CariDotMy

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 2834|Reply: 19

Home Studio? - nak minta nasihat

[Copy link]
Post time 10-2-2009 10:56 AM | Show all posts |Read mode
kalau ada studio kat bilik di rumah sendiri kan best. Aku tak faham sangat bab-bab lampu yang nak kena guna nih. Ada sesapa pernah membina studio sendiri kat rumah...  budget tak besar, untuk photo anak-anak sendiri sahaja. Bukan untuk pelanggan.

tq.

[ Last edited by  mo-mo at 10-2-2009 11:22 AM ]
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 10-2-2009 11:04 AM | Show all posts
ada 1 set ni 3 lampu... power cuma 180W je setiap 1 tapi aku rasa utk kegunaan sendiri kat rumah dah cukup tu... rega dlm RM1k je 1 set...
Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2009 11:30 AM | Show all posts
kalo yg nak low budget nyer studio, utk sendiri2 sesaje suka2 ka apa aku rekemenkan:

Studio Lighting:
http://www.gadgetinfinity.com/pr ... ;cat=298&page=1

Flash trigger:
http://www.gadgetinfinity.com/home.php?cat=274

aku guna nih skrg mmg bagus nyer, plus kalo nak outdoor shot pon tak susah2 nak bawak.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 10-2-2009 11:36 AM | Show all posts

Reply #3 aimez's post

yang studio-lighting tu, mana kedai ko beli? exactly that model dlm link tu ker, aimez?
Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2009 11:56 AM | Show all posts
*dengar topic ni dgn interest*
Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2009 12:01 PM | Show all posts

Reply #4 mo-mo's post

mo-mo, aku beli online, company ni ( Gadjet Infinity) kat Hongkong, kat ebay pon ada jual.
so far ramai yg beli dan guna mande alah ni. Feedback plak +ve.

Studio Flash Combo

- link pertama dorg jual complete set, model Vivitar 285HV flash.

4-Channel Wireless Flash Trigger V2s

- link no.2, di jual berasingan melainkan ko dah ada flash gun sendiri.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 10-2-2009 12:39 PM | Show all posts
terkagum aku ...
Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2009 05:49 PM | Show all posts
Ni yg aku ckp tu...



Tgk sample2 photo kat link --> http://www.flickr.com/photos/26012710@N04

Btw, aku bukan salesman benda tu ye...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 11-2-2009 12:38 AM | Show all posts
aku pon ngah survey2 gak bende2 ni..
skang ni aku baru nk sewa utk corporate photo shoot 2..
tp perlu ke aku sewa lampu2 ni ek?
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2009 10:02 AM | Show all posts
Originally posted by aimez at 10-2-2009 12:01 PM
mo-mo, aku beli online, company ni ( Gadjet Infinity) kat Hongkong, kat ebay pon ada jual.
so far ramai yg beli dan guna mande alah ni. Feedback plak +ve.

Studio Flash Combo
http://www.g ...


mana linknya?
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2009 08:47 PM | Show all posts

Balas #8 guard_x\ catat

gad, mende alah ni sume dlm 1k?
erkk..mcm teracun je ni...
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2009 10:20 PM | Show all posts

Reply #10 sinistersworld's post

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 12-2-2009 08:17 AM | Show all posts

Reply #8 guard_x's post

yang pak guard cakap nih, sama model yang di-rekomen olah kawan sekampungs aku yg duk kerja kat KL. Aku cuba contact dia lagi nanti maybe nak info lebih detail... jgn2 dia sendiri dah belii jugak model nih..
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2009 09:37 AM | Show all posts
Originally posted by adiegani at 11-2-2009 08:47 PM
gad, mende alah ni sume dlm 1k?
erkk..mcm teracun je ni...



ko cuba search kat FTZ... sebelum ni rasanya yg offer RM900 pun ada...
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2009 06:19 PM | Show all posts
Originally posted by guard_x at 12-2-2009 09:37



ko cuba search kat FTZ... sebelum ni rasanya yg offer RM900 pun ada...


RM900??
boleh sgt ni..xlame la gamaknye ni..
Reply

Use magic Report

Post time 13-2-2009 08:06 PM | Show all posts
kat Jln Ipoh Kompleks Mutiara ke kalo tak silap.

Produk mini studio kedai tu ok tak?
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 13-2-2009 09:21 PM | Show all posts
Originally posted by saifulz at 13-2-2009 08:06 PM
kat Jln Ipoh Kompleks Mutiara ke kalo tak silap.

Produk mini studio kedai tu ok tak?



ok la utk yg low budget kan... china made... tak sure kalau korea made pun ada kat situ... sebab ada org kata korea better...
Reply

Use magic Report

Post time 25-2-2009 10:10 PM | Show all posts
sy pun nak buat home studio utk nak tangkap gambar baju2 & model utk online butik sy
nak sgt2 beli lampu studio yg bersesuaian..tapi bukan nak beli skrg,nak beli utk umah baru nanti,tak siap lagi
harap ada yg sudi membantu..
tq pada tuan umah yg buka topik ni..
Reply

Use magic Report

Post time 25-2-2009 10:11 PM | Show all posts
Originally posted by guard_x at 10-2-2009 05:49 PM
Ni yg aku ckp tu...

http://farm4.static.flickr.com/3282/2649459862_f5b63f709a.jpg

Tgk sample2 photo kat link --> http://www.flickr.com/photos/26012710@N04

Btw, aku bukan salesman benda  ...


mcm ni boleh dapat dlm rm1000 kira ok lah kot yer..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 26-2-2009 08:12 AM | Show all posts

Reply #19 shb's post

wahhhh...  maju bisnes nampak....  heheheheh....
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

23-6-2024 03:15 PM GMT+8 , Processed in 0.269266 second(s), 50 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list