views : 3593 Replies : 23
Makan separuh kak
jueazMakan separuh kak
Views : 12349 Replies : 9
upsr bocor versi murid, cikgu, bapak
jonedoeupsr bocor versi murid, cikgu, bapak
Views : 5692 Replies : 24
Oh ni lah dia sebabnya....
RalineOh ni lah dia sebabnya....
Views : 3679 Replies : 28
Transfer aset trading?
KogoromouriTransfer aset trading?
Views : 5829 Replies : 11
Cara-cara nak tonton siaran TV dan Astro online secara percuma
khairulikhwanCara-cara nak tonton siaran TV dan Astro
Views : 30438 Replies : 30

 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

18-6-2024 04:16 PM GMT+8 , Processed in 0.088164 second(s), 46 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list