CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 62832|Reply: 220

career with Suruhanjaya Komunikasi & Multimedia Malaysia (SKMM)

[Copy link]
Post time 15-4-2008 11:39 AM | Show all posts |Read mode
http://www.skmm.gov.my/career/career.asp

jom try nasib dekat sini...

aku nak tanya sesapa yg kerja/pernah kerja dekat sini, mcm mana renumeration and working condition nye? is it similar to govt punya scheme?

*mintak hampun kalu thread SKMM dah ada b4 this*
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 15-4-2008 12:36 PM | Show all posts

Reply #1 mala0n's post

utk degree holder la plak..aku dlm perjalanan
Reply

Use magic Report

Post time 15-4-2008 12:44 PM | Show all posts
NAK MINTAK GAL EHHH..................MCM NAK PAKAI RAMAI GILER ORG NEHHH...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 15-4-2008 12:45 PM | Show all posts
ko lom grad lagi ek?
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 15-4-2008 12:45 PM | Show all posts
Originally posted by teky at 15-4-2008 12:44 PM
NAK MINTAK GAL EHHH..................MCM NAK PAKAI RAMAI GILER ORG NEHHH...

caya lah!

aku tgk ko ni mmg gamak mencarik keje, mcm aku gak. ko nak tukar keje atau kau takdek keje for the time being?
Reply

Use magic Report

Post time 15-4-2008 01:07 PM | Show all posts

Reply #5 mala0n's post

KEJE DA MENUNGGU NEHH...HEHEH LAGIPON AKU DA BEKERJA SKARANG NEHH...SATU KERJE MENUNGGU AKU..AKU LAPOR DIRI ON 20/05...HEHHE...

ERMM KENE LA CARIK YG MANER BAGUS DRI SEKARANG...............NAK MULAKAN CAREER X KISAH BERMULA DRI MANE...CUME NAK ENDING KITER NYER KERJAYA JER YG PENTING...XKAN KO NAK SAMER LEVEL JER...DRI MULA KERJA SAMPAI PENCEN..KANN????
Reply

Use magic Report

Follow Us
 Author| Post time 15-4-2008 03:51 PM | Show all posts
Originally posted by teky at 15-4-2008 01:07 PM
KEJE DA MENUNGGU NEHH...HEHEH LAGIPON AKU DA BEKERJA SKARANG NEHH...SATU KERJE MENUNGGU AKU..AKU LAPOR DIRI ON 20/05...HEHHE...

ERMM KENE LA CARIK YG MANER BAGUS DRI SEKARANG...............NAK ...



bagus la ko cita2 nk majukan diri.

aku pun nk cr yg lain ni...dh nk msk 7 thn ni, x sabo2 nk tukar nih huhuhu
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 15-4-2008 03:52 PM | Show all posts
so, ada tak sesiapa yg tgh kerja dgn SKMM ni?

if ada boleh la share sikit experience...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 15-4-2008 03:58 PM | Show all posts
aku dulu dah try mintak..tapi ntah..tak panggil2 pun..kot ye takde degree..ada....experience...dah 5 thn keja...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 15-4-2008 04:00 PM | Show all posts
Originally posted by bogart at 15-4-2008 03:58 PM
aku dulu dah try mintak..tapi ntah..tak panggil2 pun..kot ye takde degree..ada....experience...dah 5 thn keja...


aku pun second time ni mintak. through jobstreet dah kena reject sekali. pastu lagi satu pending forever2. tapi yg ni nmpk mcm byk je nak pakai org. aku try la lagi, sambil share dgn kawan2
Reply

Use magic Report

Post time 15-4-2008 04:12 PM | Show all posts

Reply #7 mala0n's post

7 tahun??????????nape da lamer sgt baru nak tuka??ermmm ye laa kene la berusaha kannn???
Reply

Use magic Report

Post time 15-4-2008 04:13 PM | Show all posts

Reply #9 bogart's post

silap isi kott??
Reply

Use magic Report

Post time 15-4-2008 04:31 PM | Show all posts
SKMM.. best kot kje kt c2..
Reply

Use magic Report

Post time 15-4-2008 04:39 PM | Show all posts

Reply #12 teky's post

ntah..tak kot...aku antar email..direct ke hr dia..dapat feedback je cakap dah terima....ye la..aku ada degree mass comm apa...aku antar ari tu cover letter ngan resume trus je..tak isi2 borang apa pun...takpe la..nak try lagi skali ler..kot2 ada rezeki..
Reply

Use magic Report

Post time 15-4-2008 04:41 PM | Show all posts

Reply #10 mala0n's post

jom malaOn...kita apply sama2..mana tau kot2 rezeki kita...keja sama2 la kita nanti...
Reply

Use magic Report

Post time 15-4-2008 05:48 PM | Show all posts
hehe...manyak gaks job opening dia ek..nak try market...tp aku malas...resume haku tak berupdate nehh...mmm...kalo teknikal tuh dia mmg nyk for org experience in wireless comm je ker?
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 16-4-2008 10:20 AM | Show all posts
Originally posted by teky at 15-4-2008 04:12 PM
7 tahun??????????nape da lamer sgt baru nak tuka??ermmm ye laa kene la berusaha kannn???

kehkeh sbb aku minimum kena service for 7 yrs. kalau tak kena byr. ni scholarship punya hal la dulu...
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2008 08:29 AM | Show all posts
nak tanya ler saper keje sini..benefit dia sama mcm gomen or lebih?like medical,loan,leave n etc la..skim gj ikut gomen ker?
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2008 09:30 AM | Show all posts
Originally posted by honeybee1802 at 18-4-2008 08:29 AM
nak tanya ler saper keje sini..benefit dia sama mcm gomen or lebih?like medical,loan,leave n etc la..skim gj ikut gomen ker?


a'a la..ada sape2 tau tak dianyer benefit camane?
nak kena tau gak kan?

korang semua dah hantar ke?
esok tarikh tutup
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 18-4-2008 09:50 AM | Show all posts
itu le jugak pertanyaan yg berlegar2 di pikiran ku (ahaks!)...cemana benefit SKMM ni...(baru email resume dah tanya pasal benefit...ahahaha)

tapi minat gak nak tau.

eh korg...lagi satu nak tanya, kebarangkalian utk di panggil intvw ada lah lebih besar jika kita hntr resume online ke secara pos? (besides kelayakan kita lah)
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

30-5-2024 10:42 AM GMT+8 , Processed in 0.063448 second(s), 43 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list