CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: amazed

PERODUA NAUTICA 4WD

[Copy link]
Post time 18-5-2008 02:55 PM | Show all posts
Kembara yg sedia ada skrg ni blh sumbat enjin nautica 1.5 x?
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 18-5-2008 04:09 PM | Show all posts
baik amik Naza Wish.........around rm90K gak..........lagik pueh hati.............
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2008 07:24 AM | Show all posts
Originally posted by Squall-Leonhart at 18-5-2008 12:15 PM
Hmm... enjin setakat enjin 1.5L, rupa sejibik macam Toyota Rush yang dikontotkan (sebab 2nd-gen Daihatsu Terios berasaskan platform Toyota Rush) tapi harga cekik darah sampai cecah RM90k... meman ...



Pro2 dah kata nak 'introduce' at least satu kreta tiap thn, since takde baru sndiri punya, ambk je yg rebadge to keep up the promise...............
Reply

Use magic Report

Post time 3-6-2008 03:04 AM | Show all posts
mahal nye....
Reply

Use magic Report

Post time 3-6-2008 08:39 AM | Show all posts
Aku tgh berkira-kira nak ambik Toyota Rush. Sebab utama, dia SUV yg 7 seater yg paling murah hehe. Cuma aku rasa rupa RUSH ni tak berapa cun tapi tak tahulah bila dah lama-lama nanti jadi cun pulak. Lagi satu tak underpower ke RUSH ni dgn enjin 1.5 tu? Takut makan minyak pulak nanti
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 3-6-2008 09:22 AM | Show all posts
Originally posted by cikguranggi at 18-5-2008 04:09 PM
baik amik Naza Wish.........around rm90K gak..........lagik pueh hati.............


aku tak akan ambik naza...  jual balik murah wooo....  aku suka keta jepun...  honda  toyota  tu wokey ler!! tapi naza??  tak da dalam Wish list aku...  tee hee  pun not intended ek..    kalu 4WD aku suker sekali CRV mcm my sister punyer  best bawak.. komfi ajer..
Reply

Use magic Report

Follow Us
 Author| Post time 3-6-2008 09:27 AM | Show all posts
Originally posted by tokeycarwash at 3-6-2008 08:39 AM
Aku tgh berkira-kira nak ambik Toyota Rush. Sebab utama, dia SUV yg 7 seater yg paling murah hehe. Cuma aku rasa rupa RUSH ni tak berapa cun tapi tak tahulah bila dah lama-lama nanti jadi cun pul ...



of cos... bila ko dah beli.. mula2 muka dia macam tongkang pecah..   pastu  cayer ler...   jadi cun ...     sebab keta ni macam dak pompuan...   mula2 ko tak suker  pompuan tu  ko kata aiyooooooooo  tak cun langsung macam itik serati ke apa ke.. lama2 ko dah kenal dia  (macam ko dah selalu naik RUSH) .. ko tengok  woooooooooo  awex aku ni macam burung merak ghopanye....      so ko jgn bimbang... beli ajer RUSH tu... lama2 cun ler dia...   pasai minyak tu..  aku tak expert ler pulak pasai 1.5 kat RUSH..  kalau ko bawak keta baik2 aku raser  2.4 ke  apa ke.. no hal.. wokey aje!!  
Reply

Use magic Report

Post time 3-6-2008 09:56 AM | Show all posts
Originally posted by amazed at 3-6-2008 09:27 AM



of cos... bila ko dah beli.. mula2 muka dia macam tongkang pecah..   pastu  cayer ler...   jadi cun ...     sebab keta ni macam dak pompuan...   mula2 ko tak suker   ...


Aku dah surf website toyota.com.my

Aku minat la tengok yg kaler silver ni. Eh ada ke kaler silver masuk Malaysia ni? Tapi berlambak la pulak nanti kereta silver kat rumah kitorang nih

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 3-6-2008 10:05 AM | Show all posts

Reply #148 tokeycarwash's post

tu tak jadik masalah.... lepaih ko beli.. ko tukaq kaler dia... aper sajer ko nak...
ko suka biru?? letak biru...  ijo??  letak ijo...  rainbow pun leh... pastu ko letak... ZIGEN... tu aku tak tau aper makna tapi aku tengok banyak gak keta dok letak benda zigen tu...   


ek.. cantik lak.. RUSH ni... ada extra duit tu nanti belikan aku sebijik wokey...     almaklum tokey  kan!! boley ler beli kan aku sebijik... aku ni janitor ajer..    aku kalu rush rush ni  tingat aku group RUSH dari canada ..yang tigaorang tu .. alahhhhhh yang drummer dia neil peart tu... best depa ni!!
Reply

Use magic Report

Post time 3-6-2008 12:17 PM | Show all posts
Aku dah request sesi test drive ngan toyota kajang minggu depan. Harapnya tepatlah pilihan aku ni.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 3-6-2008 07:02 PM | Show all posts
Originally posted by tokeycarwash at 3-6-2008 12:17 PM
Aku dah request sesi test drive ngan toyota kajang minggu depan. Harapnya tepatlah pilihan aku ni.


it goes like this tokey.....

kalu ko suker model rush tu... dan ko pandu  rasa comfy... rasa selesa...  bajet ko pun wokey...  ko rasa hepi bila bawak...  there's no reason kenapa pilihan tu tak tepat....  

so aku wish ko all the best.... dan aku harap ko raser sesuai dan 'kick' masa bawak rush    or rasa 'rush adrenaline'   tee hee      

jgn lupa beli kan aku sebijik  kalu ko ada extra dough wokey.......   tokey musti happening!!   :victory:
Reply

Use magic Report

Post time 4-6-2008 09:31 AM | Show all posts
Alamak aku baca kat PaulTan nyer website dgn MotoTrader terus goyah keimanan aku nak ambik RUSH ni
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 4-6-2008 09:37 AM | Show all posts
Originally posted by tokeycarwash at 4-6-2008 09:31 AM
Alamak aku baca kat PaulTan nyer website dgn MotoTrader terus goyah keimanan aku nak ambik RUSH ni



pulak doh...       apa yg ko baca??  
Reply

Use magic Report

Post time 4-6-2008 03:31 PM | Show all posts
Originally posted by amazed at 4-6-2008 09:37 AM



pulak doh...       apa yg ko baca??  


dorang kutuk gila-gila interior RUSH ni dgn enjin yg tak sepadan dgn berat body . Kiranya kete ni overpriced la. Toyota jual brand je lebih drpd jual kete.

Tengok Nautica punya interior memang jauh giler mutu dia berbanding RUSH . Tapi 5 seater jek. Aku nak 7 seaterrrrrrr!!!!

Tak mo la ambik Grand Livita
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 5-6-2008 08:29 AM | Show all posts
Originally posted by tokeycarwash at 4-6-2008 03:31 PM


dorang kutuk gila-gila interior RUSH ni dgn enjin yg tak sepadan dgn berat body . Kiranya kete ni overpriced la. Toyota jual brand je lebih drpd jual kete.
Tengok Nautica punya interior memang jauh giler mutu dia berbanding RUSH . Tapi 5 seater jek. Aku nak 7 seaterrrrrrr!!!!
Tak mo la ambik Grand Livita



adik aku pakai avanza  wokey aje... yg baru punya pun not bad langsung!!  tu 8 seater tu kalau tak guna boot ler..
tokey  ambik rush  aku bajet  full tank dia mau rm140 min..   tapi tokey no masalah problem aper!!... cuma macam tokey kata interior dia pun tak secanggih nautica....   tokey stadi dulu mana suv yg sesuai dan berpatutan bajet juga...  kalu nak 7 seater.. check out yg 7 seater ajer.. (mana2 yg sesuai dgn bajet tokey)..  pastu buat ler comparison...   

gud lak

consultation ni:  30 words = rm30      forum forum jugak... bisnes jangan lufe  
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2008 06:04 PM | Show all posts

Balas #154 tokeycarwash\ catat

tokey ambk kete mana...??? nautica minyak cam ne..?? anyone yg dah pakei..??
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 14-6-2009 12:57 PM | Show all posts
macam dh tak laku je topik nautica ni?

ni depan apatmen ni ada 1 nautica, ada 1 rush. sama sejbik je, kembar...

mana lagi berbaloi amik rush ke nautica?
mana tau kot2 aku leh tolak datsun aku utk diskaun rm5k sbg downpayment...
Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2009 02:49 PM | Show all posts
Originally posted by bzzts at 14-6-2009 12:57
macam dh tak laku je topik nautica ni?

ni depan apatmen ni ada 1 nautica, ada 1 rush. sama sejbik je, kembar...

mana lagi berbaloi amik rush ke nautica?
mana tau kot2 aku leh tolak da ...



rugi woooo tolak itu keta pada rm5k..

kurang kurang boleh UP kasi rm15k...

kereta retro klasik old skool yg tip top...

kereta yg ada rekod menang ah=nugerah CnMCi......


rugi rugi.....rm5k? rugiiiiiiiiiii
Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2009 09:19 AM | Show all posts
nautica ni 4wd..tu pasal rege mahal gak mcm toyota disamping ianya cbu
Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2009 10:02 AM | Show all posts
aku dah bawak abang ipar aku punyer rush..dari gua musang- grik-kodiang-kuala perlis dengan kapasiti
5 orang dewasa+1 baby..
-perfomance engine not bad..walaupun 1.5 dengan aircond depan blakang dihidupkan..ade dua blower..bleh cecah 130~140km/j dengan senang..tapi jalan rata la..
-fuel consumption macam pakai kete 1.6 auto je rasanya..rush abang ipar aku tu manual..cuma bila mendaki bukit area grik tu agak letih skit la..kene amik lajak dari jauh..bunyi enjin agak kasar..
-interior..bagi aku gagal sama skali...tapi rush ni best..sebab tinggi..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

24-2-2024 11:26 AM GMT+8 , Processed in 0.063920 second(s), 42 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list