CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 14517|Reply: 10

garisan kuning kat jalan........

[Copy link]
Post time 18-12-2008 08:14 AM | Show all posts |Read mode
sorila soklan bodoh sikit...nape ek...kalo lalu kat garisan kuning nih cam ade getar sikit...ape mende d sebalik garisan kuning tuh ek.......
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 18-12-2008 08:26 AM | Show all posts

Balas #1 emiliahani\ catat

aku pun tak berapa arif sangat pasal istilah line kuning nih..tapi apa yg aku tau, garisan tu tebal sebab penggunaan cat jalan tuh ikut spesifikasi yg tinggi..untuk keselamatan dan amaran bagi pengguna jalanraya...
itu aje la kot yg aku tau..
Reply

Use magic Report

Post time 18-12-2008 08:33 AM | Show all posts
biasenye line kuning byk2 kat atas jalan tuh, aku agak sebagai penanda bahawa ada simpang atau ape2 je la...n bile lalu kat situh, walopon kite wat2 perasan tak nmpk line kuning tuh tapi biasenye kite akan slowkan kete sbb bergegar2 tuh..

ntah, aku agak je laa..
Reply

Use magic Report

Post time 18-12-2008 09:00 AM | Show all posts
line kuning yg mcm mne ko maksudkan??? klu line kuning yg mcm zebra line yg kt tgh2 jln tu, fungsinya utk mengurangkan kelajuan pemandu. motif dia sma mcm letak bumper. so ble krete da bergegar lalu kt zebra line tu, otomatik pemandu akan mengurangkan kelajuan mereka.

klu line kuning yg dkt tepi jln tue, satu fungsi x blh parking n satu lg biasa dkt tepi highway, fungsi utk beri peringatn kepada pemandu bahawa dia dah terlalu tepi sgt dgn jln. lbh kepada pemandu yg mengantuk.
Reply

Use magic Report

Post time 18-12-2008 09:05 AM | Show all posts
nak suh ko bawak slow sikit la.... line tu kalo dlm English nama dia SPEEDBREAKER. so tau2 sendiri la
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 18-12-2008 09:23 AM | Show all posts
LINE KUNING YANG GEGAR TUH...BUKAN YANG TEPI JALAN TUH....HMMMMMMM.......CUME AKU NK TAU APE MATERIAL YANG SEBABKAN DIE GEGAR EK...PENAH TERPIKIR...TAKAN SBB CAT KOT.......CAT EMAS KE
Reply

Use magic Report

Follow Us
 Author| Post time 18-12-2008 09:26 AM | Show all posts
GARISAN NI SLALUNYE DEKAT2 NGAN KAUNTER TOL
Reply

Use magic Report

Post time 18-12-2008 08:18 PM | Show all posts
slalunya yang ada cat kuning di kawasan sekitar sekolah,simpang,lampu isyarat ni dinamakan Transverse Bars,tebal dlm. 3-6mm.. cat kuning dia adalah jenis thermoplastic yng dicampur glassbit supaya bila malam dia bersinar...guna cat kuning ni supaya pemandu slow kenderaan dan berjaga2 disekitar kws. yg ada cat ni
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 19-12-2008 08:11 AM | Show all posts
oh.....ok...thank you supernove...paham suda.....ingatkan die tauk besi...pastu cat besi tuh....... tq...dah tyah pikir2 dah
Originally posted by super_nova at 18-12-2008 08:18 PM
slalunya yang ada cat kuning di kawasan sekitar sekolah,simpang,lampu isyarat ni dinamakan Transverse Bars,tebal dlm. 3-6mm.. cat kuning dia adalah jenis thermoplastic yng dicampur glassbit supay ...
Reply

Use magic Report

Post time 21-12-2008 06:13 AM | Show all posts
garisan kuning tu adalah gejala vandalisme.... yang dibuat secara berhemah.... dan beramai2.... sebab tu la x nampak sgt teruknya jika dibandingkan dgn vandalisme yang lain....
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2009 02:59 PM | Show all posts

Reply #8 super_nova's post

ko tau dak mcm mn cara2 nk wat line ni?

skali roll dpt bape mm?

mcm mn kita nk tau dh cukup 3mm ka 6mm ka?

n jenama2 cat yg biasa digunakan?

mesin pe yg digunakan utk wat line ni?
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

28-5-2024 10:14 AM GMT+8 , Processed in 0.413260 second(s), 37 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list