CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 4439|Reply: 9

Para Pengusaha Cyber Cafe, Meh Masuk Sini.

[Copy link]
Post time 1-3-2008 04:59 AM | Show all posts |Read mode
Assalamualaikum dan salam sejahtera pada semua forumer.


Aku nak ajak para pengusaha & yg bekerja di cyber cafe, mari masuk kesini moga boleh berbincang tengtang bisnes / kerja masing masing, cara kerja, bertukar tukar pandangan, idea2 baru, dan sebagainya. gunakan thread ini sebagai manfaat bersama untuk sama sama majukan bisnes masing masing. kongsi software CC korang dan macam macam lagi. insyaallah aku akan update dari masa ke semasa. Ini kerana aku lihat sekarang agak ramai juga antara kita dalam forum ni yg sedang dan akan menjalankan bisnes jenis ni. tak rugi rasanya kita bincang sembang sembang pasal industri ni. hehehehe. mana nak tau, kot kot nnti wat gath pulak ka antara pengusaha / pekerja.


˙·٠
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 2-3-2008 02:37 AM | Show all posts
aku kerja kat cyber cafe aje. boleh juint jugak ke ?
Reply

Use magic Report

Post time 3-3-2008 03:26 AM | Show all posts
aku x ade cyber cafe.. tapi kenal member owner cyber cafe.. leh join?
Reply

Use magic Report

Post time 14-3-2008 02:47 PM | Show all posts
aku rase nak setup cyber cafe murah...tapi software yang mahal...yang tak sanggup ditanggung...takut nanti kene "raid" pulak oleh Kerajaan Tempatan...
tu sebab nyer ramai yg lingkup...
betul kerrr....
Reply

Use magic Report

Post time 14-3-2008 02:56 PM | Show all posts
dalam perancangan nak bukak cc.. tengah carik modal sikit2
Reply

Use magic Report

Post time 4-5-2010 11:11 PM | Show all posts
kalau nak software cyber cafe yang percuma, boleh download di http://www.penyuradius.com
software PenyuLAN boleh membantu operasi internet cafe untuk mengawal komputer di dalam internet cafe seperti lock/unlock screen, logoff, restart, shutdown, send warning, capture screen dan check running program.

software PenyuLAN juga dapat merekod penggunaan PC yang dikemaskini setiap saat. software ini percuma tanpa sebarang had limit masa, iklan atau nagging screen.

download software cyber cafe percuma di http://www,penyuradius.com
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 9-5-2010 09:12 PM | Show all posts
Saya pernah beli cyber cafe pastu jual balik.
Reply

Use magic Report

Post time 10-5-2010 10:54 AM | Show all posts
Saya pernah beli cyber cafe pastu jual balik.
servantforever Post at 9-5-2010 21:12



Napa jual balik?
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 10-5-2010 07:44 PM | Show all posts
sbb cc tu di dlm asrama kolej perempuan di KL so traffic tak tinggi sgt coz:
1) mostly student nowadays dah ada laptop sendiri dan boleh subscribe broadband plan yg murah2 dari maxis,celcom dan digi.
2)kalau pun tak subscribe mereka guna wifi yg berlambak2 available kalaupun ada keyword mereka ada device utk hack password tu.
3)Female students are not gamers so they dtg ke cc pun sekejap2 je sekadar utk check email dan fb(tu pun bagi yg tiada laptop ler).

So in conclusion nak buka cc better di kaw perumahan atau pinggir bandar. Sbb apa tau? nanti I explain di thread lain.
Reply

Use magic Report

Post time 6-5-2017 12:08 AM | Show all posts

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT


Forum Hot Topic

 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

14-6-2024 03:23 AM GMT+8 , Processed in 0.108977 second(s), 36 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list