CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: Mizzsued

Cinta Hati Mummy - Tepaksa Let Go-Ada Sesapa Nak Adopt Tak??

[Copy link]
Post time 23-2-2009 03:43 PM | Show all posts
ala siyannya....

sib baik ada rescue rangers...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 23-2-2009 03:57 PM | Show all posts
mizz dah letak kat petfinder ke?
kalau belum baik letak kat forum under fosterer n rescuer... mana lah tau kot ade ibu kucing yang boleh tumpang kan anak kecik dedua ni

sian sangat... kat umah firefly tengah full ... kalau tak boleh tolong jagakan....

ape ape nanti update ye mizz...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 23-2-2009 05:14 PM | Show all posts

Reply #142 FiRe_Fly's post

Ok baru je post kat petfinder tu...
Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2009 10:15 PM | Show all posts

Balas #143 Mizzsued\ catat

kalau dalam 2 - 3 hari tak de respon try kat petfinder adoption pulak ye....

kalau ade ibu kucing lagi bagus.... jadikan ibu tumpang untuk c kenit ni....
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 24-2-2009 08:25 AM | Show all posts

Reply #144 FiRe_Fly's post

Mimi mmg ader, tp dia mcm x suke la kat budak2 kecit ni walopun kekadang budak2 tua dia tu still nak menyonyot kat dier ...How lehh...???
Reply

Use magic Report

Post time 24-2-2009 05:58 PM | Show all posts

Balas #145 Mizzsued\ catat

anak ibu kucing 2 dah besar sangat kot....
kalau dah besar bau die dah lain ,sebab 2 ibu kucing 2 marah....

dulu fire fly foster lagi kecik dari ni.... belum bukak mate lagi... skarang dah ade kat daddy fir...

sian sangat tengok c kecik ni .... mizz masih bawak pegi office ke?
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 24-2-2009 06:38 PM | Show all posts

Reply #138 Mizzsued's post

Mizz, kitak diam di Semenanjung kah?

Kesian dgn anak2 pusak ya. Mudahan sidak akan jumpa their new foster family. InsyaAllah. Make sure dptkan foster family yg betul2 care & love them.
Reply

Use magic Report

Post time 24-2-2009 06:40 PM | Show all posts

Reply #146 FiRe_Fly's post

Sampai mizz bawa pergi office. Tabik kat mizz ni.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 25-2-2009 08:36 AM | Show all posts

Reply #146 FiRe_Fly's post

Fly, kak Bai...

Yes...kena bawak gi opis sbb Mizz selalu balik mlm. Lagipun xde org boleh tolong jaga diorg n bagi susu time keja, Mizz dok sorang

So kenala bawak gi opis siap dgn bekal sekali hehehhe...mmg mcm bawak baby. Nasib baik diorg leh tau plak kalo org ramai skit ke kat tpt Mizz, n kalo boss is around, pandai plak diam ...Ala diorg bising sbb tension dlm carrier or bila lapar. Bila dah lekelok disusukan diorg tido je la
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 25-2-2009 08:39 AM | Show all posts

Reply #147 Baiduri Othman's post

Aok kak Bai...mek diam di Damansara tuk....

Rite now mmg asking around juak in case anybody would like to adopt them
Reply

Use magic Report

Post time 25-2-2009 08:48 AM | Show all posts

Reply #150 Mizzsued's post

Mun di Kuching, boleh kamek mdh dgn sidak yg interested nak inang anak2 pusak ya. Hope kitak akan jumpa org yg berminat. Kesian kamek ndiat anak2 pusak ya. Mujur ada insan berhati mulia mcm kitak. InsyaAllah murah rezeki kitak & segala urusan dunia akhirat dipermudahkan.
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2009 10:35 AM | Show all posts

Reply #140 Mizzsued's post

Mizz...anak kucing ni still available tak....ada org suh carikan. tapi kat rumah dia takde ibu kucing
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 27-2-2009 11:39 AM | Show all posts

Reply #152 kenari7117's post

Hehehhe kat PM pun ader...

Anyway budak2 ni skrg Mizz bagi kitten milk, d boboy tu suka la pakai botol, tp d girl tu x suke, so kena guna gak syringe tu for her
Reply

Use magic Report

Post time 1-3-2009 10:45 AM | Show all posts

Reply #140 Mizzsued's post

ohh ni laa budak dua org yg mizz jmpe tu yerr...comel sungguh!!!
mcmana dorg skrg,mizzy?
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 2-3-2009 09:28 AM | Show all posts

Reply #154 ati1402's post

Boboy dah Mati...

Ati...thnx for asking. Tapi mlm jumaat/pagi sabtu lepas, si boboy tu dah mati ...

Ntah kenapa setat ptg khamis, hari jumaat Mizz perasan bdn dia lemah, selera menyusu pun kurang. Risau gak. Masa balik rumah mlm tu, ada gak usaha susukan dia lagi. Then ingat nak bawak gi vet pagi sabtu. Masa nak tido mlm tu pun Mizz dah bungkus bdn dia dgn kain, bagi dia panas ke...

Sekali tu bila bangun pagi sabtu, check diorg, si boboy dah takdee.....

Sedih tu sedih gak walopun x berapa attach lagi dgn diorg, Mizz tertanya2 mana silapnya Mizz jaga sampaikan si boboy ni yg sihat and aktif leh mati, padahal masa jumpa diorg dulu, dia ni la yg lebih sihat dan aktif ...

Apa2 pun, dia sekarang bersemadi kat bawah pokok di Precinct 11, Putrajaya...

RIP Boboy sayang...forgive mummy for not taking are of you well enough
Reply

Use magic Report

Post time 5-3-2009 03:42 PM | Show all posts

Reply #155 Mizzsued's post

lor... sedey nyer....
baper bulan erk boboy tu..???


musim kematian kucing kot skrg ni erk....
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 5-3-2009 05:01 PM | Show all posts

Reply #155 Mizzsued's post

sekor lagi pergi meninggalkan tuan kesayangan....
Reply

Use magic Report

Post time 5-3-2009 06:59 PM | Show all posts

Balas #155 Mizzsued\ catat

banyakkan bersabar mizz ... mizz dah lakukan ape yang terdaya.....

mungkin disebabkan cuaca sekarang ni tak menentu, banyak kucing yang sakit. mungking juga imiun badan depa tak kuat, akhir pergi jua.

so sorry 4 u r lost mizz
Reply

Use magic Report

Post time 5-3-2009 07:07 PM | Show all posts
mizz... salam takziah....
Reply

Use magic Report

Post time 5-3-2009 09:36 PM | Show all posts
takziah kepada mizz ...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT


Forum Hot Topic
Hanis Haizi Misqueen, Babutam, Nwantiti V79
syitaeyqaHanis Haizi Misqueen, Babutam, Nwantiti
Views : 182236 Replies : 4110
Minyak Diesel naik bermula Isnin. Tiada subsidi lagi
kanam316Minyak Diesel naik bermula Isnin. Tiada
Views : 11027 Replies : 155
HATI-HATI DENGAN ORANG INI
hayrin86HATI-HATI DENGAN ORANG INI
Views : 26248 Replies : 164
Suri rumah tanam padi dalam pasu tarik perhatian Tengku Ampuan Pahang
ultra78Suri rumah tanam padi dalam pasu tarik p
Views : 2137 Replies : 8
Edisi tambah tacang: Perang Dingin
Tinot7Edisi tambah tacang: Perang Dingin
Views : 5904 Replies : 43
Ketua COVID-19 Di AS Dr. Anthony Fauci  Mengaku Peraturan Penjarakan Sosial 6 kaki ‘Hanya Rekaan, Tanpa Bukti Saintifik’.Anda terpedaya?
YgBenarKetua COVID-19 Di AS Dr. Anthony Fauci
Views : 22720 Replies : 131
Mari Tepek Gif Picture V.7
tariMari Tepek Gif Picture V.7
Views : 73572 Replies : 2956
[KUIZ PERUBATAN MINGGUAN VOL. 7]: Mudah aje, ilmu harian! VOL.7
ipes2[KUIZ PERUBATAN MINGGUAN VOL. 7]: Mudah
Views : 103368 Replies : 2877
Restoran Kantan Datin Isma
AngelFreakyAFRestoran Kantan Datin Isma
Views : 40184 Replies : 245
di Malaysia menyeronokkan , jiran semuanya baik namun selepas 35 tahun wanita  Rohingya, Amirah Anisah Samad yang dilahirkan dan dibesarkan di Malaysia tekad berhijrah ke AS untuk kehidupan lebih baik
YgBenardi Malaysia menyeronokkan , jiran semuan
Views : 7781 Replies : 82

 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

13-6-2024 06:36 PM GMT+8 , Processed in 0.096037 second(s), 42 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list