CariDotMy

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: Zaidina

KFC - Kenapa Rasa berbeza??

[Copy link]
Post time 30-4-2008 08:59 AM | Show all posts

Reply #59 wardatulhamra's post

bukan stakat penah trkena sup mushroom ceroi, ade skali tu trkena pizza stuff crus tu sejuk keras

dok perasan bila pizza hut tuka konsep ade waiter ni, depa xtrain bebetul, bila tanya pasal perisa chicken wing lgsg xtau
patutnya selain manners, ajar la product knowledge gak...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 30-4-2008 09:04 AM | Show all posts
dulu penah la jadik...
ayam KFC yang kitorang makan bhgian tulang tu hitam sgt...macam ayam lama...geli sgt nak makan...pastu v ols complain la and mintak tukar..
kat Kelantan ni rasanya rasa ayam di setiap KFC sama je...cuma kdg2 ada yg mcm x cukup masak jer...pastu ada gak yg banyak giler minyak...terutama yg original recipe tu
Reply

Use magic Report

Post time 30-4-2008 10:12 AM | Show all posts

Reply #60 garlicOil's post

aku rasa ayam lebam ni sbb dah tersimpan lama....
Reply

Use magic Report

Post time 30-4-2008 12:00 PM | Show all posts
satu lagi, awat ayam ni sokmo kecit kecit, esp original resepi... sabo je haku ni... kalo dapat kepak tu rasa tak baloi bayo mahal!

pehtu bleh ke kita minta bahagian yang kita suka ie tak mo bahagian dada?
ada lagi 5 ke lima kali.. bila aku request, dia kata ok...ada sekali tu bila dapat dibagi lak dada semua pieces plak tu... sebab ramai orang aku malas nak telagah/kelahi...

ada sekali tu, mmg sah sah dia kasi dada, dia leh jawab.. kak ni bukan dada..ni bahagian lain... dia ingat aku bodo ke tak kenal part ayam:@
Reply

Use magic Report

Post time 30-4-2008 12:04 PM | Show all posts

Reply #61 garlicOil's post

tu aku kata, diorang ni takde manual kot eh utk penyediaan makanan.. dluk aku rasa mcm ssssseeeeeedap sangat..ndak ndak KFC..skrg ni kureng sikit.. kuah kentang putar dia tu dah rasa lain, tak mcm duluk duluk...

pizza pulak... kadang kadang aku makan sedap..toping penuh.. kadang kadang sekupit je toping dia, sampai leh kira berapa banyak ayam dan nenas..

tapi aku pernah makan yang kat ipoh mcm sedap jek piza dia...

ada sekali tu kat pizza, kami makan salad dia.. tgh kunyah... rasa kenyal..rupanya ada plastik/serpihan plastik.. last last kami komen..

asben aku kata... ni nasib baik jumpa...cuba kalo anak kami yang makan... dan terus telan... manager dia minta maaf dan bagi kami makan free jek ariku..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 30-4-2008 03:38 PM | Show all posts
Originally posted by nizam_syah82 at 24-4-2008 11:37 AM
Fries KFC out..dah pergi beberapa tempat..macam dah lama jek..rasa pun tawar jek..kalo mcd punyer fries ok..boleh kata kualiti KFC punyer makanan dah kureng la..tak  macam dedulu...


Betul tu..beberapa kali dah sejak tahun lepas rasa fries McD lagi sedap dari KFC punya..
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 30-4-2008 03:55 PM | Show all posts

Reply #66 wanyob's post

Fries McD 10 tahun lepas lagi sedap...sbb import dr US...skang ni fries guna lokal...kureng sedap....
Reply

Use magic Report

Post time 30-4-2008 03:55 PM | Show all posts

Reply #66 wanyob's post

Fries McD 10 tahun lepas lagi sedap...sbb import dr US...skang ni fries guna lokal...kureng sedap....
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 30-4-2008 05:55 PM | Show all posts
Originally posted by medangmru at 30-4-2008 03:55 PM
Fries McD 10 tahun lepas lagi sedap...sbb import dr US...skang ni fries guna lokal...kureng sedap....

guna fries local utk cut cost
Reply

Use magic Report

Post time 1-5-2008 12:56 PM | Show all posts

Reply #69 masnina's post

Yupppppppp...tepat sekali...dulu nyer fries mmg sedappppppppp....

guna local...cut cost...tp rega sama.............hampehhhhhhhhhhh!!!
Reply

Use magic Report

Post time 1-5-2008 02:08 PM | Show all posts
Originally posted by awek_amir at 25-4-2008 01:43 PM
ayam dekat kfc tmn tun pun hampess... slalu kena ayam yg berminyk sgt2..siap boleh perah lg tuu:@ :@



haha... sama laa dgn KFC kat Mid Valley...
Berminyak giler..tau laa ramai customer, tapi xkan sampai tak sempat nak tos dulu minyak dia...
Pastu kalau order take away, kalau korang lupa nak mintak tisu/sos paket/ sudu tue, memang diorang x letak ler.... hampeh tul...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 2-5-2008 09:44 AM | Show all posts

Reply #71 esquezie's post

sbb derang pk take away...kat umah sure byk tisu sudu bagai............
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 2-5-2008 09:51 PM | Show all posts

Balas #70 medangmru\ catat

Itu la bisnes...
Reply

Use magic Report

Post time 2-5-2008 11:33 PM | Show all posts
slalunya rasa coleslaw tu yg berbeza.
ayam aku rasa same je
Reply

Use magic Report

Post time 14-5-2008 02:58 PM | Show all posts
baru2 ni mkn kfc kat klcc,
brminyak2 + lebam

takkan la tpt ramai org pun camni, tak brbaloi duit mkn ayam lebam
Reply

Use magic Report

Post time 14-5-2008 09:49 PM | Show all posts

Reply #75 garlicOil's post

tu arr...dah byk kes ayam lebam ni...tu yg tak termasuk kes cubit je daging tu..nampak darah...isyyyyyyyyyy.....
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 15-5-2008 11:09 AM | Show all posts
camner benang ni pun mendap
Reply

Use magic Report

Post time 15-5-2008 11:11 AM | Show all posts
adekah pihak kfc akan menggantikan mash potato dgn mash keledek?
sempena saranan makan ubi ganti nasik
Reply

Use magic Report

Post time 16-5-2008 04:07 PM | Show all posts
klu pasal complaint kan, klu cine kan, ade dulu haku keje mc d, cine, klu burger tue cam hangus skit je, ciput je hangus nye, die mintak tukar lain, walaupun die dah geget.... klu daging hangus skit pun die mintak tukar, klu fries tak penuh sepoket pun diorang komplain..... bagus kan cine,.... hehehe komplainnnn je..... tapi diroang dapat ape yang diorang bayar... good la kekdahnye..

kfc byk dah abang la, bangla.. eheehehe..
Reply

Use magic Report

Post time 17-5-2008 06:40 PM | Show all posts
Originally posted by Zaidina at 20-4-2008 15:09
Mungkin diaorg rasa dh well established kot maka dgn itu dh tk amik pusing pasal quality dh tk terjamin.
Atau mungkin the branch manager/manageress tk ikut spec cuma nk kaut untung n nk hit the  ...
Aku rasa nk ikut Muntz la beli yg siap marinate balik umah goreng sndiri lagi sedap kot....Hot n Spicy



lebey murah n lebey jimat...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

23-6-2024 04:00 AM GMT+8 , Processed in 0.070225 second(s), 47 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list