CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 3639|Reply: 16

I works for the company....

  [Copy link]
Post time 30-3-2008 07:45 PM | Show all posts |Read mode
Aku Malaysian dan kerja di luar negara dengan company yang dah terminate 2 company Malaysia as JV partner dia dan dalam proses nak terminate 1 company Malaysia as sub-contractor. Sekarang aku sedang gembira kerja dengan company yang terminate semua company Malaysia itu.   


Apa korang rasa? Teruk sangatkah aku? Tak ada semangat patriotik?
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 30-3-2008 07:52 PM | Show all posts
tak..its ok yerk.............
Reply

Use magic Report

Post time 30-3-2008 07:53 PM | Show all posts
but sbb aper yg terminate tu?... kalu kompeni hampeh baek yerk terminate..karang we all ni pon bukan staket ternminate kompeni yerk, but bapak bapak menteri yang hampeh................
Reply

Use magic Report

Post time 30-3-2008 07:54 PM | Show all posts
alaaa...ko carik rezeki yg halal.....tu yg penting...samer gak ngan kat mesia nie....
staff gomen....tak tak pangkah BN....samer jer kan.....bukan nyer rezeki tu
jadik haram pun.....
Reply

Use magic Report

Post time 30-3-2008 07:58 PM | Show all posts

Reply #1 sarahmirza's post

Ish ish...... teruknya ko....
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 30-3-2008 08:08 PM | Show all posts
Kalau satu company tak apa tapi sampai 2 dan ada pula yang ke 3.

JV satu projek tak siap dah kena terminate, alasannya management (orang Malaysia) tak pandai buat kerja.
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 30-3-2008 08:11 PM | Show all posts
Originally posted by sarahmirza at 30-3-2008 08:08 PM
Kalau satu company tak apa tapi sampai 2 dan ada pula yang ke 3.

JV satu projek tak siap dah kena terminate, alasannya management (orang Malaysia) tak pandai buat kerja.



asam garam dunia business... biasa la tu... mana yang tak berkaliber cantas ajer......
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 30-3-2008 08:12 PM | Show all posts

Reply #5 sedondon's post

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 30-3-2008 08:16 PM | Show all posts
Memalukan ya as Malaysian. Really bad experiences pada bos aku nak JV dengan company Malaysia lagi.
Reply

Use magic Report

Post time 31-3-2008 09:15 AM | Show all posts

Reply #6 sarahmirza's post

cite le detail ckit kat mana tak pandainye tu...

cam german kilang aku dulu ade cakap, german concept is better than the malaysian concept....
Reply

Use magic Report

Post time 31-3-2008 09:37 AM | Show all posts
aku rasa kaedah org Malaysia bnyk birokrasi..
sbb tu terms Management kita failed..
nak kena refer satu tangga satu tangga nak settle kan perkara kecik je..
Reply

Use magic Report

Post time 1-4-2008 05:29 PM | Show all posts
ngko ke yg propose termination? pd aku kalo dah memang unsatisfactory buat apa nak teruskan venture, tak kira le malaysian ke african or european sekali pun.

kita nak rasa profit, bukan tanggung biawak idup.
Reply

Use magic Report

Post time 1-4-2008 06:18 PM | Show all posts

Reply #6 sarahmirza's post

bagi aku, kalo ko bukan penyebab termination tu, aku rasa ok.

kalo ko buktikan ko tak malas mcm org yg depa terminate, ko should be fine...
Reply

Use magic Report

Post time 2-4-2008 01:33 PM | Show all posts
hahaha

berhati2 ngn smgt patriotik nih

bisnes is bisnes...cari makan...
Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2008 09:49 AM | Show all posts
sorry ye tuan umah
naper aku rasa ayat ni tak berapa betul sket ek

I works for the company....

cam salah tajwid jer
Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2008 11:03 AM | Show all posts
tak apa la, bukan salah kamu
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 11-3-2018 10:55 AM From the mobile phone | Show all posts
teminate klu sebab company bermasalah ok. tp tt jgn la hepi sgt..sian org yang x de keje. zaman ekonomi mcm ni
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

27-5-2024 01:58 AM GMT+8 , Processed in 0.071972 second(s), 43 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list