CariDotMy

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: Mizzsued

Cinta Hati Mummy - Tepaksa Let Go-Ada Sesapa Nak Adopt Tak??

[Copy link]
 Author| Post time 6-3-2009 09:05 AM | Show all posts

Reply #156 nidzrain's post

Thanks everyone...

Tak tau la berapa umo si boboy ni, tp tgk rupa n saiz,rasanya diorg ni ada lah dlm 2-3 minggu-sebulan cemtu kot..

Tapi kan....x lama la gegerl sensorg... ..Monday lepas, akak receprionist rescuekan sekor budak laki lagii kat opis, kaler itam legam, tp ader buku putih ngam2 kat tgh dahi, kaki sumer pakai stokin putey, n misai n bulu eyrbrow dia panjang sgt, ala2 sifu citer kantonis

So Mizz tolong jaga gak baby sorg ni sementara tunggu kawan Mizz amik diorg.

Sekarang diorg ni mesra sgt dah jd adik beradek, n alhamdulillah, soon they will be with another loving parents la...

Karang dah upload gamba Mizz tepekla gambar diorg yg pelahap ni...menyusu je manjang
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 8-3-2009 07:06 PM | Show all posts
alohhh boy da xde ye
takziah mizz.... jaga yg ada tu jek lah sebaiknya,k..
yg dah pegi tu nk wat mcmana..dah ajal dia.
mebi ada hikmahnya.saba ye mizz..

nnt tepeks le gambo si gegel yer..
windu laa nk nengok gambo anak2 mizz
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 12-3-2009 03:33 PM | Show all posts

Reply #162 ati1402's post

Heh bab nak upload flickr t yg leceh skit tu...

La ni tambah plak dua eko baby2 baru, walopun Mizz jadik foster mummy derang kejap je tp sayang ni sampai budak2 kat rumah ala2 jeles lagi

Tp after nxt week, they're off to new home la...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 17-4-2009 09:46 AM | Show all posts
Aboy and Gegerl are off to a new Home

As Mizz penah citer kat sini, Mizz fostered a couple of baby kittens yg Mizz namakan Aboy dan gegerl. Gegerl ni Mizz rescue sekali dgn her brother, Boboy, tp Boboy meninggal lepas seminggu Mizz jaga diorg. X lama lepas tu, akak receptionist Mizz mintak tolong mIzz jaga another boy kitten yg dia rescue gak kat opis kitorg ni...So skrg Gegerl dah ada abang baru la kiranya...

Mengikut perkiraan, mmg Mizz akan bagi budak2 ni kat sorang colleague yg nak bela anak kucing, but since dia sibuk dgn majlis kawin dia, last2 dah dekat nak 2 bulan ni dah Mizz jaga budak 2 ekor ni...

Mula2 kucen2 Mizz kat rumah x suke la kat Gegerl n Aboy ni, they would hiss and the babies and buat2 mcm nak lempang la diorg. Tp lelama they bonded and now have become mcm adik beradik dah. Mimi pun mmg layan budak2 ni macam anak dia dah...dia jilatkan montot budak2 ni, tolong groom budak2 ni, and diorg pun boleh tido lambak reramai..

But now that colleague Mizz dgn hubby dia dah ready to collect them, so Mizz kena pisahkan diorg

Kalau ikutkan mmg xnak, sbb dah sayang sgt2 kat diorg, tp apakan daya Mizz pun x mampu nak jaga byk2 sgt anak2 bulu ni, n dah janji dgn kawan Mizz ni. Actually 2 hari lepas dia bgtau dia dah ready nak amik budak2 tu, Mizz pun tekezut coz short notice sgt...So I called her and mintak deliver diorg hari isnin nanti, so dat time weekend ni bolehla peluk, cium, mandikan and main dgn diorg pepuas before they're off to a new home...

Sedeyner...tp ni cuba utk x fikirkan sgt pasal nak lepaskan budak2 ni...

Sat nanti tepek pix diorg yerrr....
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 17-4-2009 10:59 AM | Show all posts
Ni masa memula Gegerl dok kat rumah, kakak Dodo la yg mula2 sekali nak kenal mesra dgn dier..


Masa memula bela diorg dulu, hari2 kena bawak Gegerl n Aboy ke opis sbb nak kena bagi diorg minum susu..yelah dah maknya xde kan?? Tp when they've grown up a bit, dah boleh tinggalkan kat rumah by then abang2 n kakak2 and mak Mimi pun dah mesra dgn diorg...
Ni Aboy...Kaler itam, tp menawan , sgt lasak n aktif
Masa time Mizz kena bawak diorg kat opis, sambil wat keja tu Mizz pangku la diorg time nak tido, manja sgt mmg xnak berenggang!!! Nasib baik Boss ok je Mizz bawak anak2 ni ke opis temporarily..
Gegerl temankan Mizz tgk tv
Diorg tido pun sesama..

More pix diorg ni kat www.flickr.com/mizzsued

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 17-4-2009 11:13 AM | Show all posts

Balas #165 Mizzsued\ catat

mizz demok nye c cinonet ni... geram

baik kakak dodo ye ...tak marah pon
Reply

Use magic Report

Follow Us
 Author| Post time 17-4-2009 11:31 AM | Show all posts

Reply #166 FiRe_Fly's post

Ha ahh fly...owang2 lain including Mimi mesti hiss kat diorg time tu. tp kakak Dodo diam je sbb curious dgn diorg. Dia la yg memula approach nak cium2 bau budak kecit ni
Reply

Use magic Report

Post time 17-4-2009 12:39 PM | Show all posts

Balas #165 Mizzsued\ catat

halahh bestnyeee..how i wish dpt bwk anak bulu kecik dtg ompis...dpt bos pon sinus..abehh camnoooo...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 17-4-2009 01:39 PM | Show all posts
comelnye budak kecik tu mizz... alohh yg boboy tu.. comel la... dgn misai putey..pake vest putey... stokin puteyy.... ishh..ishhhhh...ishhhh.... penyek kalo dapat kat haku nihhh...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 17-4-2009 02:01 PM | Show all posts

Reply #169 leotazz818's post

Hihihi akak..la ni pun budak2 ni asik kena timang ajer tauu....

Lagila tinggal bapa hari dah nak kasik kat mak ayanh baru diorg, musti rimas nanti diorg kena cium2 Mizz
Reply

Use magic Report

Post time 17-4-2009 02:13 PM | Show all posts
Originally posted by Mizzsued at 17-4-2009 14:01
Hihihi akak..la ni pun budak2 ni asik kena timang ajer tauu....

Lagila tinggal bapa hari dah nak kasik kat mak ayanh baru diorg, musti rimas nanti diorg kena cium2 Mizz



hahahaa.. itu le mizz.. budak kocik 2 eko kat umah tu pon selalu kena ciomm dgn ayah diorg ni...
masa memula k leo bawak balik.. bising pot pet pot pet.. haaa.. tgk skg sape yg lebey..lebeyyy... haku dah hagak dahhhhh.....
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 17-4-2009 04:50 PM | Show all posts
Ni ha lagi gamba Gegerl ngan Aboy
Camner nak let go diorg ni???
Kena kuatkan semangat gakk...
Reply

Use magic Report

Post time 17-4-2009 04:56 PM | Show all posts
alaaaa... akak pon sedih la mizz.... comeynye tido hak kocik tuh... rasa nak p ciomm..ciomm peyut bolat tu... huhuhuu....
yg boboy lak.. baik sungguh... pelok jer gegel tido sesame.. ishh.. nak kena pisah2 ke diorg ni mizz.. kalau nak ambik, ambik le 2-2 sekali.. bio dia berkawan sampai ke besar...
Reply

Use magic Report

Post time 17-4-2009 04:58 PM | Show all posts

Balas #172 Mizzsued\ catat

pkir positip mizz jangan sedih sangat... lepas ni boleh rescue kitten lagi

lagi pon boleh visit dorang kan.... skali skala skodeng lah depa kat umah baru hilang kan rindu
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 17-4-2009 05:20 PM | Show all posts

Reply #173 leotazz818's post

Takpe kak diorg ni mmg dedua akan di let go, bagi kat mak ayah baru diorg. So sampai bebila pun tetap jadi adik beradik...Yg payahnya nak pisah dgn mak kaki 2 ni ha...n also dgn mak Mimi diorg, dgn abang2 n kakak2 diorg kat rumah...

Itula fly dah ngenangkan nasib baik yg nak amik diorg ni mmg keja satu opis gak, leh la tanya2 kabar
Reply

Use magic Report

Post time 17-4-2009 05:27 PM | Show all posts

alalalalla.... sooo sswwweeeeeetttttttttttt...........
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 20-4-2009 09:05 AM | Show all posts
Gegerl dengan Aboy dah diserahkan kat mak ayah baru diorg
Dah rindu dah nii....
Reply

Use magic Report

Post time 20-4-2009 03:30 PM | Show all posts

Reply #172 Mizzsued's post

hishhh ya Allahhh comeynyerr Aboy ngan gegerl niii
OMG sedeynye dah bg org huhuhh..saba mizzy sabaa...
smoga new owner jaga depa sebaiknya..:hug:
Reply

Use magic Report

Post time 20-4-2009 04:18 PM | Show all posts
Originally posted by Mizzsued at 17-4-2009 16:50


alohhhhhhhh.... bulatnyer yut dia...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 20-4-2009 04:48 PM | Show all posts
Itu la...Mizz doakan diorg bahagia dgn mak ayah baru diorg...

Actually pagi tadila Mizz serahkan diorg ...Coz hubby colleague ni anto dia keja then terus collect budak2 ni. Gegerl ok lagi masa kawan Mizz tu amik dia x bantah sgt, tp bila turn Aboy tu nak masuk carrier diorg, dia bebetul xnak let go dgn Mizz ...Payah gak nak mintak dia lepaskan cengkaman kaki dia kat badan Mizz, dah lepas kaki, tgk plak peluk Mizz balik, tp last2 boleh gak la masukkan diorg dlm carrier tu...

Seharian ni dok bukak henpon tgk pix diorg... ...ni x sure lagi yg kat rumah tu camner bila budak2 kecit ni dah xde...harap diorg kalau rindu pun xdela nak depress sgt..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

22-6-2024 01:09 AM GMT+8 , Processed in 0.085107 second(s), 43 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list