CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

123Next
Return to list New
View: 23932|Reply: 47

kerjaya di KFC / MCD / Burger King

[Copy link]
Post time 7-4-2008 01:23 PM | Show all posts |Read mode
nak tny korg tau x psl kerja ngan company fast food restaurant ni?
bagus ke x eh?
klo leh aku nk tau psl keje bhgn management...
ade sesape yg ade xperience, stori mori la kt sini eh....

sharing is caring!
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 7-4-2008 01:30 PM | Show all posts
Originally posted by babyorange at 7-4-2008 01:23 PM
nak tny korg tau x psl kerja ngan company fast food restaurant ni?
bagus ke x eh?
klo leh aku nk tau psl keje bhgn management...
ade sesape yg ade xperience, stori mori la kt sini eh....

sh ...

penat la weh keje restoran makanan segera.. penat mcm nak mati kau tahu, gaji seciput
Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2008 01:36 PM | Show all posts
management pun penat wooo!

level apa? restoren manager? area manager? district manager?
Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2008 01:37 PM | Show all posts
keje la 7 eleven.. rm3.50 sejam tapi keje tak penat. sama rate dgn McD (correct me if i'm wrong..)

kalau nak gaji mahal sikit & berbaloi, kau keje koffehouse la.. tak la berapa sebok mcm KFC tapi gaji lagi mahal dr KFC

hotel=rm6 sejam.. tapi aku tak pernah try sb terang2 ada arak kan
san francissco coffee=rm5.50 sejam
starbucks=rm5 sejam
coffebean & tea leaf=rm4.50 sejam (OT rm6 sejam)
dome=tak sure.. rasanya mahal mcm sarbucks kot/ atau lebih

apa lagi ye, hehe... jangan keje kat secret recipe, gaji rm4 sejam tapi takde makan wo0o0.. kawan aku keje kat situ curik2 makan . chicken rice shop pon rm4 sejam.

aku minat betol nak keje kedai kek baker's cottage rm3.50 sejam tapi bleh blaja buat kek
Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2008 01:37 PM | Show all posts

Reply #2 masnina's post

huh...sampai nak mati ker..hu3
Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2008 01:39 PM | Show all posts
Originally posted by sakura_san at 7-4-2008 01:36 PM
management pun penat wooo!

level apa? restoren manager? area manager? district manager?

managment ni area belakang kan?? yg buat order tuh??
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 7-4-2008 01:39 PM | Show all posts

Reply #4 masnina's post

mane ko tau sume tuh mas.....ko ni perisik gaji kedai mkan ker...
Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2008 01:39 PM | Show all posts
Originally posted by kietaro_sasaki at 7-4-2008 01:37 PM
huh...sampai nak mati ker..hu3

itu utk bahagian waitress, casheir & department yg buat order kat blakang.. bahagian ofis tak tahu lak aku.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 7-4-2008 01:41 PM | Show all posts
baik keje jd promoter... lepak2 kat supermarket jaga baju... x penat sgt tp gaji besau lg dr kej2 nie....
Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2008 01:41 PM | Show all posts
Originally posted by kietaro_sasaki at 7-4-2008 01:39 PM
mane ko tau sume tuh mas.....ko ni perisik gaji kedai mkan ker...

kawan aku citer dia pernah keje kat secret, chicken, petronas stesyen.. yg selebihnya aku tahu masa aku keje coffebean dulu, before start keje ada training , time tu berkenalan la dgn ex2 fast food dari tempat lain.. sharing is caring
Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2008 01:43 PM | Show all posts
Originally posted by cekedies at 7-4-2008 01:41 PM
baik keje jd promoter... lepak2 kat supermarket jaga baju... x penat sgt tp gaji besau lg dr kej2 nie....

haah promoter pon boleh je.. ataupon kau keje jadi kerani je la.. tak nak ke?? tak penat & boleh tulis dlm resume nanti senang mintak keje tempat lain..
Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2008 01:48 PM | Show all posts

Reply #9 cekedies's post

besar ker....nak gaji besar tapi x nk penat..camne tuh....zaman skang mne bleh camtu...gaji besar..besar lah penatnye...ingat keje yang gaji besar2 tuh x pnt ker...
Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2008 01:49 PM | Show all posts
aku yang jadi kerani pun pnat gak.....hu3
Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2008 01:52 PM | Show all posts
Originally posted by masnina at 7-4-2008 01:37 PM
keje la 7 eleven.. rm3.50 sejam tapi keje tak penat. sama rate dgn McD (correct me if i'm wrong..)

kalau nak gaji mahal sikit & berbaloi, kau keje koffehouse la.. tak la berapa sebok mcm KFC牋...

kalo hotel terang2 ada arak,starbak ni bukan xde sijil halal ke?...dah tu terang2 support yahudi...

kalo keje management kfc n pizza爃ut balik lewat tp xleh claim OT,mbr wa bgtau la
Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2008 01:52 PM | Show all posts

Reply #4 masnina's post

wooo..tapi cam bes gak keje cam kat starbuck tu ke...ingat nak part time sat pas grad ni...malas le lakkk rasenyer nak carik keje teruss
Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2008 01:55 PM | Show all posts
keje fast food mmg penat giler.. even ko jadik ryder kat pizza hut mmg da penat.. gaji stakat nak bwat duit poket boley la.. senang citer keje industri mcm ni sesuai tuk budak2 lepas skolah atau bdak2 yg nak isi duit poket/experience jer..

satu lagi, hindari lah dari kerja kat seven eleven.. pesanan ini ikhlas dari pekerja seven-e yang teraniaya.. ehehhe.. okey dokey..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 7-4-2008 02:09 PM | Show all posts
Originally posted by okb at 7-4-2008 01:55 PM
keje fast food mmg penat giler.. even ko jadik ryder kat pizza hut mmg da penat.. gaji stakat nak bwat duit poket boley la.. senang citer keje industri mcm ni sesuai tuk budak2 lepas skolah atau  ...

nape? 7 e tak bayar epf ko ek?
Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2008 02:14 PM | Show all posts
Originally posted by kietaro_sasaki at 7-4-2008 01:48 PM
besar ker....nak gaji besar tapi x nk penat..camne tuh....zaman skang mne bleh camtu...gaji besar..besar lah penatnye...ingat keje yang gaji besar2 tuh x pnt ker...

setuju.. that's why aku rela keje kerani gaji rm600 sebulan dari keje fast food yg boleh dapat rm1000 sebulan.. tapi keje mcm nak mati la tak larat weii.. dah la aku dah kawen
Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2008 02:16 PM | Show all posts
mana la pg porsting nih.. ni yg malas aku nak posting ni :@
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 7-4-2008 04:27 PM | Show all posts
Originally posted by sakura_san at 7-4-2008 01:36 PM
management pun penat wooo!

level apa? restoren manager? area manager? district manager?


management level pn penat gak?
dok opis je kan?
ke kena jaga outlet gak?
gaji ok x?
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

28-5-2024 06:13 AM GMT+8 , Processed in 0.468826 second(s), 46 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list