CariDotMy

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: babyorange

kerjaya di KFC / MCD / Burger King

[Copy link]
 Author| Post time 7-4-2008 04:31 PM | Show all posts
Originally posted by masnina at 7-4-2008 01:37 PM
keje la 7 eleven.. rm3.50 sejam tapi keje tak penat. sama rate dgn McD (correct me if i'm wrong..)

kalau nak gaji mahal sikit & berbaloi, kau keje koffehouse la.. tak la berapa sebok mcm KFC tapi gaji lagi mahal dr KFC

hotel=rm6 sejam.. tapi aku tak pernah try sb terang2 ada arak kan
san francissco coffee=rm5.50 sejam
starbucks=rm5 sejam
coffebean & tea leaf=rm4.50 sejam (OT rm6 sejam)
dome=tak sure.. rasanya mahal mcm sarbucks kot/ atau lebih

apa lagi ye, hehe... jangan keje kat secret recipe, gaji rm4 sejam tapi takde makan wo0o0.. kawan aku keje kat situ curik2 makan . chicken rice shop pon rm4 sejam.

aku minat betol nak keje kedai kek baker's cottage rm3.50 sejam tapi bleh blaja buat kek


7eleven pn ade jual arak kot kn?

klo starbuck ngan cofeebean tu cane ek nk apply keje situ?
ble share sket tak nina...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 7-4-2008 04:33 PM | Show all posts
Originally posted by myohmy at 7-4-2008 01:52 PM

kalo hotel terang2 ada arak,starbak ni bukan xde sijil halal ke?...dah tu terang2 support yahudi...

kalo keje management kfc n pizza hut balik lewat tp xleh claim OT,mbr wa bgtau la


keje mgnt kfc & piza hut blk lewat x leh claim OT?
ye ke?
selalu kena stay back ke?
byk keje ke?
tak best ke?
share la sini.....
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2008 05:49 AM | Show all posts
aku dolu saje suka2 apply keje kat starbucks dept corp.comm...aku dapat job tu...

sebelum tu aku pun ada apply kat burger king  bahagian corp.comm gak.. pn dapat..

tapi dua2 nya aku takmo p sbb work in f&b industry ni penat...sometimes mcm tak berbaloi pn ader..

utk ofc dept pn aku rasa cam penat kapla...apa lagi kalau bahagian depan
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2008 07:58 AM | Show all posts

Reply #20 babyorange's post

mcm ade kwn saya keje kfc gak..odit,odit la segala mcm outlet,ladang ayam,etc..skang ni die odit hq plak.
ade sorg lg wat accounts, ok la, xdela penat kot dok opis je babyorange..
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2008 11:42 AM | Show all posts
i've been working in mcd dulu..
as partimer la..

kalo nk keje tetap..
as floor manager ker..
at least kena ader degree..
keje penat skit la..
sbb guna tenaga, keje weekend, keje smpi jm 1pg kalo shift mlm, keja dr jam 6 kalo shift pagi.. n gaji tak le besar mana dlm RM1.6k wlpn ader degree..

but kalo ader cons mesti ader pro kan..
pro nye - mkn free, baju tak yah pk sbb pakai uniform, keje separuh hari, macam one of my bos dia keje shift petang jer sbb tak le bgn pagi, keje tak pk mcm keje kat opis..

yg lain, keje mesti ikhlas..
baru la rezeki tu halal dan berkat..

Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2008 01:24 PM | Show all posts

Reply #1 babyorange's post

aku pon penah aply koje kat dome..
as management trainee...
dapat interview lerr..
tapi tak gi pon..
ntah laa,rasenye dia da reject awal2 lorr kot sebab aku pakai tudung...
hikhik~!
tapi nak aply ko rajin2 laaa bukak paper star..
ada iklan dia,dia under comp milenia kalo tak silap aku..
kat area taman shamelin perkase...
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 8-4-2008 01:41 PM | Show all posts
penat je aku taip tadik..
aku nak cter aku penah gak dapat interview dari dome..
tapi aku tak gi sebab aku pakai tudung,aku agak tak dapat punye...
ko nak aply rajin2 belek paper star..
dorg nih kalo tak silap aku dari cmpany milenia gruop..
tapi tak sure sgt lor...
rajin2 laaa ccheck tenet eg...
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2008 01:42 PM | Show all posts
penat je aku taip tadik..
aku nak cter aku penah gak dapat interview dari dome..
tapi aku tak gi sebab aku pakai tudung,aku agak tak dapat punye...
ko nak aply rajin2 belek paper star..
dorg nih kalo tak silap aku dari cmpany milenia gruop..
tapi tak sure sgt lor...
rajin2 laaa ccheck tenet eg...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 8-4-2008 03:58 PM | Show all posts
aku keje part time gak dari zaman skolah menengah sampia lah masuk fes yr kat mekdi Bukit Raja Klang....
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2008 06:53 PM | Show all posts
Originally posted by masnina at 7-4-2008 02:09 PM

nape? 7 e tak bayar epf ko ek?


x la.. epf wajib bayo.. kalo x pree2 dapat bodyglove kang.. ekekeke..

keje 7-e bergantung pada manager stor ko keje.. kalo ok, ok la keja.. tapi aku ni malang skit.. cam cilake je.. aku keje night shift awal kul 9 da masuk..malam tu ada stok cdc sampai.. tapi sampai plak time aku nak end shift kul 7.. betol2 dua minit lagi aku nak balik lori tu da tepacak depan pintu.. hangin aku.. kul 1 tgh hari aku baru boleh balik.. cipan tol manager aku tu, OT tak claim, dia punya OT aku tgk bkn main banyak lagi, tapi balik nak cepat je.. banyak kali da kene.. pastu suasana lagi.. mmg meletihkan la.. time puasa x payah cite la.. lepas isya baru bebuka.. tong gas slurpee hari2 nak kene alihkan.. n then prepare la duit gaji ko ckit tuk bayo duit p.o.s yg akan short.. overall aku short nak dkat seriban walopon aku tau ada mangkuk guna aku nyer p.o.s  .. mmg banyak bende la teraniaya..

besnya keje situ, dapat tengok mcm2 ragam org.. tu je..

[ Last edited by  okb at 8-4-2008 06:56 PM ]
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 9-4-2008 02:02 PM | Show all posts
Originally posted by okb at 8-4-2008 06:53 PM


x la.. epf wajib bayo.. kalo x pree2 dapat bodyglove kang.. ekekeke..

keje 7-e bergantung pada manager stor ko keje.. kalo ok, ok la keja.. tapi aku ni malang skit.. cam cilake je.. aku ke ...


lama ke ko keje situ okb?
ko keje shift mlm kt 7-11 tu x bhaya ke, 7-e ni selalu je aku dgr kes2 kena rompak
Reply

Use magic Report

Post time 11-4-2008 11:34 PM | Show all posts
khamis lps aku baru gi apply kat 7-e tmpt aku. ingat nak wat part time jek sbb aku da grad 2 bln. smntara nak dpt keje tetap aku nak la wat keje2 berpekdah skit. dgr korang komen ni cam takut la gaak. Tp aku sahut cabaran tersebut .
Reply

Use magic Report

Post time 12-4-2008 08:25 PM | Show all posts
aku penah gak keje fast food ni.. dia kerah betul2 tenaga kita, tapi biler kiter ot dia buat2 x tau jer...biler tanyer, dia ckp co. bleh byr stakat lapan jam jer..masa tu rasa mcm nak bunuh jer.. kena btol2 sabarla
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 13-4-2008 10:00 AM | Show all posts
ramai sini xperience keje part time je kt fast food rest.....mcm mane plak ngan bhgn management....eg, utk post management trainee ke.....

ok x keje 6 hr seminggu....1hr off weekdays....
mcm penat je bunyi nye kn.....
tp klo starting 2000.....masyuk jgk kn
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 13-4-2008 10:14 AM | Show all posts
ramai sini xperience keje part time je kt fast food rest.....mcm mane plak ngan bhgn management....eg, utk post management trainee ke.....

ok x keje 6 hr seminggu....1hr off weekdays....
mcm penat je bunyi nye kn.....
tp klo starting 2000.....masyuk jgk kn
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 14-4-2008 03:37 PM | Show all posts
takde ke lg yg nk share info kt sini?
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 17-4-2008 03:30 PM | Show all posts
ade sesape nk share info ngan aku lg?
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 17-4-2008 03:32 PM | Show all posts
ade sesape nk share info ngan aku lg?
Reply

Use magic Report

Post time 17-4-2008 04:33 PM | Show all posts
starbucks halal ke semua benda?
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 21-4-2008 11:29 AM | Show all posts

Reply #39 aremean1's post

adakah aku membincangkn ttg starbuck?
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT


Forum Hot Topic
Carta Official Muzik Muzik 39 (2024)
fadz84Carta Official Muzik Muzik 39 (2024)
Views : 30629 Replies : 227
Dharma Harun Adik Manja tanggung 2 ekor biawak komodo
PrickfordDharma Harun Adik Manja tanggung 2 ekor
Views : 6823 Replies : 108
แทงบอล ออนไลน์ ราคาน้ำดีที่สุด LINE:@UFADEAL ทางเข้าแทงบอล ขั้นต่ำ10บาท
ufadeal-websiteแทงบอล ออนไลน์ ราคาน้
Views : 101 Replies : 0
Hanis Haizi Misqueen, Babutam, Nwantiti V79
syitaeyqaHanis Haizi Misqueen, Babutam, Nwantiti
Views : 205752 Replies : 4936
Tyra
aaanf14Tyra
Views : 7475 Replies : 55
Restoran Kantan Datin Isma
AngelFreakyAFRestoran Kantan Datin Isma
Views : 41651 Replies : 255
Makan separuh kak
jueazMakan separuh kak
Views : 12385 Replies : 10
Meow & Cincau
riena3321Meow & Cincau
Views : 3517 Replies : 10
kambing yang comel
zazazieglerskambing yang comel
Views : 10828 Replies : 44
Tak perlu nak jadi begitu sempurna duhai wanita
admin6Tak perlu nak jadi begitu sempurna duhai
Views : 7398 Replies : 7

 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

18-6-2024 06:05 PM GMT+8 , Processed in 0.077003 second(s), 42 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list