CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: Mizzsued

Cinta Hati Mummy - Tepaksa Let Go-Ada Sesapa Nak Adopt Tak??

[Copy link]
Post time 6-2-2009 02:23 PM | Show all posts
sukanya tgk anak2 Mizz
comel2... dr kecik smp ke beso...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 6-2-2009 09:43 PM | Show all posts

Reply #120 Mizzsued's post

tahniah mizzy...dah selamat pun anak2 yerrr
xyah letak myk gamat pun xpe mizz..recover kjap je tu nnt ms bwk pi neuter tu ada mintak antibiotics tak kat mr krishnan? kasi sebiji sehari slama 3 hari...
Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2009 03:22 PM | Show all posts
comelnye anak cucu mizz... ada seko stray cat kat umah k leo ni sebijik cam si mimi mizz ni... comel sgt, dtg menumpang makan kat umah akak.. muka inesen.. kucing tino tgh preggy tuh... sian tgk...
Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2009 10:13 PM | Show all posts
anak2 misz colour cam bebe... kuceng gurl...
sedeh.. tergt plak kt die.. huwaa..... bebe dh ilang.. dkt 3 bln dh...
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2009 07:58 AM | Show all posts
Originally posted by Mizzsued at 23-1-2009 04:52 PM
Aksi2 Terlampau Anak2 Mizz...

Mizz ni boleh kata mmg suker amik gambar kucen2 Mizz. Sbb mmg pakai henpon camera dua2, so mmg handy sgt time lepak kat rumah, bila2 budak2 buat aksi menarik,  ...


aishhh...omeii tangattttt.... ...tido behempap2 tu yg tak leh tahan..guwammnyeee
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2009 03:35 PM | Show all posts


suka tengok gambo ni... aksi tido lambak .
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 11-2-2009 03:51 PM | Show all posts
makciiiiik..awaknye BW ke yg kat belakang kete bb nih? ker haku salah org?
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2009 04:05 PM | Show all posts

Reply #127 bbpie's post

makcik mana nih?
makcik tuan rumah thread ni ke, makcik yg baru reply post sebelum bb ?
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 12-2-2009 10:01 AM | Show all posts

Reply #127 bbpie's post

Iyer la bb...sowwiii....Baru semlm balik KL, dah 5 hari ni balik Kuching lerr wakk...


Tolon pm bb nye hp plz...mizzy nak call set kiter dating ni biler
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 12-2-2009 10:03 AM | Show all posts

Reply #128 boocik04's post

...Kekekek jgn riso b...Dia holler kat Mizz tuhh
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2009 10:06 AM | Show all posts

Balas #128 boocik04\ catat

termisunderstanding ler plaaaaaaaak..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 12-2-2009 10:06 AM | Show all posts

Reply #126 boocik04's post

Hehehhe...kitorg anak beranak mmg suka buat aksi tido lambak ni, esp kalo ptg2 atau mlm kat sofa depan tv nun...

Kalau Mizz baring ke, tertido ke kat sofa, then gerenti ada 2-3 budak2 yg akan ngendeng tido kat sebelah Mizz atas sofa L-shape tu. Yg lelain selalunya 2 ekor lagi kat kaki, yg lelain kat atas, bahagian kepala sofa tu
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2009 10:07 AM | Show all posts

Balas #129 Mizzsued\ catat

no hal mizz, takut tungang tebalik jek belakang kete tuh..kih kih kih kih..bb ni bawak kete xtgk pepe..lubang seme haku redah! wakakakak..nanti bb pm no yek..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 12-2-2009 10:13 AM | Show all posts

Reply #133 bbpie's post

Alolo siannyer....dgn xtra BW 16kilo lagi nyer tuh... ...Wokehh...

Nanti ptg ke or esok Mizz dtg amik boley kerr??
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 19-2-2009 06:14 PM | Show all posts
Sabtu ni dah nak bawak budak2 laki tu plak dineuter...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 23-2-2009 09:39 AM | Show all posts
Help: Mizz Jumpa 2 Kitten, ada Sesapa nak Adopt Tak???

Last Friday nite, masa Mizz balik dari gym, time tu around pukul 10++, Mizz jumpa and kutip 2 ekor baby kitten kat bawah rumah Mizz. Abang jual burger kat bawah tu cakap diorg ni adik beradik, mak dia plak ntah dah gi mana ikut jantan lainn

So time tu jugak Mizz mintak kotak kat orang kedai tu and bawak balik. Dah kat rumah, bersihkan dorg and masukkan dalam carrier sbb nak kena asingkan drpd budak2 yg dah at rumah tu...Since xde apa kat rumah tu utk susukan diorg, Mizz turun bawah balik le beli susu tepun, at least mlm tu perut diorg terisi. Kesiaaannn sangat.

Dua2 baby ni plak sakit mata, mata bengkak n penuh ngan taik mata. Esoknya pagi2 Mizz keluar bawak diorg pegi vet, check apa yg patut. Lagipun mmg nak bawak Mimi check up n also Dodo sbb her stitch lepas spay hari tu terkeluar. Vet ckp baby2 tu OK except byk kutu and sakit mata tu je la...

Dah kat rumah, bersihkan lagi anak2 tu and spary FL kat diorg, and alhamdulillah kutu2 tu sumer terus mati. Cuma skang kena monitor dia sakit mata. these 2 babies plak very feisty, banyak gak gerak walopun x nampak..

Kejap lagi kalo Mizz ada masa Mizz tepekla gambo diorg. ari ni pun gi keja bawak diorg gak (masuk dlm carrier baru ) sbb x sampai hati tinggalkan kat rumah, nanti lama sgt lapar. Mmg bawak bekal susu diorg n ubat sekali...

Baby2 ni kiut sgt2... ...The boy tu kaler putih n tompok2 kecik brown. The girl plak same pattern, tp ada black patches as well.

So nak mintak tolong ke kalo sesapa nak adopt baby2 ni, juz inform Mizz yekkk...Ni diorg pun tgh recover, insyaallah once they're stronger, dlm net week Mizz bagi ubat cacing la.

bukan apa, kat rumah tu budak2 mcm tak suka sgt, maklumla all this while mmg kitorg anak beranak   je kat sana, so ada baby baru, they got very territorial la kan...Mizz takut x larat n takde masa nak jaga baby2 anak yatim piatu ni. Even sekarang pun byk gak rasa bersalah sbb selalu tinggalkan budak2 kat rumah tu berhari2 sbb selalu outstation...

So...sapa nak baby2 kiut miut, sorg laki sorg pompuan, bgtau Mizz yerr......
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 23-2-2009 12:59 PM | Show all posts
Mizz, kenapa tak letak ad kat vet sana or tanya kat kawan2? Kesian anak2 kucing tu. Rumah kitaorg dah ada 6 adult cats & 2 kittens. Emak kucing tak lama lagi nak beranak. Mintak2 baby dia 2 je. Lepas ni nak mandulkan dia. Tak sanggup dah.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 23-2-2009 01:43 PM | Show all posts

Reply #137 Baiduri Othman's post

MMg dah ada spread d word dgn sidak kawan2 juak kak Bai ..I'm using different avenues ajak
Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2009 03:29 PM | Show all posts

Balas #136 Mizzsued\ catat

tempeklah gambo... den nak cuci mato jer..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 23-2-2009 03:29 PM | Show all posts
OK tadi dah amik gambar budak2 ni..so here they are:


Ni rupa diorg dlm carrier. Yg kat depan tu kepala ada tompok itam is a girl. Dia mata sakit skang ni so mg buta kejap la...Sian dierr ...kalo Mizz nak bubuh ubat mata pun kena bukak kelopak mata dia besa2 sbb mmg bengkak. But she's got a really good appetite, kalau Mizz bagi dia susu guna syringe pun dier nyonyot mcm baby dpt tetek mak hehehhe...Alhamdulillah dia nak kencing pun OK, and even this morning Mizz sapu2 montot dia, dia leh berak...



Ni plak the feisty boy...Kalo time dia nak memekik carik Mizz, mmg kuat sore dier .pun sakit mata sikit, but dah kena ubat ni he's getting better. tgk kat tepi tu syringe yg Mizz guna utk susukan diorg hehhe



Ni plak dat girl...Masa amik gamba tadi dia tgh gerak, tu yg blur skit tuh...She's also very active, kuat gerak kalau bawak keluar dr carrier...

So kalo ada sesapa nak baby2 ni, I want them to get a good home with a loving family. Kalo berminat Pm je Mizz k...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT


Forum Hot Topic
Hanis Haizi Misqueen, Babutam, Nwantiti V79
syitaeyqaHanis Haizi Misqueen, Babutam, Nwantiti
Views : 182236 Replies : 4110
Minyak Diesel naik bermula Isnin. Tiada subsidi lagi
kanam316Minyak Diesel naik bermula Isnin. Tiada
Views : 11027 Replies : 155
HATI-HATI DENGAN ORANG INI
hayrin86HATI-HATI DENGAN ORANG INI
Views : 26248 Replies : 164
Suri rumah tanam padi dalam pasu tarik perhatian Tengku Ampuan Pahang
ultra78Suri rumah tanam padi dalam pasu tarik p
Views : 2137 Replies : 8
Edisi tambah tacang: Perang Dingin
Tinot7Edisi tambah tacang: Perang Dingin
Views : 5904 Replies : 43
Ketua COVID-19 Di AS Dr. Anthony Fauci  Mengaku Peraturan Penjarakan Sosial 6 kaki ‘Hanya Rekaan, Tanpa Bukti Saintifik’.Anda terpedaya?
YgBenarKetua COVID-19 Di AS Dr. Anthony Fauci
Views : 22720 Replies : 131
Mari Tepek Gif Picture V.7
tariMari Tepek Gif Picture V.7
Views : 73572 Replies : 2956
[KUIZ PERUBATAN MINGGUAN VOL. 7]: Mudah aje, ilmu harian! VOL.7
ipes2[KUIZ PERUBATAN MINGGUAN VOL. 7]: Mudah
Views : 103368 Replies : 2877
Restoran Kantan Datin Isma
AngelFreakyAFRestoran Kantan Datin Isma
Views : 40184 Replies : 245
di Malaysia menyeronokkan , jiran semuanya baik namun selepas 35 tahun wanita  Rohingya, Amirah Anisah Samad yang dilahirkan dan dibesarkan di Malaysia tekad berhijrah ke AS untuk kehidupan lebih baik
YgBenardi Malaysia menyeronokkan , jiran semuan
Views : 7781 Replies : 82

 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

13-6-2024 06:51 PM GMT+8 , Processed in 0.099581 second(s), 43 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list