CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: iLYaNi

Tertanya-tanya tak.."where is the right guy"..dah pupus ke

[Copy link]
Post time 18-5-2010 03:58 PM | Show all posts
im 20 n i just engaged to my 27ys old fiance.ktorg pn jmpe kt gig.tp alhamdulillah,si dia seorang yg penyayang,workaholic,gud looking,responsible,yg pling pnting,die pndy jge hati sy hingga sy xde point lgsg untk sy jd cemburu.yg pling pnting,die respect parents sy dan sntiase buat sy pk yg positif ble bgaduh ngn parents(bese la girl 20ys old msih nk rebell)
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 18-5-2010 05:22 PM | Show all posts
when we are talking about mr. rite, it doesn't mean he has to be perfect coz nobody is perfect..
cupin001 Post at 17-5-2010 17:59



  u are not wrong babeh..
Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2010 05:28 PM | Show all posts
diorg lum pupus tp dlm kategori spesis terancam tu pasal susah nk jumpa...

i've almost found my m ...
cupin001 Post at 10-5-2010 08:33


me too... :cry:
Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2010 07:06 PM | Show all posts
ye la.. mana nak cari spesis2 laki camni ek...
pada aku la kan,  aku ni sedar diri ni tak perfect... so aku pun takde la nak cari lelaki yg hebat2...
ciri2 cuma baik hati, penyayang & dapat layan aku, memahami, bertanggungjawab, & jenis tak rajin nak layan girl ramai2...  kerjaya lak asalkan dapat bagi cukup makan, pakai tempat tinggal, ok la tu...
& aku rasa aku dh jumpa lelaki itu...
masalahnya mak aku lak memang sungguh2 tak berkenan...
katanya sebab dia kerja lagi low dari aku, dia SPM aku degree....  & rupa paras dia mak aku tak suka... huhuhu..
mana la aku nak cari laki mcm mak aku nak ni
jenis2 laki mcm mak aku nak tu mesti aku ni bukan taste diorang...
sampai bila agaknya tak kawen la aku ni...nak ngikutkan piawaian mak aku
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2010 06:14 PM | Show all posts
ak rse ak dh jmpe my mr. rite..
tp..org len lak rse yg die bukn mr.rite ak...
huhhuhu..camane nie??ak dh xnk crik lgi..
yg ni pn pyah nk jmpe..
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2010 06:15 PM | Show all posts
ak rse ak dh jmpe my mr. rite..
tp..org len lak rse yg die bukn mr.rite ak...
huhhuhu..camane nie??ak dh xnk crik lgi..
yg ni pn pyah nk jmpe..
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 19-5-2010 06:16 PM | Show all posts
ye la.. mana nak cari spesis2 laki camni ek...
pada aku la kan,  aku ni sedar diri ni tak perfect.. ...
fedora Post at 18-5-2010 19:06


haha..kisah kte same..
mak ko same jnis nye mcm mak ak..
huhuhu...
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2010 09:58 PM | Show all posts
where is the right guy?

simple :
Al Lauh Al Mahfuz.....

hmm , yer dak?

so....the catch is to find him but then it is a bit of a hard task really like a mice in a maize gitu
so well lantaklah
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 19-5-2010 11:51 PM | Show all posts
mmg sakit bile hidup dlm kepura-puraan..
klu berterus trang..risau akn kputusan yg mnyakitkn...

skrang nie dugaan yg drasai mmg la besar..
hnya tuhan yg mmpu beriku kekuatan utk mnghadapi semua ini..
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2010 12:58 AM | Show all posts
haha..kisah kte same..
mak ko same jnis nye mcm mak ak..
huhuhu...
daikajuji Post at 19-5-2010 18:16


gamaknye mak2 ni memang camni ekk......
ada gak explain kat mak aku pasal rite guy yang dah ditolak2 ni yg saki bakinya sikit aje... diorang pun of kos pilih girl2 setarap diorang....  tapi mak aku naakkk jugak...katanya mesti ada punya.... hadoih..aku pun takleh nak kata apa la....    tak kawen pun takpe ler mak oiii....... cek jaga mak no...  
la ni aku cam dah terikat ngan mamat tu... nak try tackle2 mamat lain aku cam tak sampai hati... at the same time mak aku memang tak nak aku ngan budak tu....  stress la camni.... apa aku nak buat ni?   teruskan menekel & terpaksa hancurkan hati mamat tu... huhuhu......
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2010 12:59 AM | Show all posts
Reply 706# daikajuji



ko nangis aku pun nak nangis..........   
sabar je la noks.....
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2010 02:28 AM | Show all posts
Reply 710# fedora
haha..ko cte cmnie kn..
ak rse mak ko dgn mak ak mmg same tp xserupa la..
ermm..xtau la..buntu ak cmnie..
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2010 05:30 PM | Show all posts
Post Last Edit by mbhcsf at 20-5-2010 17:33
mmg sakit bile hidup dlm kepura-puraan..
klu berterus trang..risau akn kputusan yg mnyakitkn...

...
daikajuji Post at 19-5-2010 23:51


hmm your clauses/ phrases sound interesting

tapi  soalan saya bagi mereka yg dok suka tulis macam ini ya,

apakah adab anda di hadapan ALLAh ( sekiranya anda seorg Muslim yg takutkan Tuhannya)???
Apakah anda tidak malu apabila sebut sahaja berpura pura , apakah anda tahu yg MAHA MELIHAT itu melihat

so my question  untuk Saudara/i yang saya sering melihat posting yg berstatement macam ni ialah
mengapa pilih berpura sedangkan , hati kecil anda naluri anda , conscience ANDA tahu yg apa yg dilakukan tidak betul??

tambah - tambah pula kan dalam konteks yg melibatkan cinta, emosi,  semua yg berkenaan dengan hati YANG MANA bebenda seperti kepercayaan,keikhlasan , keredhaan  semua tu are ALL AT STAKE yang amat fragile sifatnay yg menjadi pertaruhan actually??

so saya curious actually heeheh nak tanya kenapa mesti frasa :hidup dalam kepuraan puraan itu ditulis sebegitu mudah umpama bernafas dalam udara  sedangkan ia terlalulah meniunjukkan satu  benda yg amat penting iaitu  ADAB ANDA dengan pencipta...????
hmm?

sudi menjawab ..just purely out of curiosity?

i know the TRUTH HURTS but it is of high importance....sebab pada saya tak sia sia ALLAH jadikan Prophet Muhammad SAW - AL AMIN itu adalah sifat utama yg ada pada baginda yg diiktiraf  sebelum bagainda jadi Nabi / rasul , kan?
sebab MENIPU adalah ciri ciri munafik ya tak??

so bagi yg suka ulsi hidup  dalam kepura - puraan tu saya  curious laaa jugak ,,mengapa pilih jln yg salah sedangkan you know the right thing to do??

kat mana nilai  ???

you takut consequences tapi ..pada sayalah saya letak NILAI itu tinggi dan ALLAh suka org yg benar ...itu sudah cukup
strong enough reason e dak????
so why berpura ek?
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2010 07:41 PM | Show all posts
hidup dlm kepura2 an doesnt means yg kte nie totally hidup dlm pnipuan n sgala yg kte lakuknnye sume berpura2..tipu la klu kate dlm dunia zmn skarng manusa biase nie xde pnah berbohong..
jz some certain case in life yg memaksa kte utk bersikap dmikian utk mneruskn hidup dan tnpa mnyakiti sesiapa walaupn yg skitnya adalah dri sndri...
xsemua org adalh same jlan critenye...

so,,ape yg dmksudkn dcnie rsenye telah dsalh ertikan..
mmg Allah la tmpt mngadu kerana Dia lah yg mengetahui ape yg tlah dtetapkn..
sgala apa yg berlaku adalh ketentuan dan dugaan drp Nya utk hambaNya..
consequencesnya nnt mase yg akn menentukn sgala2 nye..kte sbg hamba hnya mampu meminta kekuatan utk menempuhi liku2 yg mndtng dlm hidup nie dan trus berdoa dan berusaha moga prmintaan dpt dmkbulkn..
Apa apa pn..sgala yg berlaku ade hikmahnya..
kte manusia hnya merancang tp tuhan yg akn menentukan..
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2010 09:31 PM | Show all posts
Mr. Right.... for me, Mr. Right is someone who we feel at ease when we with him. No matter what, looking at him is a pleasure. Sometimes, kita mencari-cari Mr. Right tapi Mr. Right tak semestinya Mr. Perfect. Kalau dia ada sepuluh kebaikan dan satu keburukan tetapi keburukan itu kita tak boleh terima, maka dia bukanlah our Mr. Right tapi kalau dia ada satu kebaikan dan sepuluh keburukan tetapi semua keburukan itu sesuatu yang kita boleh terima, so maybe dialah our Mr. Right. Dont look for perfectionist coz we are not perfect for the perfectionist and nobody's perfect.

p/s: My dream guy is a guy who never dreamt of me as his dream girl....
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2010 03:41 AM | Show all posts
aku pn ada gak t'tny2 soklan cam ni..ssh nk jmp lelaki yg btl2 b'tanggungjawab skang ni..yg ada kebanyakannya cuma nak tumpang prempuan..tambah2 bila tgk p'puan yg bkerjaya & da dpt kumpul harta, lg la diorg suka..

kt ofis aku hmpr 80% adalah lelaki, so mcm2 jenis lelaki yg aku dpt kenal..ada yg ada gf smp 4org, ktany sng nk wat plihan bl nk kwen nnt..srg staf aku lg ada gf yg ckit pny seksi.mmg daring gler.1ari aku tny dia, bl lg nk kwen? nk tau apa dia jwb..'UISYY..TAK KAN LA SY NAK KAWEN NGN P'PUAN CAM TU..GF LEH LA..KLU NK CR ISTERI MSTI YG PAKAI TUDUNG, SOPAN & JAGA SOLAT'

tp, aku pcaya masih ada lelaki yg baik kt luar sana, cuma myb blum jmpa.aku slalu ingat apa yg abah aku cakap, perempuan yg baik adalah utk lelaki yg baik & begitulah sebaliknya..so, msg2 kna muhasabah diri..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 21-5-2010 03:18 PM | Show all posts
Reply 716# izumiza

kawan lelaki aku ni plak bujang. umor 39tahun. indian muslim. masuk islam tahun 2005. keje cikgu. masalahnya takdelak org nak.

berat badan 55-60 kg. saiz biasa. aku ingat dia ni lagi islamic la... try email abangbujang123@yahoo.com  Manalah tau kot berkenan...

    nak kata penyayang..penyayang aku rasalaaa... berbanding aku yang kasar...
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2010 03:26 PM | Show all posts
Post Last Edit by izumiza at 21-5-2010 15:42
Reply  izumiza

kawan lelaki aku ni plak bujang. umor 39tahun. indian muslim. masuk islam tahun 2 ...
akuchat Post at 21-5-2010 03:18 PM



    tq 'akuchat'..aku skadar bg pendapat bkn nk cari knalan..kwn ko x marah ke ko pandai2 sebarkn emel dia kt cni..ke ni emel ko sbnrny? ermm...xpe la, klu ada sp2 yg nak cri knalan tu leh la try ek..
aik..aku lak yg tlg promote!
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2010 11:21 PM | Show all posts
aku masih belom jmpe lagi..kenapa la mr right ni amik mase yang lama sangat nak jumpa
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2010 04:58 PM | Show all posts
the right guy??
mmg subjektif..
cita rasa masg2..huhu..
xsmestinye kite bersama dgn the right guy bru bhgia..
mesti ade kekurangan dan kelebihan..
klu org tue terlalu perfect..jd xbest kdg2..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

Category: Cinta & Perhubungan


ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

27-2-2024 01:26 AM GMT+8 , Processed in 0.068097 second(s), 39 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list