CariDotMy

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: mala0n

career with Suruhanjaya Komunikasi & Multimedia Malaysia (SKMM)

[Copy link]
Post time 8-2-2016 03:12 PM | Show all posts
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 18-2-2016 03:11 PM | Show all posts
honeybee1802 replied at 18-4-2008 08:29 AM
nak tanya ler saper keje sini..benefit dia sama mcm gomen or lebih?like medical,loan,leave n etc la. ...

Memang macam Gomen Federal tapi tidak berpencen.... KWSP but potongan majikan besarr der...

Reply

Use magic Report

Post time 18-2-2016 03:12 PM | Show all posts
kakashi_sensei replied at 20-1-2016 03:40 PM
Salam..nk tanye jugak..senang x nk dpt kije kat skmm nih?i g interview last week for post asisst dir ...

Siapa yang interview?? si mata juling tu ader tak?? Unit maner?

Reply

Use magic Report

Post time 1-3-2016 04:48 PM | Show all posts
SayangAnakku replied at 18-2-2016 03:12 PM
Siapa yang interview?? si mata juling tu ader tak?? Unit maner?

haa?mate juling??xnmpak sape2 yg juling pon..hihi..network media & security
kije kat sane ke?
Reply

Use magic Report

Post time 18-3-2016 07:13 PM | Show all posts
aku dah pergi interview dia . Memang agak susah`. Masa interview ada 3 panel . Sebelum interview ada kena jawab assessment dulu . Interview fully english . dekat 45minit interview dia . Soalan biasa2, kenal kan diri, pengalaman and sebagainya . and dia ada tanya apa yang kita tahu pasal skmm. so study la kat web skmm.

interviewer dia baik . so tak perlu la nak takut sangat pon . 3 minggu lepas interview (jika berjaya dalam interview pertama), dia call lagi untuk ke PAC . dari pagi sampai petang . PAC ni campur2 dengan jawatan lain. Best . Tapi memang sangat mencabar . Bagi aku lagi susah dari pac ptd . habis pac balik rumah terus pengsan sebab penat sangat hahaha.

masa pac ni pon still ada assessment yang kita kena buat. Soalan assessment skmm sangat la rumit bagi aku. Aku main taram je.

3 minggu lepas PAC keputusan keluar . Siapa yang dapat call & email maknanya berjaya la tu. Kalau diam seribu bahasa tu faham faham je la.

Kena ingat . PAC kena buat betol2 . sebab ada 5 @ 6 aktiviti masa pac . public speaking , group discussion dan sebagainya . English kena mantap . Pengetahuan am kena kuat.

Goodluck pada sesiapa yang ada interview kat skmm ye. harap membantu hehehe
Reply

Use magic Report

Post time 24-3-2016 12:43 PM | Show all posts
SiakapSenohong replied at 18-3-2016 07:13 PM
aku dah pergi interview dia . Memang agak susah`. Masa interview ada 3 panel . Sebelum interview ada ...

berjaya x dlm interview?rasenye dyorg dh start call/email sape yg berjaya
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 28-3-2016 12:12 PM | Show all posts
kakashi_sensei replied at 24-3-2016 12:43 PM
berjaya x dlm interview?rasenye dyorg dh start call/email sape yg berjaya

Yep. Alhamdulillah berjaya. Best betol offer dia . kau ada pegi interview jugak ke? dapat?
Reply

Use magic Report

Post time 30-3-2016 10:54 AM | Show all posts
SiakapSenohong replied at 28-3-2016 12:12 PM
Yep. Alhamdulillah berjaya. Best betol offer dia . kau ada pegi interview jugak ke? dapat?

haah..alhamdulillah..dpt gak..bulan 5 start...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 30-3-2016 10:54 AM | Show all posts
SiakapSenohong replied at 28-3-2016 12:12 PM
Yep. Alhamdulillah berjaya. Best betol offer dia . kau ada pegi interview jugak ke? dapat?

haah..alhamdulillah..dpt gak..bulan 5 start...
Reply

Use magic Report

Post time 31-3-2016 07:47 PM | Show all posts
kakashi_sensei replied at 30-3-2016 10:54 AM
haah..alhamdulillah..dpt gak..bulan 5 start...

kau department apa? kita jumpa la nanti ye . masuk 2hb ke 16hb?
Reply

Use magic Report

Post time 4-4-2016 09:11 AM | Show all posts
SiakapSenohong replied at 31-3-2016 07:47 PM
kau department apa? kita jumpa la nanti ye . masuk 2hb ke 16hb?

network media & security management..aku masuk 16hb
Reply

Use magic Report

Post time 5-4-2016 12:04 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by kaka_sherry at 5-4-2016 12:06 PM
kakashi_sensei replied at 4-4-2016 09:11 AM
network media & security management..aku masuk 16hb


Tumpang tnya...ak ada pac 16hb ni kat mcmc... Tak sangka plak lepas stage 1 interview hrtu...english agak bertabur jgk hrtu..hahha....utk pac ada tips tak.... Kata ada public speaking eh? Mati la nak...
Reply

Use magic Report

Post time 5-4-2016 04:42 PM | Show all posts
kaka_sherry replied at 5-4-2016 12:04 PM
Tumpang tnya...ak ada pac 16hb ni kat mcmc... Tak sangka plak lepas stage 1 interview hrtu...eng ...

haah..ade public speaking..nnt dy bg ape2 issue/object so ko kene speak pasal bnde tu dlm mase 5minit kalo xsilap aku..pastu byk keje berkumpulan..yg penting keypoint dy ko kene tarik perhatian panel..expose diri..gudluck
Reply

Use magic Report

Post time 5-4-2016 05:43 PM From the mobile phone | Show all posts
kakashi_sensei replied at 5-4-2016 04:42 PM
haah..ade public speaking..nnt dy bg ape2 issue/object so ko kene speak pasal bnde tu dlm mase 5mi ...

Berapa ramai time tu nnti?..aduhhhh... X conpiden betui benda2 mcmni
Reply

Use magic Report

Post time 5-4-2016 05:47 PM | Show all posts
kaka_sherry replied at 5-4-2016 05:43 PM
Berapa ramai time tu nnti?..aduhhhh... X conpiden betui benda2 mcmni

depends la..mase aku tu 40+++..org..so ade 8/9 org per group..
Reply

Use magic Report

Post time 5-4-2016 07:59 PM From the mobile phone | Show all posts
kakashi_sensei replied at 5-4-2016 05:47 PM
depends la..mase aku tu 40+++..org..so ade 8/9 org per group..

Ramai gak eh...adududu...berdebor plak... Lg selain public speaking activiti ape lg
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 6-4-2016 10:50 AM | Show all posts
kaka_sherry replied at 5-4-2016 07:59 PM
Ramai gak eh...adududu...berdebor plak... Lg selain public speaking activiti ape lg

nnt dy bg isu-isu semasa kne bincangkan dalam kumpulan
Reply

Use magic Report

Post time 9-4-2016 07:06 AM | Show all posts
kakashi_sensei replied at 4-4-2016 09:11 AM
network media & security management..aku masuk 16hb

ohh ok2... tahniah la ye...nanti kita jumpa kat sana kikikiki welcome to mcmc
Reply

Use magic Report

Post time 9-4-2016 07:09 AM | Show all posts
kaka_sherry replied at 5-4-2016 12:04 PM
Tumpang tnya...ak ada pac 16hb ni kat mcmc... Tak sangka plak lepas stage 1 interview hrtu...eng ...

good luck beb . prepare mental and fizikal kau . kau kena start speaking dari sekarang sebab ada banyak aktivitiyang memerlukan kau speaking especially public speaking. alert dengan isu semasa kat malaysia sekarang ni.
pac dia susah . Good luck !
Reply

Use magic Report

Post time 12-4-2016 01:33 PM | Show all posts
Salam. Interview dulu baru PAC ker? tak sama macam PTD la kot. PTD PAC dulu baru interview.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT


Forum Hot Topic

 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

20-6-2024 10:30 AM GMT+8 , Processed in 0.075040 second(s), 42 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list