CariDotMy

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 3835|Reply: 15

Lim Kit Siang

[Copy link]
Post time 28-4-2008 05:25 PM | Show all posts |Read mode
Hmmm tak pernah kita bebual pasal Lim Kit Siang nak jugak aku tahu background dia ni.. Anybody knows kita asyik duk korek party politik Melayu jer why not we try to find out more about this man salah satu parti pembangkang yang bersuara lantang. I am not sure whether he mean what he says sometimes... Cara cara dia ni seperti melepas kan dendam dan geram sahaja..Kadang kadang gaya gaya dia cam komunis pun ada gak

But what about his background where does he come from... anyone knows about this man... ?!!! Adakah dia benar benar jujur dengan perkataan democracy but then aku tengok Party dia DAP ni lebih kepada perkauman takde pun unsur unsur democratic as what he claims he is like using multiracialism to undermine multiracialism.... Party yang dipimpin pun macam berat sebelah so I don't understand why he go against UMNO wherelse atleast UMNO ada party komponen lain seperti MIC dan MCA. macam DAP they are more focus on one race even kain rentang dia pun tulisan takde menonjolkan multiracial.

Masa kes Sultan Perak buat pemilihan when he is not happy about it but ofcozlah dia dah apologize but maybe if terkena Sultan Johor mungkin dah dikenakan buang negara kerana biadap kepada Sultan... So apa kah agenda beliau yang sebenar and where is he from anyway...

Anyone knows ....
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 28-4-2008 05:41 PM | Show all posts
komunis

tak tahula apa2
Reply

Use magic Report

Post time 28-4-2008 05:44 PM | Show all posts
Originally posted by Hiro at 28-4-2008 05:25 PM
Hmmm tak pernah kita bebual pasal Lim Kit Siang nak jugak aku tahubackground dia ni.. Anybody knows kita asyik duk korek party politikMelayu jer why not we try to find out more about this man salah satuparti pembangkang yang bersuara lantang. I am not sure whether he meanwhat he says sometimes... Cara cara dia ni seperti melepas kan dendamdan geram sahaja..Kadang kadang gaya gaya dia cam komunis pun ada gak

But what about his background where does he come from... anyone knowsabout this man... ?!!! Adakah dia benar benar jujur dengan perkataandemocracy but then aku tengok Party dia DAP ni lebih kepada perkaumantakde pun unsur unsur democratic as what he claims he is like usingmultiracialism to undermine multiracialism.... Party yang dipimpin punmacam berat sebelah so I don't understand why he go against UMNOwherelse atleast UMNO ada party komponen lain seperti MIC dan MCA.macam DAP they are more focus on one race even kain rentang dia puntulisan takde menonjolkan multiracial.

Masa kes Sultan Perak buat pemilihan when he is not happy about it butofcozlah dia dah apologize but maybe if terkena Sultan Johor mungkindah dikenakan buang negara kerana biadap kepada Sultan... So apa kahagenda beliau yang sebenar and where is he from anyway...

Anyone knows ....

habaq skit undang2 mana yg membolehkan seseorang sultan mempunyai kuasa pi buang rakyat ke luar negara krn biadap?????
Reply

Use magic Report

Post time 28-4-2008 05:51 PM | Show all posts
Originally posted by Hiro at 28-4-2008 05:25 PM
Hmmm tak pernah kita bebual pasal Lim Kit Siang nak jugak aku tahu background dia ni.. Anybody knows kita asyik duk korek party politik Melayu jer why not we try to find out more about this man s ...



i moved ur thread to LOCAL POLITICs
Reply

Use magic Report

Post time 29-4-2008 04:04 PM | Show all posts
hehehehehehe.....tak tau apa nak komen...
Reply

Use magic Report

Post time 29-4-2008 05:43 PM | Show all posts

Reply #3 kete_kebal's post

wa mcm ada terperasan penah ada org dibuang daerah oleh sultan. sultan negeri buleh buang dari negeri dia.

sapa, and the circumstances wa tak ingat.
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 29-4-2008 06:11 PM | Show all posts
Originally posted by kabukiman at 29-4-2008 05:43 PM
wa mcm ada terperasan penah ada org dibuang daerah oleh sultan. sultan negeri buleh buang dari negeri dia.

sapa, and the circumstances wa tak ingat.
kena buang negeri tu mmg pernah jadi...
tp tuh Hiro tu kata buang negara
Reply

Use magic Report

Post time 29-4-2008 06:13 PM | Show all posts
kita tunggu dan lihat dululah.................
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 29-4-2008 09:13 PM | Show all posts
..huih, jangan buang kat tempat aku udah
Reply

Use magic Report

Post time 30-4-2008 12:04 AM | Show all posts
BACALAH WIKIPEDIA DIK OII!!
Reply

Use magic Report

Post time 4-5-2008 09:59 AM | Show all posts
dianilah yg kuat nk hapuskan DEB n nk perkenalkan malaysian malaysian
Reply

Use magic Report

Post time 4-5-2008 12:22 PM | Show all posts
Originally posted by mfawzisa at 4-5-2008 09:59 AM
dianilah yg kuat nk hapuskan DEB n nk perkenalkan malaysian malaysian



sekutu kuat anwaar ibrahim..
kalau bule dia yg nak jd pm..mcm singapore....
Reply

Use magic Report

Post time 4-5-2008 12:44 PM | Show all posts
hehehe..sape dia nie
Reply

Use magic Report

Post time 4-5-2008 01:18 PM | Show all posts
tu ler pasal...sebenarnya dia ni antara  pemimpin yg ader hati nak hapuskan deb tu...kira kroni kuat anwar baut masa ni....
Reply

Use magic Report

Post time 4-5-2008 01:49 PM | Show all posts
Originally posted by drakult at 4-5-2008 12:44 PM
hehehe..sape dia nie



idologinya sama la mcm lee kuan yew,,,

pelik aku...singa pura tu hanya tinggal nama-nama melayu je

yg buka negeri temasek dulu melayu...sekarang melayu kelihatan hilang di singapura....

mcm mana lee kuan yem impot bangsa majoriti ni masuk singapore...hebatnya dia
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2011 09:26 AM | Show all posts
salah seorang pemimpin masa 13 mei,
kalau ikut cerita yg disini dialah salah seorang pencetusnya..
kalau ikut versi dia lain pulak..
tapi non malay politician mmg bijak dari segi tindakan dan taktik..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

22-6-2024 10:57 PM GMT+8 , Processed in 0.054638 second(s), 39 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list