CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

123Next
Return to list New
View: 5453|Reply: 49

Deleted Thread

[Copy link]
Post time 24-5-2008 02:41 AM | Show all posts |Read mode
Post Last Edit by JokesCop at 19-5-2011 12:27

delete post
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 24-5-2008 04:36 AM | Show all posts
gf aku pon sama. haha. tp tuh dulu time study sesama. skrg dah kerja, dah ok skit.

ko try la suruh dia wat sendiri benda dia kena buat, jgn manjakan sangat. aku dulu pernah gak nasihat2 gf aku pasal nih. yer lah takot kita slalu tolong dia buat benda, 1 hari nnt kita xder. mau merana idop xleh buat apa. camtuh la aku ckp. nnt pandai2 lah diorg fikir sendiri.
Reply

Use magic Report

Post time 24-5-2008 05:32 AM | Show all posts
masalah gak gtu...

tp mcm mane lak kalo gf tu jenis independent...
seme bnde bleh handle sndri..
lelaki suka ke gtu..?

sb pakwe aku mesti bengang kalo aku ckp "x pe i leh handle sndri" or "xpe la kalo u bz i leh buat/ pergi sndri".. die rase cm aku x perlukan die.. Last2 die msti ckp "suka ati la" or "i pn x kesah"...

Aku cuma pk x nk susahkan die je...
Reply

Use magic Report

Post time 24-5-2008 08:17 AM | Show all posts
Originally posted by PeHaL at 24-5-2008 05:32 AM
masalah gak gtu...

tp mcm mane lak kalo gf tu jenis independent...
seme bnde bleh handle sndri..
lelaki suka ke gtu..?

sb pakwe aku mesti bengang kalo aku ckp "x pe i leh handle sndri" or ...

hai leh kenal.
besh nya dapat gf macam awak
Reply

Use magic Report

Post time 24-5-2008 09:16 AM | Show all posts

Reply #3 PeHaL's post

sama...sometimes aku yg amik bf kalau nak keluar...pastu hantar dia balik..

malas la nak tunggu semua dia yg buatkan....
Reply

Use magic Report

Post time 24-5-2008 09:45 AM | Show all posts

Reply #4 stfunewbiez's post

hmm...mcm2 la...dh dpt mcm ni...nak mcm tu....gurl ni kdg...suke depend dgn guy if the guy can do for him...but depend the situation la....tp...once that guy dh takd edlm hidup die...whatever pun she must do it herself....who she want to depend lg if that guy dh takde?

btw...untung la dpt bf yg blh tlg mcm2...
Reply

Use magic Report

Post time 24-5-2008 12:06 PM | Show all posts

Reply #6 kupay's post

stuju... gf tuan rumah nk mnja2 la tu.. nnti da x de susah dh nk mnja2 gtu..  tp kalo ko x de pndai la die jln sndri.. x kn nk merangkak lgi kn.. (berkias gtu)

stfunewbiez,
nk no phone ke..?
Reply

Use magic Report

Post time 24-5-2008 12:53 PM | Show all posts
Originally posted by PeHaL at 24-5-2008 12:06 PM
stuju... gf tuan rumah nk mnja2 la tu.. nnti da x de susah dh nk mnja2 gtu..  tp kalo ko x de pndai la die jln sndri.. x kn nk merangkak lgi kn.. (berkias gtu)

stfunewbiez,
nk no phone ...


bley bley
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 24-5-2008 01:17 PM | Show all posts

Reply #1 JokesCop's post

aku plak.. semua bf nak tlg wat kan.. nak tlg anta la, buat tu ini lah.. sbb dier pk pink nie lembik sgt kot tak bole berdikari, padahal org pompuan skrg ramai yg dah bole berdikari.... kdg2 rimas plak..
mungkin gf dah terbiase.. skrg nie cuba2 la biasekan jgn manjakan dier sgt.. slow2 la ubah.. insyallah dier mau berubah tu...
Reply

Use magic Report

Post time 24-5-2008 01:38 PM | Show all posts
Originally posted by JokesCop at 24-5-2008 02:41 AM
trouble 1:

i dunno how to start this..

i spoiled my gf wayyyyyyyyyyyyy to much, sume yg die nak JC wat kan.. sampaikan die dah mcm xleh nak wat ape2.. memule JC ingat die saje nak gunekan ...




pass je awek tu kat aku..aku leh alter kan.. hehee
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 24-5-2008 02:32 PM | Show all posts
Post Last Edit by JokesCop at 19-5-2011 12:27

edited post
Reply

Use magic Report

Post time 24-5-2008 02:44 PM | Show all posts

Reply #11 JokesCop's post

try la communicate baik2 ngan gf jc tu.. kalau jc tak luahkan ape yg terbuku di dada sure dier tak tahu... mmg ade sesetengah org letak duit as priority utama.. bkn meaning materialistik yer tp takmau famili yg akan di bina nanti rasa susah mcm dier pnh alami dulu... lgpun gf jc tu dah berada pd tahap comfort zone, meaning dah selesa and tak perlu pk ape2 sbb yakin dgn hubungan tu.. i used tu berada pd comfort zone tu until dah pindah keje, dok jauh2 tu yg otomatik jd berdikari balik.. kalau syg cakaplah elok2... jgnlah ckp dier makin trouble .. ...

[ Last edited by  pink_lavender at 24-5-2008 02:45 PM ]
Reply

Use magic Report

Post time 24-5-2008 04:40 PM | Show all posts

Reply #1 JokesCop's post

x ske org buatkn keje sos... n paling x ske bile org fikir sos nie mcm x mampu nak buat apa2.... lg2 kalo layan kita mcm budak2... tau la i nie jenis hepi go lucky tp bukan bdk2 la... :kant:
Reply

Use magic Report

Post time 24-5-2008 05:10 PM | Show all posts
manusia nie sll dah diberikan betis nakkan peha..
puncanyer JC terlalu manjakan ur girl n ikutkkan kehendak dier sangat..
so skang Jc la kena cantas supaya benda
Reply

Use magic Report

Post time 25-5-2008 01:32 PM | Show all posts
i ni pulak jenis yg independent..
segala benda i buat..bayar duit kete..duit umah..duit moto bf i..beli topup die..
dah tu segala bill die pulak i nak kena ingatkan..kalau i miss jawabnya kena ptoong la bill die..boley gitu???

tensen tawww...i silappppp..dah byk spoonfeed die....
Reply

Use magic Report

Post time 25-5-2008 01:45 PM | Show all posts
Originally posted by JokesCop at 24-5-2008 02:41 AM
trouble 1:

i dunno how to start this..

i spoiled my gf wayyyyyyyyyyyyy to much, sume yg die nak JC wat kan.. sampaikan die dah mcm xleh nak wat ape2.. memule JC ingat die saje nak gunekan ...


Sama mcm xgf aku je....semua aku belikn..semua aku wat kan...semua aku byrkan......
Last2 dia tinggalkn aku gak...Aku suka GF yg manje tpi xnk over..Aku suka klu Gf mintak tolong dlm ape jua pun, rase mcm diperlukan BEST!!! Tpi mesti berpada-pada.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 25-5-2008 01:58 PM | Show all posts
lama xnampak JC

carik jek yg independent JC....dea independent  
Reply

Use magic Report

Post time 25-5-2008 02:13 PM | Show all posts
erm....soalan yg sering bermain difikiran...kena independent or dependent? kalo independent sampai mane hadnye?? begitula hal sebaliknye...sy konpius gakk nih...mcm saye pnah tny kat bf... die kate die xnak manja kan sy sgt..tp bile sy tny, bile waktu leh manja...die jwb  waktu mkn, tdo,jln...ceh...main2 lak die...kire nye die pun xtaw bile mase seswaiii...hehe.....bersyukurla.....sy rase kite kena belajar bersyukur dgn sume yg kite ade..... .....i'm still learning.....
Reply

Use magic Report

Post time 25-5-2008 02:42 PM | Show all posts
Originally posted by darkcom3y at 25-5-2008 02:13 PM
erm....soalan yg sering bermain difikiran...kena independent or dependent? kalo independent sampai mane hadnye?? begitula hal sebaliknye...sy konpius gakk nih...mcm saye pnah tny kat bf... die ka ...


Klu aku, suka dengan spontan.......
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 25-5-2008 04:13 PM | Show all posts
Post Last Edit by JokesCop at 19-5-2011 12:28

deleted post
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

Category: Cinta & Perhubungan


ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

1-12-2022 09:30 PM GMT+8 , Processed in 0.106327 second(s), 42 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list