CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 21219|Reply: 134

KFC - Kenapa Rasa berbeza??

[Copy link]
Post time 20-4-2008 02:50 AM | Show all posts |Read mode
Dh banyak restoran KFC aku kunjungi tp terdapat dua tiga yg tidak mengikut standard lansong.

1. Di Dungun, Trengganu...semasa nasi ayam KFC diperkenalkan tidak lama dulu - Selepas beberapa hari diperkenalkan package tsb dh
    tkder sup.
    Kemudian rasa ayam goreng kesukaan aku (spicy) dh tkder rasa seperti slalu. (lain occassion)
2. KFC Restoran Lumut rasa nya tidak seperti biasa, berbeza sgt dgn KFC Sitiawan.

Apakah KFC tidak mengawal selia penyediaan barangan nya ???

Atau setiap cawangan berhak menggoreng ayam KFC mengikut keupayaan sendiri ???

Sesiapa yg ada pengalaman sebegini mai sini kita share kt sini JOM...

[ Last edited by  medangmru at 16-6-2009 10:58 ]

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 20-4-2008 03:25 AM | Show all posts
bagus gak ko utarakan bende ni...aku ingat aku sorang ajer fikir....masalah KFC satu tempat ngan tempat lain cara memasak tak sama...kekadang aku rasa cam mentah pun ada....

mentah satu hal laa...member aku plak kena ayam busuk....dan apa yang aku x puas hati ayam macam x segar...daging ayam langsung tak whitey seperti sepatutnya....macam mana diorang boleh assume ayam diorang ayam segar? aku rasa ayam goreng MCD lebih putih dan empuk bila di makan...sama gak laa ayam goreng Mamak yg lebih sedap dari KFC.....

aku mmg x puas hati dapat ayam x segar.....
Reply

Use magic Report

Post time 20-4-2008 04:54 AM | Show all posts
byknya duit beli kfc
Reply

Use magic Report

Post time 20-4-2008 04:54 AM | Show all posts
Aku hari tu makan ayam KFC kat Bintulu (cawangan Medan Jaya), takder rasa langsung. Pastu aku belilah ayam goreng beku 5-star yg hot n spicy, bila aku goreng, itu jauh lebih ada rasa daripada yg aku beli tu.

Makin teruk pulak KFC skarang... dah 35 tahun, tapi makin teruk...
Reply

Use magic Report

Post time 20-4-2008 05:59 AM | Show all posts
ok la tuh dpt mkn kfc.. aku ni dah dkt 3thn tak mkn kfc.. sedihhh
Reply

Use magic Report

Post time 20-4-2008 05:59 AM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 20-4-2008 06:06 AM | Show all posts
kalau kat sabah ni, semua rasa ayam KFC dia sama jerk...
Reply

Use magic Report

Post time 20-4-2008 11:22 AM | Show all posts
masa aku pi outstation kat sandakan ari tu , kfc dia takde sos thai.. dia kata kat sini mmg takde sos nie.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 20-4-2008 01:32 PM | Show all posts
baru aku nak tanya pasal KFC nyer rasa dah agak beza skang...dah kurang UMppphhhhhh
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 20-4-2008 03:09 PM | Show all posts
Mungkin diaorg rasa dh well established kot maka dgn itu dh tk amik pusing pasal quality dh tk terjamin.
Atau mungkin the branch manager/manageress tk ikut spec cuma nk kaut untung n nk hit the sales target supaya cepat naik pangkat kot yer...
Aku rasa nk ikut Muntz la beli yg siap marinate balik umah goreng sndiri lagi sedap kot....Hot n Spicy
Reply

Use magic Report

Post time 20-4-2008 03:35 PM | Show all posts

Reply #10 Zaidina's post

Yup. Aku beli yg dah jadi, tinggal goreng kat rumah. Sekilo baru RM9.90.. harga satu meal 2 ketul ayam kfc yg tak sedap tu.
Reply

Use magic Report

Post time 20-4-2008 06:59 PM | Show all posts
Saya pernah jumpa lalat dalam botol sos cili di KFC Selayang Mall tu..

Setahu saya KFC dia org reuse botol2 sos tu..Pernah nampak staff dia masukkan sos baru dalam botol2 yg dah x penuh tu.. Patut dia org buat cam MCD YG lebih hygiene n bersih.

Service di KFC pun makin teruk. Pernah GI KFC Alamanda n staff dia cam x faham BI..bagi fries pun x berapa garing n masak..Bile complaint manager dia cam buat bodoh je..Isi complaint form pun x der response walaupun ada bagi email address.
Reply

Use magic Report

Post time 20-4-2008 11:41 PM | Show all posts
kfc dah kureng sedapnyee
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 21-4-2008 12:32 AM | Show all posts
Pekerja kt KFC Dungung pulak tu mcm hampeh....
Diaorg ingat dh keje kt KLIA bagai.....trasa mcm stewardess kot....nyampah
Reply

Use magic Report

Post time 21-4-2008 06:58 AM | Show all posts
Originally posted by ninja boy at 20-4-2008 04:54 AM
byknya duit beli kfc


KFC murah ajer ninja...kalau nak makan ayam ajer...kosnya tak sampai 5 ringgit pun...jgn amik snack plate atau dinner plate...

kalau ninja boy nak makan...meh abg boroi belanja hihihi


[ Last edited by  abgboroi at 21-4-2008 06:59 AM ]
Reply

Use magic Report

Post time 21-4-2008 08:40 AM | Show all posts
derang tak ikut sop kot..?
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 21-4-2008 09:19 AM | Show all posts
Dah lama tak makan kfc..dulu2 masa zaman muda2, dapat makan kfc rasa mcm syok sangat sebab rasanya yang sedap syiokk..sekarang lebih suka goreng sendiri kat rumah sebab tentera2 kat rumah tu ramai, kalau pi makan kat kfc...paling koman RM70-80.00 melayang...baik beli ayam organik (kos sekor baru RM16.00), kemudian buat rencah tepung ala2 kfc tu, gorengg...lagi sedap banding di kfc yang anis sekeluarga makan last year tu, lagipun tentera2 kecil anis lebih suka makan di pizza hut banding di kfc...Boikot jerr kfc tu biar deme tahu yang rasa  dan kualiti ayam kfc  deme tu dah macam ampehh...
Reply

Use magic Report

Post time 21-4-2008 09:39 AM | Show all posts
tapi kfc n pizzaut bukan 1 company ke???
Reply

Use magic Report

Post time 21-4-2008 09:45 AM | Show all posts

Reply #18 zba_planet's post

satu company tapi pizza hut pizza dia masih sedap rasanya banding kfc tu...boikot maksud anis bukan boikot kompeni itew tetapi boikot ayam kfc tu jerr...bior deme buat post-mortem kenapa ramai orang beralih selera...bila ramai tak mai makan kat kfc, baru deme akan cari sebab kenapa dan mengapa....pizza hut so far ok lagi rasa dan kualitinya...Anis bukan suruh boikot kompeni tau tapi boikot outlet2 kfc yang ayamnya ntah apa2 rasa itew...hehehehe
Reply

Use magic Report

Post time 21-4-2008 10:06 AM | Show all posts
awek-awek kay epsi x cun...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

24-5-2024 08:58 AM GMT+8 , Processed in 0.184803 second(s), 44 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list