CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: 0001

Jommm Gerak Gerak Bawah Tanah Episod 5

 Close [Copy link]
Post time 14-11-2008 12:11 PM | Show all posts
Originally posted by 0001 at 14-11-2008 12:10 PM

Yup... i potong u 1000 kedits, i pun akan kurang 1000 kedits.


sapa yg nak cantas2 kedit kt sini nehhh :@
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 14-11-2008 12:12 PM | Show all posts
Originally posted by Traza at 14-11-2008 12:06 PM



hahahah .. tak peduli lahh ..
kalau nak pantau jugak maknanyer i got their attention ..
it is just that i dun seek attention of others

i am what i am
kalau nak ikutk ...

Yg sedeynyer is ada orang yg kepoci tu akan guna term 'cest la vie' tu bila dia nak potong kedits orang.

Dont worrylah... mana leh suruh orang tak buat post... kang pangge amnesty international kang baru tawww...
Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2008 12:13 PM | Show all posts
Originally posted by cluesan at 14-11-2008 12:04 PM
takde la, kedit dlm tabung kurang, klu cantas kedit. so bagi moderator, cantas kedit = reward kedit



hang on a minute ..

so kalau mod cantas kedit, mod punyer kedit akan kurang
adakah kalau mod reward kedit, mod punyer kedit akan menaik?
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 14-11-2008 12:14 PM | Show all posts
Originally posted by Traza at 14-11-2008 12:10 PM



this soooo cool man ..
mod i nak save boleh ker
simpan dlm PB i .. manalah tau nak kena bagi training kat newbies ker
ada jugak reference

Save lah... and kalau nak 'design' cover utk Moyan 202... leh gi sini:

http://www.signgenerator.org/books/dummies/
Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2008 12:14 PM | Show all posts
Originally posted by 0001 at 14-11-2008 12:10 PM

Yup... i potong u 1000 kedits, i pun akan kurang 1000 kedits.



in other words, kalau u bagi i 1000 kedits, adakah u dpt 1000 kedits jugak?
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 14-11-2008 12:14 PM | Show all posts
Originally posted by eiyana at 14-11-2008 12:11 PM


sapa yg nak cantas2 kedit kt sini nehhh :@

Ish... jgn risau...takde hal sesiapa nak cantas kedits ko tu.
Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2008 12:15 PM | Show all posts
Originally posted by 0001 at 14-11-2008 12:14 PM

Save lah... and kalau nak 'design' cover utk Moyan 202... leh gi sini:

http://www.signgenerator.org/books/dummies/



thanks mod
nak bukak tution moyan 101 soon
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 14-11-2008 12:15 PM | Show all posts
Originally posted by Traza at 14-11-2008 12:13 PM



hang on a minute ..

so kalau mod cantas kedit, mod punyer kedit akan kurang
adakah kalau mod reward kedit, mod punyer kedit akan menaik?

No... ni one way jer... cantas kedits, hilang same amount... bagi kedits, seketul habuk pun tak dpt balik.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 14-11-2008 12:16 PM | Show all posts
Originally posted by Traza at 14-11-2008 12:09



few places nampak nick kmkd ..

maknanya?

K tak hebat dalam forum ni
Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2008 12:16 PM | Show all posts

Reply #283 Traza's post

bukan mcm tu. setiap moderator dia ada kedit dalam tabung, maximum 1000.

contoh :
reward kedit +10, baki 990
deduct kedit -10, baki 980

tapi tiap2 hari bekalan tu ada top-up, smp maximum 1000 balik.
Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2008 12:16 PM | Show all posts
Originally posted by cluesan at 14-11-2008 12:02 PM
ada gmail, yahoomail, hotmail (2), streamyx mail. gmail utk urusan rasmi, yahoomail utk registration, 1 hotmail utk kekasih2 gelap, satu hotmail utk my last gf, streamyx sebab register streamyx l ...



wahhhh clue ada kekasih2 gelap

wowwww ... we need to know u more lahh
Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2008 12:17 PM | Show all posts
Originally posted by eiyana at 14-11-2008 12:11


sapa yg nak cantas2 kedit kt sini nehhh :@


saya... saya nak jadi member balik...

mintak kat admin leh tak agak2?
post 10K++ tapi kedit 200 je
Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2008 12:18 PM | Show all posts

Reply #291 Traza's post

skang da dpt balasan da.... Zero.
Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2008 12:19 PM | Show all posts
Originally posted by cluesan at 14-11-2008 12:16 PM
bukan mcm tu. setiap moderator dia ada kedit dalam tabung, maximum 1000.

contoh :
reward kedit +10, baki 990
deduct kedit -10, baki 980

tapi tiap2 hari bekalan tu ada top-up, smp maximum  ...



owhhh i see ...
so my next Q plak kan ..

1)kalau kedit tuh tak tak diguna, apa jadi? boleh carry forward ke esok atau tak?
2) now dah takleh bagi kedit kan .. apa uols boleh buat dgn 900? boleh kolek interest ker
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 14-11-2008 12:19 PM | Show all posts
Originally posted by cluesan at 14-11-2008 12:16 PM
bukan mcm tu. setiap moderator dia ada kedit dalam tabung, maximum 1000.

contoh :
reward kedit +10, baki 990
deduct kedit -10, baki 980

tapi tiap2 hari bekalan tu ada top-up, smp maximum  ...

Nak tambah sket... dulu max credits dlm tabung 500.. then naik 700 then naik 900... bebaru ni jer naik ke 1000.
Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2008 12:20 PM | Show all posts
Originally posted by kmkd at 14-11-2008 12:16 PM

maknanya?

K tak hebat dalam forum ni



kalau few places nampak nick KMKD
maknanyer K hebbat lah tuh
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 14-11-2008 12:21 PM | Show all posts
Originally posted by 0001 at 14-11-2008 12:19

Nak tambah sket... dulu max credits dlm tabung 500.. then naik 700 then naik 900... bebaru ni jer naik ke 1000.


macam tu ok la.. alang2 tak leh nak bagi kedit... potong la sikit2 sehari seratus ke.... wakakkakaa

tapi moyan 200 sehari
Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2008 12:21 PM | Show all posts

Reply #294 Traza's post

a) boleh forward.
b) tabur la. biasa satu ari tak smp 300 guna.
Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2008 12:21 PM | Show all posts
Originally posted by Traza at 14-11-2008 12:20



kalau few places nampak nick KMKD
maknanyer K hebbat lah tuh


kalau many place la hebat kan? tak paham la
Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2008 12:21 PM | Show all posts

Reply #295 0001's post

what's the point if it can't be given away ..
it's only credit ... points .. bonuslink point pun dptlah sumthing jugak ..
ini hanya points for crying out loud
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

Category: Lawak & Santai


ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

31-1-2023 05:25 AM GMT+8 , Processed in 0.103793 second(s), 38 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list