CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: mamapea

[Aduan] Pampasan kemalangan oleh PERKESO

  [Copy link]
Post time 28-3-2018 03:50 PM | Show all posts
netto_ replied at 29-7-2017 09:26 PM
Eksaited btul ni smpai reply byk2
Aah yg patah tu tulang tibia. Aku br operate ari tu msk be ...

MC BOLEH claim dengan socso perkeso semasa sakit, nnti diorang akan bayar duit gaji bulan2
Reply

Use magic Report

Post time 28-3-2018 05:35 PM From the mobile phone | Show all posts
deefiz replied at 28-3-2018 03:50 PM
MC BOLEH claim dengan socso perkeso semasa sakit, nnti diorang akan bayar duit gaji bulan2

Aah aku dah abeh claim da mc. Minggu dpn rabu ade interview dgn jemaah doktor. Ade ape2 tips x? Aku patah kaki kanan dgn 2 jari kaki. Neves jgk ni nk jmpe jemaah doktor. Hehe
Reply

Use magic Report

Post time 28-3-2018 05:58 PM | Show all posts
netto_ replied at 28-3-2018 05:35 PM
Aah aku dah abeh claim da mc. Minggu dpn rabu ade interview dgn jemaah doktor. Ade ape2 tips x? Ak ...

tips yang paling senang, cakap da xboleh jalan macam dulu
da susah nak buat kerja
nak bengkok kan jari susah

cakap jak benda yang menyusahkan ko, n paling penting cakap sakit jak, nnti dia verified la

tp selalunya kita lebih tahu dari doktor sbb pain kita yg alami bukan doktor
Reply

Use magic Report

Post time 28-3-2018 07:32 PM From the mobile phone | Show all posts
deefiz replied at 28-3-2018 05:58 PM
tips yang paling senang, cakap da xboleh jalan macam dulu
da susah nak buat kerja
nak bengkok k ...

Oh kene ckp ape yg aku xleh buat la kan. Mmg xleh bengkok abes da ni. Cangkung xleh. Duk bersila pon da xbole. Nti lps interview tu aku update sini lg
Reply

Use magic Report

Post time 30-3-2018 08:22 AM From the mobile phone | Show all posts
PERKESO ni lagi satu ...diwujudkan untuk memudahkan hidup orang TETAPI kenapa macam susah sangat nak buat tuntutan yer?

Duit tu datang dari langit ker?

Reply

Use magic Report

Post time 11-4-2018 04:15 PM | Show all posts
deefiz replied at 28-3-2018 05:58 PM
tips yang paling senang, cakap da xboleh jalan macam dulu
da susah nak buat kerja
nak bengkok k ...

hi, aku da pegi da interview dgn jemaah doktor hari tu. xbyk soalan pon doktor tu dgn aku, tp mmg die cek kaki aku kaw2 la. hari ni aku call socso tu check result. socso ckp cacat kekal aku 4% dan anggaran dpt dlm 30k mcm tu. pastu staff socso tu tanye aku setuju ke x dgn jumlah tu? kalau xsetuju bole buat rayuan. bila tang ni mula aku terpk2 nk buat rayuan ke tidak haha. kalau buat rayuan bole dpt lg rendah ke lg tinggi? takut pulak aku weh kang dpt rendah pulak. any advise?
Reply

Use magic Report

Post time 12-4-2018 10:21 PM From the mobile phone | Show all posts
Kalau putus hujung ibu jari kanan brape peratus ye.. mintak pendapat?? Separuh kuku panjangnya
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2018 04:11 PM From the mobile phone | Show all posts
kintan replied at 7-10-2014 04:52 PM
company tidak ada hak nak tahan gaji pekerja yg cuti sakit (boleh repot pada pejabat buruh)
kecuali ...

Salam..  Akak dapat berapa % ye...  Sebelah or 2 belah tgn?
Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2018 01:49 PM From the mobile phone | Show all posts
Assalamualaikum.... sy alami kemalangan motosikal waktu dlm kerja... masih dlm mc lg dan claim socso utk mc pon dah buat berperingkat... cuma nak tanya ada ke sesiapa yg pernah claim HUK utk kecederaan tulang belakang... utk info sy kena operate tulang blkg utk dipasang screw 8pcs rod 2 pcs dan plate 1 pc....tujuan utk allign blk tulang... sbb tulang blkg dh himpit urat saraf yg boleh sbbkan lumpuh...
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2018 11:01 PM | Show all posts
deefiz replied at 28-3-2018 03:46 PM
salam.. cara nak buat tuntutan dengan perkeso n buat penilaian dengan doktor kna betul
masa buat ...

nak berlakon sakit camna...
wife takda respon smpai skrg..
pakai baju pun kna org urus..
macam mayat hidup dah
Reply

Use magic Report

Post time 30-5-2018 04:55 PM From the mobile phone | Show all posts
netto_ replied at 11-4-2018 04:15 PM
hi, aku da pegi da interview dgn jemaah doktor hari tu. xbyk soalan pon doktor tu dgn aku, tp mmg  ...

Assalam nk tnya encik umur brpe skrg dan gaji encik berape sebulan sebelum kemalangan?
Saya pom ada kemalangan patah tulang tibia dan fibula jgk dan dimasukan besi pada tulang tersebut.sekarang baru claim mc yg dibayar 65 ringgit sehari selama 7bulan..... Sekarg saya mnunggu tarikh untk berjumpa jemaah doktor untk claim kecacatan kekal.
Reply

Use magic Report

Post time 30-5-2018 06:45 PM From the mobile phone | Show all posts
Alimi955 replied at 30-5-2018 04:55 PM
Assalam nk tnya encik umur brpe skrg dan gaji encik berape sebulan sebelum kemalangan?
Saya pom a ...

Nti jmpe jemaah doktor tu jgn buat nampak sihat sgt. Tp jgn over plak berlakon diorg bole tau. Sy hari tu dpt 31k. Semoga dipermudahkan
Reply

Use magic Report

Post time 30-5-2018 07:55 PM From the mobile phone | Show all posts
netto_ replied at 30-5-2018 06:45 PM
Nti jmpe jemaah doktor tu jgn buat nampak sihat sgt. Tp jgn over plak berlakon diorg bole tau. Sy  ...

Ok.... Trima ksih bagi info... Harap dpt jgk nnti.
Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2018 03:32 PM | Show all posts
esok wife jumpa jemaah doktor...
harap semua dipermudah.
Reply

Use magic Report

Post time 7-6-2018 12:30 AM From the mobile phone | Show all posts
azampenaga replied at 6-6-2018 03:32 PM
esok wife jumpa jemaah doktor...
harap semua dipermudah.


Mcm mne isteri encik jumpa jemaah doctor?... Dpt x claim?
Reply

Use magic Report

Post time 7-6-2018 03:23 PM | Show all posts
baru selesai jmpa jemaah doktor td..
tnya berapa peratus dapat..doktor sruh tnggu surat
rasa macam tak dapat ja,doktor cakap blh pulih nnti
Reply

Use magic Report

Post time 9-6-2018 04:48 PM | Show all posts
deefiz replied at 28-3-2018 03:48 PM
mc masih ada x boleh lagi buat tuntutan HUK, tunggu mc da abih nnti ada penilaian daripada panel D ...

mc baru sambung 2 bulan..
dh kna jumpa jemaah doktor..
perkeso cakap ada mc tak blh tuntut huk..
mana yg betul

Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2018 02:02 PM | Show all posts
dah dapat keputusan jemaah doktor..
dapat 81 %
berapa pampasan kecederaan tak di maklum..
Reply

Use magic Report

Post time 13-6-2018 09:12 AM | Show all posts
Ade sesiapa yang ade pengalaman untuk tuntutan HUK untuk sakit jantung yang dah buat pembedahan bypass?
Reply

Use magic Report

Post time 13-6-2018 10:19 AM | Show all posts
azampenaga replied at 12-6-2018 02:02 PM
dah dapat keputusan jemaah doktor..
dapat 81 %
berapa pampasan kecederaan tak di maklum..

81%...ada bayaran bulanan & pukal...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

21-5-2022 10:42 AM GMT+8 , Processed in 0.272752 second(s), 20 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list