CariDotMy

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: mala0n

career with Suruhanjaya Komunikasi & Multimedia Malaysia (SKMM)

[Copy link]
Post time 18-4-2008 12:46 PM | Show all posts
aku dapat interview kat skmm next week,minggu lepas dia call..ada sape2 yg keje kat sana tak or yg dapat gak interview ni?skmm ni buat apa sebenarnye?
tolong..rasa2 interview in bm ke bi?
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 18-4-2008 02:31 PM | Show all posts
Originally posted by chamiecombi at 18-4-2008 12:46 PM
aku dapat interview kat skmm next week,minggu lepas dia call..ada sape2 yg keje kat sana tak or yg dapat gak interview ni?skmm ni buat apa sebenarnye?
tolong..rasa2 interview in bm ke bi?


wawieee! congrats and all the best!

kau apply position apa?
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2008 04:53 PM | Show all posts
tak apply pun yg baru ni..maybe dia ambik resume aku masa apply bln10 tahun lepas..dapat interview post Assistant Director,MIS...cuak gak.
minggu lepas interview kat IKRAM kelam kabut jawab sbb hapal dlm BI,dia tanye dlm BM...dah susah nak tune otak aku..hahaha
nasihat aku...korg kene faham bukan hapal mcm aku..alhamdulilah aku dapat post tu..tp xpg kot...
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2008 05:07 PM | Show all posts
yeye...br apply...jawatan assistant director-universal service provision...


minak2 la panggil interview...yg pasti mmg kenai dia yer chairman......pernah la jd dia yer PA selama 1 bulan....agak2 korang perlu ker aku sms chairman skmm nih mintak tolong...
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2008 05:44 PM | Show all posts
dah ada cable..apa lagi,guna je la..ko penah keje kat sana ke?camana dia punye enviroment, interview bi ke bm..gaji,benefit sama cam gomen ke?masuk keje kul bape..blh citer tak skmm ni wat pe,MIS department ni pulak wat pe..makcik google pon tak dapat carik
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2008 05:55 PM | Show all posts
Originally posted by chamiecombi at 18-4-2008 05:44 PM
dah ada cable..apa lagi,guna je la..ko penah keje kat sana ke?camana dia punye enviroment, interview bi ke bm..gaji,benefit sama cam gomen ke?masuk keje kul bape..blh citer tak skmm ni wat pe,MIS ...


nak tau gak iswatie..camane..citer la

baru lepas antar thru email..cepat gak dia bukak email..tak sampai 3minit..
mommy mintak deputy director - orgn development..dah degree pun biz mgt- mktg kan..
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 18-4-2008 11:57 PM | Show all posts
Originally posted by mala0n at 15-4-2008 11:39 AM
http://www.skmm.gov.my/career/career.asp

jom try nasib dekat sini...

aku nak tanya sesapa yg kerja/pernah kerja dekat sini, mcm mana renumeration and working condition nye? is it similar to ...


ayah kite keje kat sini..
SKMM nie keje dia mengawal selia industri komunikasi & multimedia
Menawarkan benefit yang terbaik diantara semua private & gov sector.

Housing loan subsidy, car loan, medical benefit, etc...Walla!!!~
Free interest computer loan: exec rm 10k , non-exec rm6k
Car loan: exec - max 4% of 75k , non-exec - 4% of 40k
Medical benefit: rm 3.3k inclusive dental, optical & outpatient treatment.


Pekerja yang rajin, bijak , tak melawan, selalu wat presentation & paper berpotensi utk cepat naik.
But admin assistant are also degree holders.
Tak semestinya yg course IT je leh mohon...engineer, economist, market researcher, etc....sume leh apply...


Working hours ade 2 bhgn:
8am - 5pm & 8.30am - 5pm

Interview in English..
Kena tau SKMM tue watpe & serba sket pasal post yg nak di apply tue..
Yang penting kena pandai cakap.
Kalo nak apply keje mintak je bahagian pape yang u all nak lepas tue letak 1st choice & 2nd choice.
Nanti diorang panggil interview.

Preference - Second class upper (Pointer 3.0 above)
Mostly below 3.0 - non-executive.
Non exec kalo wat overtime - 1 jam (rm10 - rm15)

Good Luck all...
Reply

Use magic Report

Post time 19-4-2008 03:50 AM | Show all posts
Originally posted by mommyamsyar at 18-4-2008 05:55 PM


nak tau gak iswatie..camane..citer la

baru lepas antar thru email..cepat gak dia bukak email..tak sampai 3minit..
mommy mintak deputy director - orgn development..dah degree pun biz mgt-  ...




mmmm.......actually jadi pa chairman skmm nih pun sblm dia masuk jd chairman skmm......coz after he retired from ktak diasempat jd our company advisor......than after 1 month..skmm grab dia......

mmm..x tau lah mcm mana working environment skmm nih.......mintak2 la this weekend bertembung kat maxvalue kat rumah nih...coz anak dia mmg dok around umah sy....n dia rajin lepak gak area sini...nak sms/call malu beb
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 19-4-2008 08:13 AM | Show all posts

Reply #27 cinta_ungu's post

KITER SECOND CLASS BELOW...NON EXEC EHH?? TUH PON KALO DPT LAAAA......
Reply

Use magic Report

Post time 19-4-2008 09:06 PM | Show all posts

Reply #29 teky's post

ala...teky cuba je...
mana tau rezki..
sy ni second class upper tp bila mintak keje pun kdg2 tak lepas gak

good luck
Reply

Use magic Report

Post time 19-4-2008 09:21 PM | Show all posts

Reply #6 teky's post

teky....hang dapat keje kat ne?gomen gak ker?bestnye...congrats ye..
Reply

Use magic Report

Post time 19-4-2008 11:08 PM | Show all posts
Originally posted by cinta_ungu at 18-4-2008 11:57 PM


ayah kite keje kat sini..
SKMM nie keje dia mengawal selia industri komunikasi & multimedia
Menawarkan benefit yang terbaik diantara semua private & gov sector.

Housing loan subsidy, car ...

optical & outpatient benefit?apa tuh?
cinta ko dpt tak medical benefit skalik?
Reply

Use magic Report

Post time 20-4-2008 07:08 AM | Show all posts
Originally posted by cinta_ungu at 18-4-2008 11:57 PM


ayah kite keje kat sini..
SKMM nie keje dia mengawal selia industri komunikasi & multimedia
Menawarkan benefit yang terbaik diantara semua private & gov sector.

Housing loan subsidy, car ...


Ya Allah.....ko murahkan rezeki mendapat kerja di SKMM. jauh dr umah kat damansara pun aku x kisah dah.. Aminnn
Reply

Use magic Report

Post time 20-4-2008 08:31 AM | Show all posts

Reply #33 iswatie's post

AMIN.................
Reply

Use magic Report

Post time 20-4-2008 07:13 PM | Show all posts

Balas #27 cinta_ungu\ catat

tq cinta_ungu...
Best benefit dia tu..biasa kalo interview berapa org ek.?
tau tak assistace director ni keje scope keje dia apa..sbb takde pon dia ckp pasal job scope ni..

Bab2 interview ni menakutkan..kalah nak ambik exam final.esok interview,malam ni tak tido beb..doakan aku dapat ek.xlarat dah jadi freelance
Reply

Use magic Report

Post time 20-4-2008 07:15 PM | Show all posts

Balas #27 cinta_ungu\ catat

lupa lak nak tanye..gaji dia camana lak
ikut gomen ke?
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 20-4-2008 08:31 PM | Show all posts
Originally posted by chamiecombi at 20-4-2008 07:13 PM
tq cinta_ungu...
Best benefit dia tu..biasa kalo interview berapa org ek.?
tau tak assistace director ni keje scope keje dia apa..sbb takde pon dia ckp pasal job scope ni..

Bab2 interview ni ...


gud luck chamie...


nanti share ler ur interview experience...
Reply

Use magic Report

Post time 20-4-2008 08:56 PM | Show all posts
Originally posted by honeybee1802 at 19-4-2008 11:08 PM

optical & outpatient benefit?apa tuh?
cinta ko dpt tak medical benefit skalik?


optical tue buat cermin mata - utk mata rosak..bukan suke suki cam nak wat sunglass tue..
outpatient tue rawatan utk klinik...
dedua nie masuk medical benefit - RM 3,300 tue..

kite tak keje lagi..tengah practical..
ayah kite yg keje situ...
Reply

Use magic Report

Post time 20-4-2008 09:12 PM | Show all posts
Originally posted by chamiecombi at 20-4-2008 07:13 PM
tq cinta_ungu...
Best benefit dia tu..biasa kalo interview berapa org ek.?
tau tak assistace director ni keje scope keje dia apa..sbb takde pon dia ckp pasal job scope ni..

Bab2 interview ni menakutkan..kalah nak ambik exam final.esokinterview,malam ni tak tido beb..doakan aku dapat ek.xlarat dah jadifreelance


interview 2 @ 3 orang..
ayah kite kate assistance director tu kena tengok bahagian mane...
kena wat working paper, present dkt exco members, attend meeting...
senang cakap to assist director lah..

name sape & mintak bahagian mane?

anyway, good luck key!~
Reply

Use magic Report

Post time 20-4-2008 09:13 PM | Show all posts
Originally posted by chamiecombi at 20-4-2008 07:15 PM
lupa lak nak tanye..gaji dia camana lak
ikut gomen ke?


gaji x ikut kerajaan...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT


Forum Hot Topic
Ketua COVID-19 Di AS Dr. Anthony Fauci  Mengaku Peraturan Penjarakan Sosial 6 kaki ‘Hanya Rekaan, Tanpa Bukti Saintifik’.Anda terpedaya?
YgBenarKetua COVID-19 Di AS Dr. Anthony Fauci
Views : 23791 Replies : 156
Uji Minda :)
yoanaUji Minda :)
Views : 90334 Replies : 632
Hanis Haizi Misqueen, Babutam, Nwantiti V79
syitaeyqaHanis Haizi Misqueen, Babutam, Nwantiti
Views : 196656 Replies : 4557
Point Kumpul Tachang
evatasoPoint Kumpul Tachang
Views : 30434 Replies : 184
JOM test mata korang?
fahdramliJOM test mata korang?
Views : 30569 Replies : 165
(QUIZ) Which Disney Princess Are You Based on What You Eat?
Ladyreverie(QUIZ) Which Disney Princess Are You Bas
Views : 26599 Replies : 99
Tyra
aaanf14Tyra
Views : 7079 Replies : 50
Carta Official Muzik Muzik 39 (2024)
fadz84Carta Official Muzik Muzik 39 (2024)
Views : 30146 Replies : 220
TREND MARKETING OR STICK TO EVERGREEN METHOD?
adila39TREND MARKETING OR STICK TO EVERGREEN ME
Views : 2665 Replies : 15
Expectation vs Reality
Lavender85Expectation vs Reality
Views : 7803 Replies : 56

 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

16-6-2024 11:54 PM GMT+8 , Processed in 0.074531 second(s), 42 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list