CariDotMy

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 2233|Reply: 19

Selamat Tahun Baru 2009 & Apa Azam Anda?

[Copy link]
Post time 31-12-2008 05:20 PM | Show all posts |Read mode
Selamat Tahun Baru untuk semua warga P&V. Terimakasih, kerana sepanjang 'lepak' di sini bnyk yg telah dipelajari dari anda semua. Dari yang otai sampailah kepada yg newbie, masing-masing telah bnyk menyumbangkan idea ikut peringkat pengalaman masing-masing. Bnyk telah saya pelajari dari anda semua...

2009, saya ingin menambah kemahiran.... selagi ada kesempatan / masa terluang..  ingin juga upgrade sistem dengan lensa macro & SU-800..  (antara yg paling atas dlm list) kalau ada rezeki. Body mungkin lambat sikit...  cuba menabung dr sekarang... mungkin hujung 2009 mampu beli body baru..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 31-12-2008 05:35 PM | Show all posts
epi new year..
Reply

Use magic Report

Post time 31-12-2008 05:51 PM | Show all posts
next year main penbol jomsss!
Reply

Use magic Report

Post time 31-12-2008 06:29 PM | Show all posts
azam 2009.

nak angkat:

1. canon 5D

2. 70-200 2.8 IS

setakat ini ler
Reply

Use magic Report

Post time 31-12-2008 07:48 PM | Show all posts

Balas #4 NURMIMIE\ catat

azam 2009 aku byk..

1. nk upgrade skill yg paling utama..
2. nk blaja editing dasat2..
3. nk upgrade gear - a700 / pindah kapal ke 50D
4. nk cari duit byk2. ujung taun aku kawin. huaaa..
5. shoot kawin. byk dpt job kawin. tp xbrani nk commit byk2. seram.
6. nk masuk vtec besau. sian keta aku nadi dh tua.
8. nk beli rumah.
9. xnak tinggal sembahyang (patut ni yg 1st kan)..huhuhu
10. bg mkn kt mak aku byk2..hehehe..

stakat ni tu je la..san aku tau bukan semua leh tercapai..tp harap2 yg baik2 sume termakbul..
Reply

Use magic Report

Post time 1-1-2009 12:35 AM | Show all posts

Balas #5 adiegani\ catat

huh..dasat azam ko...bagus2. aku lak cita2 nak beli lens..hehehe..asik pakai kitlens aje...n azam of the year adalah nak buat anak dgn bersungguh2.
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 1-1-2009 12:38 AM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 1-1-2009 01:12 AM | Show all posts
azam dlm bidang fotografi ialah nak hasilkan gambar yg lebih baik dan yg boleh masuk dalam thread best photo for 2009 ..

nanti mo-mo sure bukak thread tu punya

buat masa ni gambar aku pd peniliaian aku sendiri masih jauh di belakang

Insya Allah aku akan improve

azam yg berkaitan dengan hati dan jiwa ialah nak kumpul pahala pahala dan pahala ... lebihkan akhirat, kurangkan keduniaaan
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 1-1-2009 02:26 AM | Show all posts
Tambahkan amalan yg baik. Ini yg paling penting.

Sebenarnya, fotografi ni hobi baru aku, so harap berkekalan. Salah satu cara nak kurangkan tensyen..
So aku harap dapat improve knowledge dan skill aku.
Reply

Use magic Report

Post time 1-1-2009 09:29 AM | Show all posts
Azam 2008 aku hampir dipenuhi sepenuhnya walaupun pada awal tahun dulu nampak macam mustahil, tapi itulah rezeki Allah kan, rezeki DIA amat luas... tak terjangkau dek akal kita manusia...

Ok untuk tahun 2009, aku ada sikit lagi gear yang belum dipenuhi, antaranya UWA lens, kalau dapat yang 10-20 pun dah ok, tapi kalau dapat 11-16 2.8 lagi power...

Lagi aku nak apa ek? Kalau dapat tambah second body dan second flash, pun ok gak... takut tgh buat job tetiba kamera bengong ke, ade gak backup...

Yang lain-lain tu slow-slow lah...
Reply

Use magic Report

Post time 1-1-2009 11:55 AM | Show all posts
azam ckucin

1. D80
2. nikon 50mm f1.4 D
3. SB800
Reply

Use magic Report

Post time 1-1-2009 12:42 PM | Show all posts
Salam Tahun Baru dari Dataran Merdeka... heh heh...



Percubaan pertama aku ni tak berapa menarik lah... azam aku untuk menembak lagi bunga api tahun depan... tapi mungkin kat KLCC la pulak... rasanya backgroundnya lebih menarik kat situ... and nak cuba setting lain la pulak...
Reply

Use magic Report

Post time 1-1-2009 07:20 PM | Show all posts
azam 2009

1- nak belajo editing...ehehehe
2- nak angkat 580 EX II (selalu pinjam hubby punya)
3- nak amik selagi upaya job yang ditawarkan...wedding...events...dll
4- nak terer menembak cam otai2 kat sini
Reply

Use magic Report

Post time 1-1-2009 07:41 PM | Show all posts

Selamat Tahun Baru 2009



Moments were captured during the New Year Countdown Parties at Rumba & Cocoon for Breeze Magazine.The crowd was cool and overjoyed by the live band performance.Overall, KK town is hip and happening.
Reply

Use magic Report

Post time 1-1-2009 10:11 PM | Show all posts
SELAMAT TAHUN BARU
:victory::victory::victory::victory::victory::victory::victory::victory::victory::victory::victory::victory::victory::victory::victory::victory::victory::victory::victory::victory:


Reply

Use magic Report

 Author| Post time 2-1-2009 08:36 AM | Show all posts

Reply #12 guard_x's post

kalau dah otai tu, otai jugak.... heheheheh...     apa yg "tak menarik" nya gambar bunga api itu pak guard? aku tengok bukan sembarangan itu....  selalu org ambik gambar bunga api akan nampak 'kepala-kepala' bunga api itu berselarak. Tapi dlm shot pak guard nih, line-line bunga api tu smooth jer tak nampak 'kepala'....  bukan senang nak buat shot mcm tu....

kawan-kawan, satu lagi ilmu kita kena tuntut dr pak guard... hehehehe....
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 2-1-2009 09:31 AM | Show all posts

Reply #16 mo-mo's post

pak gat pakai black card tu .. exposure pun 30secs tu..

gat, kalau tilt bawah sket, nampak kepala manusia ye? hehehe
Reply

Use magic Report

Post time 2-1-2009 10:35 AM | Show all posts
[quote]Originally posted by mo-mo at 2-1-2009 08:36 AM
Reply

Use magic Report

Post time 2-1-2009 11:51 AM | Show all posts

Reply #18 guard_x's post

gat! next year go FF!
Reply

Use magic Report

Post time 2-1-2009 09:35 PM | Show all posts
Originally posted by ainnymidie at 1-1-2009 00:35
huh..dasat azam ko...bagus2. aku lak cita2 nak beli lens..hehehe..asik pakai kitlens aje...n azam of the year adalah nak buat anak dgn bersungguh2.


aku doakan ko dpt lens yg ko hajati n askar a.k.a pewaris camera ko taun ni..huhuhu..
aku harap la at least separuh azam aku akn tercapai..amin..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

23-6-2024 03:44 PM GMT+8 , Processed in 0.076337 second(s), 46 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list