CariDotMy

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: Zaidina

KFC - Kenapa Rasa berbeza??

[Copy link]
Post time 3-6-2008 08:24 AM | Show all posts

Balas #9 medangmru\ catat

haku pun perasan benda sama
cam tawar jerk rasa ayam spicy
cam ada yang kurang
dah lah tu.. kat sabah tak der lak provide sos thai
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 4-6-2008 10:54 AM | Show all posts
kfc kat tol sg besi

dah dua kali beli bwak balik

mcm apa tah rasanya
Reply

Use magic Report

Post time 4-6-2008 10:57 AM | Show all posts

Reply #102 Syd's post

KFC tu ramai org tak syd????
Reply

Use magic Report

Post time 4-6-2008 04:41 PM | Show all posts
baru makan cheezy wedges.

dah makin sikit kentangnya. saiz pulak campur, besar 3 ketul campur kecik2 mcm kentang local.
sebbaik rasa masih sama (sedap) !
Reply

Use magic Report

Post time 14-5-2009 02:14 PM | Show all posts
ari tu ekin makan kfc kat mines..daging dia da lama..bau lagi..boleh rasa daging dia da lame..makan nasi langsung x de sup or kuah..da ler ayam dia x sedap ..ekin penah makan kat kl sentral best plak kat situ..tapi jauh dr rumah la plak
Reply

Use magic Report

Post time 14-5-2009 08:14 PM | Show all posts
dlm minggu ni aku de try menu baru kfc yg lazat tu...kat 2 restroan yg berbeza... rasanya sungguh lain... aku teraddicted dgn rasa restoran pertama... tatao la mungkin yg kedua aku bungkus balik kot..da sejuk sket tu yg tak bape nak umph
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 14-5-2009 09:12 PM | Show all posts
setakat nina dok kuching ni kfc airpot n dlm boleavard je sedap mcm kt semenanjung yg biasa makan... kalu kfc dalam parkson riverside sangatla x sedap n berminyak leh perah.....
Reply

Use magic Report

Post time 15-5-2009 10:58 PM | Show all posts
semlm pegi mkn.sbb tringin n lapo xnak mkn nasi.
aduhai..keciknya ayam.sedap tu sedap lg laa..
tp kocik..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 16-5-2009 01:08 AM | Show all posts
KFC mana2 rase mmg xsama...
aku pun x faham...
pastu saiz ayam skang makin kecik...
Reply

Use magic Report

Post time 16-5-2009 01:21 PM | Show all posts
aku pun ada terkena ,rasa ayam KFC tak sama ,ada rasa masin , ada berminyak.kalau korang buat test online untuk jadi misteri shopper kfc .baru aku sedar banyak rupa standard ayam kfc yg diorg kena ikut .kalau tak ikut boleh tukar baru
Reply

Use magic Report

Post time 17-5-2009 03:55 AM | Show all posts
aku makan kat kfc kelana jaya ayam dia keras..keras gila wa cakap...bukan takat keras biasa2 agak2 dah brp kali goreng...hampess...terus aku ban gi situ...skang dah operate 24 hrs kalo hampess gak tak tau la...

akceli kfc ni tgk tpt gak...kengkadang ada tpt ayam dia besar, sedap, fresh...kengkadang tah hape2...tu yg aku tak puas ati...esp tang size tuh...standardize la sikit...fries??? ...aku mmg tak makan fries kfc dari dolu mmg tak sedap...macam makan jajan kentang macam fries tuh...keras ...outlet cam pj state ker...ttdi ker..subang jaya ker mmg recommendable makan sbb ayam dia mabelos...besar2 lak tuh...aku kalo makan aku suh staff kat situ amik thigh jer...itu part paling sedap bg aku...dan kalo keras pon tak terasa sgt...

kalo nak makan ayam goreng yang sedap beli kat ayamas...wherghh sedap...besar...murah lak tuh...4 x ganda sedap dr kfc bg aku  
Reply

Use magic Report

Post time 17-5-2009 03:18 PM | Show all posts
pernah beli kfc, tp ada tompok2 hijau..kulat kot
Reply

Use magic Report

Post time 17-5-2009 07:40 PM | Show all posts
benci tul kalu mkn kfc dpt aym kecik2 je..... :@ :@ :@
Reply

Use magic Report

Post time 17-5-2009 08:38 PM | Show all posts
KFC ni ayamnyer yg ori & spicy tu datangnye dari ayamas food corporation kalo x silap...

memang dari sembelih, potong & marinate sume di kilang tu.....kat outlet kFC cume tinggal goreng jer....
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2009 12:27 PM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2009 03:46 PM | Show all posts
tadi pi makan kat kfc. aku order nugget & wedges je yang set tu. wedges je sedap. nugget dia dah tak sedap macam dulu. tapi my fren cakap, dari segi rasa ni memang berbeza mengikut outlet sebab rempah ratus tu disediakan di outlet bukan centralize.

kalau balik kampung, kfc kat sungai siput lagi sedap dari kfc kuala kangsar. kuala kangsar punya ayam kecik sangat.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 11-6-2009 09:49 PM | Show all posts
kalo kat klang ni , aku ngan hubby lagi  suka makan kfc kat taman chi liung pandamaran, yg

opposite flat bayu perdana tu...

rasanya lebih sedap berbanding  kfc yg lain ...

dh banyak tempat aku try ... sini je yg memenuhi 'standard'....


Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2009 10:41 PM | Show all posts
isnin lps mkn kfc perisa baru.... xtau apa nama... yg pedas giler tu.... x sedap pun.. pedas je... pastu rempah ni nampak bertimbun atas kulit ayam.... nak spicy tp xde lak coz ganti dgn yg baru tu.....
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2009 11:30 AM | Show all posts

Reply #118 hainina's post

mungkin x kene ngan selera nina kot...tu yg rasa x sedap..
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2009 11:54 AM | Show all posts
saya sudah beberapa kali mengikuti kursus untuk jadi internal audit ISO....selalu sangat consultant tu cakap konsep ISO diceritakan kaitan contohnya dengan KFC
dalam ISO sistem pengurusan berkualiti patut diapply disyarikat ibupejabat dan semua cawangan yang ada,standard yg sama,selaras...''nak mudah cuba fikirkan KFC,pegi makan mana mana cawangan di Malaysia ni rasanya sama saja....''
tapi bila dah banyak orang/forumers yg kata rasa ada yang tak sama ....macam nak bgtau consultant tu balik yg contoh KFC dah tak leh pakai lagi....

betul macam post mulberi - dalam KFC memang ada SOP yg ketat,cuma atas pemantauan manager/supervisor cawangan je...
elok juga sapa sapa yg hadapi masalah cam ni hantar email pada pengurusan diorang...atleast diorang tahu,skang ni saingan KFC juga sengitkan...Wendy's,Kelantan Fried Chicken,pastu yg HPA tu lagi....

[ Last edited by  Uranus at 12-6-2009 11:55 ]

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT


Forum Hot Topic

 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

15-6-2024 06:12 AM GMT+8 , Processed in 0.069936 second(s), 46 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list