CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: amazed

PERODUA NAUTICA 4WD

[Copy link]
Post time 13-5-2008 02:33 PM | Show all posts
Second Nationqal car..????

My foot!!!
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 13-5-2008 03:42 PM | Show all posts

Reply #120 volvomania's post

Volvo dulu pon pakai chassis camni kan tapi skrg sume dah monocoque pacuan depan/4wd. Sekarang tak banyak kenderaan penumpang pakai dah..... chasis old skool ni driving dynamic hancuss....
Reply

Use magic Report

Post time 13-5-2008 03:47 PM | Show all posts
Originally posted by volvomania at 13-5-2008 02:12 PM


chassis & susupension setup camni robust...lebih tahan kalau ada side impact(T-bone) atau accident. orang cakap boleh tukar 'kotak' je. ladder chasis mmg utk SUV/pickup untuk lebih strength.. ...


A'ah la kat taman aku ader 4wd Toyota lamer pakai body Range Rover.. .....tu yg best body on frame chassis tu....
Reply

Use magic Report

Post time 13-5-2008 03:55 PM | Show all posts
Originally posted by altimi at 13-5-2008 03:42 PM
Volvo dulu pon pakai chassis camni kan tapi skrg sume dah monocoque pacuan depan/4wd. Sekarang tak banyak kenderaan penumpang pakai dah..... chasis old skool ni driving dynamic hancuss....


heheheh...tak semua chasis olskool driving dynamic hancusss...sebenarnya much better kerana weight distribution rendah kat bawah...salah tuu...
dan tak semua monocoque cassis ada handling yg dynamic. jepun buat propaganda je tuu..krisis besi la katakan...

keta sekarang semua pakai monocoque chassis sebab dah front wheel drive. jimat besi..
keta jepun mana yg driving dynamic bagus?? citer sket?..
Reply

Use magic Report

Post time 13-5-2008 03:57 PM | Show all posts

Reply #124 volvomania's post

Toyota PASSO........
Reply

Use magic Report

Post time 13-5-2008 04:08 PM | Show all posts
Originally posted by altimi at 13-5-2008 03:57 PM
Toyota PASSO........


bukan aaa...

keta jepun yg handling bagus mestilah daihatsu nautica...

opss...sori sori...
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 14-5-2008 07:27 AM | Show all posts
Originally posted by edmundo at 13-5-2008 02:33 PM
Second Nationqal car..????

My foot!!!


keta nasional perodua yg dipasang di jepun...

entah sejak bila perodua ader kilang kat jepun......
Reply

Use magic Report

Post time 15-5-2008 11:02 AM | Show all posts
Tak Lawa, Tak Power... Harga Mahal
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 15-5-2008 11:15 AM | Show all posts

Reply #128 gimme69's post

aku igt harga dia 70k..bukan 90k..
Reply

Use magic Report

Post time 15-5-2008 12:28 PM | Show all posts
Originally posted by volvomania at 12-5-2008 08:22 AM
kalau aku dah tentu beli RUSH...

walaupun rush rwd, tapi dia long wheelbase yg selesa utk 7 seater...brand TOYOTA pulak tu...

P2 nautica walaupun 4x4, tapi ko nak ke mana sangat dengan 4x4  ...


kann??
tiba2 lak syarikat pengeluar kereta nasional katanya import keta CBU dr japan
Reply

Use magic Report

Post time 15-5-2008 02:01 PM | Show all posts
Nautica nie memang import dari Jepun, kat Malaysia cuma
pasang bumper dan beberapa aksesoris aje, ada member cakap
harga RM88k statrting tu pun tak menguntung kan sangat
pada Perodua, Nautica cuma untuk gantikan Kembara jerrrrr

aku tak minat Nautica...rush nampak simple tapi cun...nampak
lagi luas.... RWD power laaaaaaaaaa... kalau berani boleh main drift
Reply

Use magic Report

Post time 15-5-2008 04:08 PM | Show all posts
aku tanya la psl harge2...salesman kater harga masuk ni je dh 30K =.= ...tapi mmg biler naik...cm...rasa gah la ...bes2
Reply

Use magic Report

Post time 15-5-2008 05:20 PM | Show all posts
ushh gile ahh 90k ..

mcm baguih sgt jerk kaedahnya..

dah tu aku nengok ciplak ugak lampu myvi
Reply

Use magic Report

Post time 15-5-2008 05:27 PM | Show all posts

Reply #131 gimme69's post

nak drift buat aper bender pulakk..????!!!

rush ni 88k gak ekk..??? ape gile sgt perodua nih..??

[ Last edited by  generasi2 at 15-5-2008 05:29 PM ]
Reply

Use magic Report

Post time 15-5-2008 05:34 PM | Show all posts
bila MyVi plak nak tukar design nie...............

Nautica ni mengarut... mahal !
Reply

Use magic Report

Post time 16-5-2008 10:36 AM | Show all posts
aku baru nak beli kembara second, ada effect apa2 tk kt kembara bila dh ada nautica ni???
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 16-5-2008 12:10 PM | Show all posts
nampak ok sgt...tp bila tau pasal harga..perghhhhhhhhh....dah x ok
Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2008 03:14 AM | Show all posts

Reply #131 gimme69's post

Kereta tinggi nak main drift..............
Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2008 09:22 AM | Show all posts
Harga 2ndhand kembara akan naik semula. Dr perabih duit rm90k beli nautica, baik beli civic fd 1.8 lg layannnnn
Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2008 12:15 PM | Show all posts
Hmm... enjin setakat enjin 1.5L, rupa sejibik macam Toyota Rush yang dikontotkan (sebab 2nd-gen Daihatsu Terios berasaskan platform Toyota Rush) tapi harga cekik darah sampai cecah RM90k... memang tak patut langsung, camtu baik beli Toyota Rush jer terus, lagi bagus pasal Rush tu 7-seater lagi tuu berbanding Nautica 5-seater... dah la tu, bukan setakat main rebadge jer lagi, tapi main import CBU direct dari Jepang lagi tuu...

Memang betul2 strategi nak membunuh diri la camtu... :@
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

5-3-2024 08:08 PM GMT+8 , Processed in 0.317365 second(s), 39 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list