CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: badai

yg mana satu? Wira VS Iswara

[Copy link]
Post time 5-11-2008 04:43 PM | Show all posts
amik  wira je..lagi hensem banding dgn iswara.. iswara standard Msia version mana ada injection lagipun...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 5-11-2008 05:35 PM | Show all posts
Originally posted by cikguranggi at 5-11-2008 01:00 PM
sapa kata iswara tak cantik kalau dimake-up...........kotak2 pun berdesup woo..........

berdesup, tapi melayang, stability out..

iswara haku dulu, enjin VR4.. dari segi berdesup.. perghhh... dari segi stability, chasis punya ketahanan, macam nak lerai chasis pada speed 180km/h. chasis wira tak rasa cam nie.. sebab dier berat haku rasa, salah satu kriteria yg buat dier stable..
Reply

Use magic Report

Post time 6-11-2008 06:46 AM | Show all posts

Reply #22 Fast-N-Furious's post

betoi...aku sokong wira...kemas dan menawan...rekabentuk dier pong tak dimakan zaman...:pompom:
Reply

Use magic Report

Post time 6-11-2008 07:54 AM | Show all posts
Iswara chasis dia lembik. Wira chasis dia jauh lebih mantap dari iswara. Stable gitu...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 6-11-2008 08:26 AM | Show all posts
ramai vote wira...   

so aku kena beli wira la ni

habis la duitt..

wira 1300cc underpowered eh... tapi kalu normal driving ok kan? i m not a race kind of driver.. driver berhemah dan lembap gitu..   80 - 110 on average and kalu motong kat highway 120 ++.. .. wira 1300 can peak to 130 ?

semlam aku pi kedai 2nd tu yg enjin bagus 1300cc ni manual year 2000.. yg 1.6 ada yg auto aje..

[ Last edited by  badai at 6-11-2008 08:31 AM ]
Reply

Use magic Report

Post time 6-11-2008 09:07 AM | Show all posts

Reply #25 badai's post

Alang2 nak ambik wira baik pilih 1.5 cc tranmisi manual dengan Electronic Fuel Injection pasal tak lah jauh sangat dengan teknologi enjin terkini. Kat used car saya tengok banyak pilihan dan bergantung juga kepada keupayaan saudara tawar menawar untuk mendapatkan harga terbaik dengan kereta pilihan yang terbaik condition nya.
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 6-11-2008 10:23 AM | Show all posts

Reply #26 masterixs's post

betul ambil 1.5 manual MFI....berbaloi..
Reply

Use magic Report

Post time 6-11-2008 10:29 AM | Show all posts
kalo ko bagi pilihan antara wira n iswara..


aku syorkan wira ler...iswara apa kelas...design org tua2 ..

amik wira 1.5 manual nyer..ramai org skg carik used car wira 1.5 (manual) drp auto..auto mmg confirm minyak kaw2 isi..lagi pun kurang pikup sket r..tgk atas enjin gak r ..kalo enjin ko da puas hati rasanya maintenance kete utk rosak tu tak byk lah..lain la kalo exciden ke aper..lagipun make up wira lagi cantek n very da vass la drp make up utk iswara nyer...sport rim kasi letak yg kaler cam nk karat tu then tmbah r spoiler ..kasi bumper terangkat sket..enjin kasi up mitsubishi ...tinted lagi ...ahaha...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 6-11-2008 11:39 AM | Show all posts
Dashboard wira dan perdana sehingga kini bagi aku kualiti dan designnya masih baik berbanding kereta model baru sekarang nih
Reply

Use magic Report

Post time 6-11-2008 12:30 PM | Show all posts
kalau nak power sket, try carik millenium edition version manual transmission (ni versi aeroback 1.6)
Reply

Use magic Report

Post time 6-11-2008 01:39 PM | Show all posts

Balas #30 Fast-N-Furious\ catat

nak lagi power... beli aje keta ko tu...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 6-11-2008 02:38 PM | Show all posts
wow.. kete korang semua power2 eh..

aku tak kisah kete power ke tak... asal decent dah ler.. tak lembap sgt tp kalu ada power is a plus lah..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 6-11-2008 02:39 PM | Show all posts

Reply #29 penyo's post

aku pun suka dashboard wira..

tapi kete ni rendah.. cam penyek aje..
Reply

Use magic Report

Post time 6-11-2008 02:49 PM | Show all posts
Originally posted by badai at 6-11-2008 14:39
aku pun suka dashboard wira..

tapi kete ni rendah.. cam penyek aje..
rendah la stabil kalau nak amik korner, etc..
Reply

Use magic Report

Post time 6-11-2008 03:47 PM | Show all posts
kalo taknak pening kapla pasal maintenance...beli kancil baru jek..
Reply

Use magic Report

Post time 6-11-2008 03:53 PM | Show all posts
pendapat aku...beli kereta second ni nasib jek...tak kisah model apa..tahun bila...yg penting owner lama pandai jaga kereta & tak penah eksiden..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 6-11-2008 05:00 PM | Show all posts

Reply #36 koben19's post

yes... .. tapi susah gak nak detect kete yg dah eksident?

kalu dah periksa puspakom adakah bermakna kereta tu masih ok?
Reply

Use magic Report

Post time 6-11-2008 08:13 PM | Show all posts
Originally posted by badai at 6-11-2008 02:39 PM
aku pun suka dashboard wira..

tapi kete ni rendah.. cam penyek aje..


kalau nak tukar spring leh pm i..ada pembekal spring for all proton harga kilang....
Reply

Use magic Report

Post time 6-11-2008 08:25 PM | Show all posts

naza citra dis 2005

sapa2 nak beli pm aku...baik punya harga... accident free.....
Reply

Use magic Report

Post time 7-11-2008 09:06 AM | Show all posts
Originally posted by sayawifenikmie at 6-11-2008 08:25 PM
sapa2 nak beli pm aku...baik punya harga... accident free.....


Lambhoghini Gallardo for sale.

haku beli bulan lepas, reason for sale, tak mampu nak bayar installment..

pm me..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

14-4-2024 06:51 PM GMT+8 , Processed in 0.073886 second(s), 42 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list