CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 7767|Reply: 10

t-shirt Silkscreen Printing

[Copy link]
Post time 24-3-2008 08:21 PM | Show all posts |Read mode
hai kawan kawan....

berkaitan dengan silkscreen printing nie...aku nak tnya pada sesapa yang expert....apa jenis dye yang dipakai untuk dark tshirt tanpa memerlukan underbase putih...bagi aku teknik underbase nih lechlah...aku still tercari2 dye tu....kat mana boleh dapt yer...????
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 25-3-2008 08:01 AM | Show all posts

salam

Nak emboss guna rubber dye.. area shah alam section 2/7... atau kat Venus Art, Petaling Street
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 25-3-2008 08:56 AM | Show all posts
guna emboss dye ker???....tapi yng tu bukan nak bagi image timbul ke guna iron....
Reply

Use magic Report

Post time 25-3-2008 01:49 PM | Show all posts

Reply #3 andaluceia's post

kasi image timbul...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 25-3-2008 02:10 PM | Show all posts
ada tak selain emboss dye ni cik fleursza???
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2008 07:15 PM | Show all posts

Reply #5 andaluceia's post

emboss dye tu name brand ker flurezsa?.

saya penah tempah silkskrin dkt Petaling street tu..bila apply dye biasa tak lekat langsung..
Reply

Use magic Report

Follow Us
 Author| Post time 29-3-2008 11:49 PM | Show all posts
emboss dye adlh jenis dye yang akan timbul bila kena heat press....memng aku dah pernah try pakai ni...tapi aku still nak tahu dye yang boleh apply direct kat baju hitam.....kalau rubber dye nak kena dua lapis....mungkin sapa2 boleh tolong aku ker

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 30-3-2008 02:16 PM | Show all posts
Dulu masa student pernah buat open-masking technique dan enjoy bermacam-macam design yang boleh dibuat secara bebas.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 2-4-2008 09:41 AM | Show all posts
waa....bagus soklan nih..aku pun nak tumpang tau gak neh...cukup berminat ngan t-shirt printing. Byk design dalam kepala hotak aku. Setakat ni main hantar kat kedai member jek utk print design senirik.
Reply

Use magic Report

Post time 12-3-2010 04:35 PM | Show all posts
aku minat gak nk bt t-shirt sndri,,,,tp xtau nk bli dye 2 kt mana,,,dlu aku try cr kt kedai cat tp xde pon
Reply

Use magic Report

Post time 29-5-2011 02:58 AM | Show all posts
untuk maklumat tentang heat press machine,
boleh kunjungi laman berikut..

www.DIYPrintingSupply.com
www.HeartBeat.my

kini ada promotion utk heat press machine..
http://www.diyprintingsupply.com ... t-press-package.asp

harga akan naik lagi kemudian.. siapa cepat, dia dapat~
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

25-5-2024 04:30 AM GMT+8 , Processed in 0.067562 second(s), 38 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list