CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 43328|Reply: 253

Cinta Hati Mummy - Tepaksa Let Go-Ada Sesapa Nak Adopt Tak??

[Copy link]
Post time 22-10-2008 03:06 PM | Show all posts |Read mode
Ni nak citer satu cerita, bermulanya kisah kasih antara Mizzsued and anak2 bulunyerr

Pd satu hari yg indah di petang Jumaat di bulan Julai, Mizz pegi la ke kelas tuition Miss mcm biasa (sbb nak carik duit lebey, kenala buat keja part time), Mizz mengajar taww, bukan diajar...

Hari tu sampai awal skit drpd biasa, so lepas park kete, menapak la slow2 naik atas ke tpt tuition tu. Rupanya budak helper kat situ x bukak opis lagi..tapi takper la...dok kat luar tunggu kat tangga pong tunggu la

Rupanya bila sampai kat tingkat paling atas tpt letaknya tuition centre Mizz tu, maka Mizz bertentang mata dgn sepasang mata bulat yg jernih, makhluk Allah yg sungguh cantik.

Kami bertentang mata, tanpa sebarang bicara, masing2 jatuh suka...Diala Mimi, mummy kepada anak2 kucen yg merubah hidup Mizz...Bila pandang Mimi, Mizz terus jatuh sayang kat dier, tambah2 time tu dia tgh jaga anak2 nya yg baru dilahirkan. Time tu bebudak tu rasanya umo dlm seminggu. 'Subhanallah' ucap Mizz, sbb imagine je Mimi sanggup bwk anak2 dia yg 6 ekor tu naik sampai tingkat 3 semata2 nak berikan perlindungan kepada baby2nyerr

So time tu gak Mizz tekad nak bawak derang anak beranak balik rumah and jaga, walopun sblm ni x penah ada pengalaman pun jaga kucing dgn seriousnya. Sblm ni pun mmg dah sayang kucen, tp sbb mak ayah x kasi bela, paling2 pun diorg benarkan bagi makanan kat memana stray cat kat luar rumah..

story will continue..alamak nak kena set gambo plak....bab nak tepek ni ader kureng skit...bwk sabar yerr..

[ Last edited by  Mizzsued at 19-6-2009 11:43 ]

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 22-10-2008 03:12 PM | Show all posts

Reply #1 Mizzsued's post

wahh mizz... x sabar tunggu sambungan nih
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 22-10-2008 03:38 PM | Show all posts

Reply #1 Mizzsued's post

Ok ni sambungan dierr

So lepas bertentang mata dgn Mimi, Mizz pun terus la belai2 badan dier, dia pun x lari. bila nak sentuh anak2 dier, pun dier kasik gak, unlike some mummy cat yg agak possessive dgn baby2 dierr...

Time tu Mizz nak makan adalah kuih skit beli kat 7-11 kat bwh tu, so Mizz tau Mimi lapau. Sbb x sampai hati, Mizz turun balik gi 7-11 tu, Mizz beli la kibble Friskies yg ada kat situ. Takper la..at least Mimi leh makan. Anak2 die x bukak mata lagi, n x byk gerak sgt pun. X lama lepas tu, budak helper pun sampai. Lepas dia bukak pintu tuition centre, Mizz ckp kat dia suruh carikan kotak sbb nak bawak balik kucen2 tu...N kitorg angkut bwk masuk.

Dipendekkan, mlm tu masa Mizz ngajar rasa x tenteram, sbb nak bawak diorg balik cepat2. Mizz even habiskan kelas lebih awal pun, lgpun lepas tu nak jumpa kawan sikit pasal kereta.

So abis je kelas, student Mizz dgn helper tolong bawak kucen2 ni ke kereta. Agaknya mmg sbb Allah nak temukan Mizz dgn Mimi n anak2 masa sampai tu terus dpt parking kat bawah, kalau tak selalunya mmg kena parking jauh skit. Mimi pun dia xnak masuk dlm kotak, so bila kitog rangkut anak2 tu dlm kotak nak masuk keta, dia no problem je ikut, n masuk sekali.

So since then. Mizz pun dah jadik mummy la...share mummy responsibility with Mimi dgn baby2nya yg sgt kiut miut


ni la rupa budak2 tu dlm kotak dlm a few days after Mizz bwk derang balik


Inila Mimi susukan baby2 dier dlm kotak tu...cantik kan Mimi???Walopun dier kira stray cat, tp masa Mizz bwk balik, Mimi bersih sgt tawww

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 22-10-2008 03:53 PM | Show all posts

Reply #3 Mizzsued's post

Allahh Mizz........
terharu sgt sgt baca kisah Mimi...thank you Mizz sbb sudi bwk Mimi&bebinye balik..
ati bangga ngan Mizz...jd salah seorg penyelamat strays kat sini:handshake:
nnt post gamba Mimi&bebinya yg sgt kiut tu yekkkk
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 22-10-2008 04:04 PM | Show all posts

Reply #4 ati1402's post

Hehehhe mmg kiut...tp skang kiyt+laju mcm pelesit!!!

For more pix: http://www.flickr.com/photos/mizzsued

Ni pun x abis lagi upload ni...dlm memory card pun byk lagi
Reply

Use magic Report

Post time 22-10-2008 04:13 PM | Show all posts

Balas #3 Mizzsued\ catat

wahhhh terharunye dgr cite mizzsued...tapi mmg sesetengah stray cat ni mmg pembersih...diorg rajin jilat badan diorg...rasernyer kucing yg jaga kat umah la yg malas nak bersihkan badan sendiri...huhuhuu...ak tuannye jugak yg kena bersihkan diorg
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 22-10-2008 04:27 PM | Show all posts

Reply #6 rahayu's post

Mimi mmg pembersih rahayu..memannnnnjang je keje die jilat diri sendiri n anak2nyer

Kalo kat rumah, x abis2 dgr bunyi bell dier gerak2 sbb gerak dia jilat badan hehhe

Ni ada lagi pix ni...As time goes by, budak2 pun dah setat bukak mata n gerak..alhamdulillah spjg masa tu derang x penah sakit n apa2 yg x diingini berlaku.Mimi pun mmg ibu yg penyayang, manjakan anak2 dier sama rata walopun ada 6 ekor. Masa tu x sure laki how manu girl, how many boys, so mizz pun x kasik nama lagi kat derang.Lgpun tunggu inspirasi nama tu dtg


ha tengok???menjilat je keje Mimi..dia very la hygienic-counscious
Time tu kekadang nak gerak2 bebudak tu dlm rumah, letak la derang dlm bakul merah tu...time tu sumer leh masuk. Tapi skrg ni...huh!!!paling byk pun boley muat 2 ajerr


Tengok..harmoni nyer derang adik beradik tido dlm kotak tu

Alololo...ni la  kasihnyer ibu kan???

Kucen pun sayang anak dier, even jilat montot anak dier utk jaga kebersihan, awatla skang orang leh sampai hati gi buang bayi yg dilahirkan sendiri kann??/
*aikss sorri momod off-topic sat hehehe

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 22-10-2008 04:28 PM | Show all posts
Cantiknyer mimi... w/pun stray cat tp nampak bersih jer... cantiknyerrrr...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 22-10-2008 04:53 PM | Show all posts

Reply #7 Mizzsued's post

uhhh syahdunyaaa mizz......
seronok cuci mata nih betul ckp mizz tu..Lagikan kucing sayangkan anak2nya
nikan pula manusia yg berakal boleh gi buang2 bebi

iskk Mizz...gebunyaaaa anak2 Mimi!!! *love*
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 22-10-2008 04:57 PM | Show all posts

Reply #8 libra_gurlz's post

TQ libra..eh kita sesama libra girl la

La ni nak sambung balik story bergambar ttg love affair Miss dgn Mimi and baby2 dierr...

Mula2 tu...ada gak niat, since Mizz ni xla experience sgt jaga kucen ni, terpikir gak camner nak jaga sampai 7 ekor kucen...so ada gak ask aorund, carik sesapa yg maybe nak adopt kucen ker. Mizz bajetkan maybe b4 raya diorg kena ada family baru sbb Mizz pun x confident leh ke tak jaga derang.Mizz nye syarat time tu x bayanyk, juz as long as bebudak tu dah cerai susu dgn mak dier, n org tu mesti sayang kucen, then set boley ambik diorg. Mizz ingat nanti simpan la dlm 4-5 ekor ker...Kalau x caya tanya je ati...ada gak citer kat dier pasal nak bagi diorg kat sesapa yg nak anak kucen

Tp last2..even skang pun diorg masih menyusu, Mizz pun dah x sampai hati nak pisahkan diorg 1 family. Bila tiba bulan puasa, dptla spend more time wif them, and masa nak raya hari tu, alhamdulillah, akak receptionist kat opis Mizz volunteer plak nak dtg rumah time mizz balik raya spy boley bagi derang makan, main dgn derang n tukar litter derang, becoz akak tu (dia pun jenis mummy sayang kucen gak, dier ada 30 ekor kuce tawww) pujuk2 Mizz jgn pisahkan derang. So at least bab tinggalkan derang time raya kira kowtim la...

So skrg kami mmg one big happy family ..budak2 pun makin besar, and sgt2 aktif, kiut tp kekadang boleh buat Mizz nak kena heart attack dgn aksi2 memanjat diorang..

Btw,diorg dah ader nama punn:
Abang -dia bdn paling besar, ala2 leader pf the pack. very independent, x berapa manja sgt, tp ok x nakal
Abu-bulu dia yg paling byk mix itam putih, so nama dia jadik Abu-short for Kelabu
Dingdong-budak laki body paling kecit, tp panjang, Skang dia suka berlari2 sambil kembangkan ekor dier...Laju mcm pelesit, sangattt nakal

Ni d boys la....

Girls plak:
Chikedis-ni pompuan x serupa pompuan.Dia ni la yg akan panjat tingkap paling tinggi, yg paling suka buat Mizz heret kaki sbb dia akan peluk kaki Mizz kalau kat sinki cuci pinggang atau keluar bilik mandi
Dodo-paling fotogenik, idong dia pink mcm mummy dier. dier la yg paling byk Mizz amik gambo, personaliti die pun mcm Mizz gak-independent, x byk cakap (tu x mcm Mizz la), and budak yg sangat baekkk
Dedek-satu2nya yg ekot terbantut, kira yg paling kecik la...Dia pun manja, senang nak jaga


Time derang kecit2 sumer leh masuk cover kotak ni heheh
Skang dah xleh dahhh...


Jelingan maut Mimi kat mummy Mizz masa amik gambo derang

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 22-10-2008 05:02 PM | Show all posts

Reply #10 Mizzsued's post

wahh.. ambik gambar famili...  omey omey!!
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 22-10-2008 05:20 PM | Show all posts

Reply #9 ati1402's post

Hehehe....Bolehla gebu nyer tu...tp asalkan derang sihat, kita sayang no what kan???

Nasib baeik derang ni kalau mandikan pun xde la perang besar sgt. Tgn Mizz pun derang x cakar masa Mizz mandikan
Reply

Use magic Report

Post time 22-10-2008 10:27 PM | Show all posts
ay00000... comelnyer..... memang mizz ni hati mulia sungguh..... i don't think i can be as good as u.... respect btol kat mizz
Reply

Use magic Report

Post time 23-10-2008 08:41 AM | Show all posts
alolololooooo....omeiiinyaaaaaaaaaa...mami comeii..anak2 ape lagikk hishhh coet coet jekkk...
Reply

Use magic Report

Post time 23-10-2008 09:18 AM | Show all posts
kiuuuttttnyerrrr!!!
paste la gambo terbaru dorang ....
Reply

Use magic Report

Post time 23-10-2008 09:19 AM | Show all posts

Balas #10 Mizzsued\ catat

Seronok baca cerita mizzsued...huhuhuhu ...letak la gambar lagi~~~
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 23-10-2008 09:22 AM | Show all posts

Reply #13 white01whale's post

Aww...malu la white  puji2 gitu....kiter sumer kan sayang kucen...so sumer la hati mulia kann...

Tp mmg betol la org kata kalau bela kucen, derang boleh gak bawakkan murah rezeki. Mcm Mizz dedulu selalu jer cash flow terbantut kalau dah tgh bulan. Tp sejak bela diorg, Mizz dpt salary upgrade, dok sesorg pun x takut sbb ader diorg, rasa mcm murah je rezeki walopun kalo ikutkan belanja bela kucen ni boleh tahan gak besarnya, ye la...nak beli makanan lagi, beli litter lagi, dok beli dettol memanjang sbb hari2 miop lantai rumah hehehhe n memcm la. Lom lg kalau kena bwk jumpa vet ke...Cuma kita mintak derang sihat sentiasa jerr...

Tp Mizz x mengeluh, at least sekali practice jadik mummy anak kaki 2 kan???
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 23-10-2008 09:25 AM | Show all posts
TQ kak hate, boocik n rahayu:kiss: :kiss:

La ni tgh upload gak gambo derang, at least time derang kecik2 lagi dah upload ke pc, tp aa byk lg dlm memory card. From time to time kita tepek sini yekkk

Mlm td pun byk amik gambo derang hehehe

But for more pix: www.flickr.com/photos/mizzsued
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 23-10-2008 10:00 AM | Show all posts
Some more pix...sorri yek ni gambo kecit2 lagi...


Chukedis: Aiyak mummy, awat tarik tengkuk ni...cakau kang...


Ni la Dodo, gadis fotogenik yg paling byk kena amik gambar

Abang: Apa tengok2?Mummy sibuk la, orang nak tido nihh..


sedapnyer kena impit cemni

Ni mcm rupa anak hamster plak

Sweet dream my babies....

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 23-10-2008 10:44 AM | Show all posts

Reply #17 Mizzsued's post

btol la.... memang rasa rezeki murah sejak bela kucing.... walaupon duit banyak digunakan untuk beli itu dan ini untuk diorang... tapi alhamdulillahh.... tak pernah lak kekeringan macam sebelom bela diorang....

tapi btol ker kata-kata  orang yang sebab kucing jugak susah nak dapat anak? sebab diorang nyer manja yang terlampau? aku tak caya sebab aku tgk ramai jer mak budak kat dalam forum ni....
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

9-2-2023 01:26 AM GMT+8 , Processed in 0.114193 second(s), 50 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list