CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

12Next
Return to list New
View: 13944|Reply: 39

MK land

[Copy link]
Post time 25-2-2008 02:00 PM | Show all posts |Read mode
anyone kerja kat sini...company nie ok ker????????aku ingat nak try lahh...company aku skrg nie lain macam jer....aku kena cari kerja lain lah......
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 25-2-2008 02:23 PM | Show all posts
co ni ok..client co kuriang..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 25-2-2008 02:43 PM | Show all posts

Reply #2 sang_kuriang's post

i kalau blh nak cari yg blh kerja lama......how u know yer?????
Reply

Use magic Report

Post time 25-2-2008 02:52 PM | Show all posts
apa position hang kat mk tuh???
Reply

Use magic Report

Post time 25-2-2008 02:53 PM | Show all posts
u dlm bidang apa?
Reply

Use magic Report

Post time 26-2-2008 10:20 AM | Show all posts
kalau setakat nak kerja ok tapi jgn harap naik gaji atau dpt bonus. Jgn complain tau.
lagi satu sales manager dari mk land selalu jahat2 kaki kencing staff.
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 26-2-2008 04:34 PM | Show all posts
ni kawan aku ada story..
dia ni ex-mkland employee. katanya politik sikit punya dasyhat situ.
that's why he left. susah nak naik kat situ unless kita pandai cap kipas udang
kat snr mgmt.

anyway, kalau ada peluang cuba je. rezeki org lain lain
Reply

Use magic Report

Post time 26-2-2008 05:22 PM | Show all posts
kawan aku pun ex-Mk. dia kata dato MK tu baik. tapi kwn aku tu tea lady je. so scope of work dia tak leh nak compare.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 1-3-2008 07:24 AM | Show all posts
Kalau jadi staff MK, boleh dapat beli rumah awal2 ke sebelum diorang open kat public???? Dapat diskaun tak?
Reply

Use magic Report

Post time 1-3-2008 03:03 PM | Show all posts
juruperunding yg terlibat  pun boleh dapat diskaun
sebelum projek dilancarkan.

kerja dgn pemaju la seronok.
bonus beriban katak tu ....
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 3-3-2008 12:01 PM | Show all posts
mcm2 pendapat mana satu yg betul nie.....phening wa....
Reply

Use magic Report

Post time 4-3-2008 08:26 PM | Show all posts
weh korg yg ada degree nak carik keje, masuk www.misc.com.my lah. ada kosong.
Reply

Use magic Report

Post time 4-3-2008 09:04 PM | Show all posts
Originally posted by budakjawa at 1-3-2008 03:03 PM
juruperunding yg terlibat  pun boleh dapat diskaun
sebelum projek dilancarkan.

kerja dgn pemaju la seronok.
bonus beriban katak tu ....


not true. depends on sales jugak.
Reply

Use magic Report

Post time 5-3-2008 08:18 AM | Show all posts



setau girl...MK LAND bukan bawah dato' mustapa dah

bukan org lain ke yg take over

dato' mustapa bukan tubuh co lain ke...tak silap emkay ke camner tah spellnyer

lupa r....ada kawan kat perancang bandar yg cakap    







♥ tattoo ♥ won't go home without u ♥ takdir cinta ♥ biarlah ♥ butterfly ♥ hampir ke situ ♥ selamat tinggal selamanya ♥


~♥~Your joy is your sorrow unmasked. The deeper that sorrow carves into your being, the more joy you can contain~♥~



Reply

Use magic Report

Post time 15-3-2008 12:40 AM | Show all posts
ye betul skang under dato pekaseh kot.india.mk ni dah buakak comp nama setia haruman
Reply

Use magic Report

Post time 18-3-2008 10:17 AM | Show all posts
aku nasihatkan x payah la kerja dgn MK ni.

co. ni kencing kuat. Byk kes dia masuk dlm industrial court, high court & labour court.

most of the staffs yg high rank kat sini xtau buat keje pun. Yg jd anjing budak exec. Yg dpt credit diaorg.

MK Land skrg dipegang oleh Datuk P. Kasi, share partner Tan Sri Mustapha Kamal setelah org tua ni melepaskan jawatan sebagai Exec Chairman di sana utk melarikan diri dr hutang supaya nama dia bersih le kat luar sana tu.
Mother co. ni eMKay sbnrnye & milik 100% Tan Sri Mustapha Kamal.

Byk staff yg dah blah dr sana.

MMG xde bonus pun walaupun dah keje lbh 5 tahun. Nak increement? hmmmm.....3 or 4 years sekali je, tu pun kdg2 under RM 100.

Hutang syarikat ni pun byk dgn kontraktor, Majlis Perbandaran, dgn purchasers pun berjuta-juta sbb late delivery of projects.

In terms of working environment is like #! (maaf kalau berbunyi kasar)

Sales pun x mencanak2 sbb ramai org dah tau psl co. ni, bermasalah!

Ada apa2 nak tanye lg? Silakan.....
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 18-3-2008 10:33 AM | Show all posts

Reply #1 posh76's post

Position apa yg ko nak apply?

Kalau dah interview, siapa yg interview ko? Kalau belum aku boleh bg tips!
Reply

Use magic Report

Post time 18-3-2008 10:35 AM | Show all posts

Reply #7 morpheus71's post

this is the baddest scool of politics. trust me. it's not the healthy politics. it will eat u alive. dont waste your time here. dont trust me, try asking to MK Land staff, or even better their associates or contractors. u guys will find out out the sickening truth!
Reply

Use magic Report

Post time 18-3-2008 10:58 AM | Show all posts
Under the new management of Datuk P. Kasi, ramai org2 Tan Sri Mustapha Kamal lari ke syarikat milik penuh beliau iaitu eMKay. Kebanyakkan drpd mereka inilah yg x perform & ada antara mereka boleh bertahan begitu lama disebabkan menggunakan org lain utk kepentingan diri sendiri.

Datuk P. Kasi juga seorang yg begitu racist. Beliau telah mengambil begitu ramai rakan2 serta pekerja yg berketurunan India sehinggakan syarikat Bumiputera tersebut menjadikan kaum Melayu sebagai minoriti.
Reply

Use magic Report

Post time 18-3-2008 11:02 AM | Show all posts
Untuk information anda semua, ramai di luar sana tidak tahu yg Datuk serta Tan Sri merupakan share partner yg tidak mempercayai satu sama lain serta kerap kali menikam dari belakang utk kepentingan masing2.

Di dlm MK Land sebenarnye ada 2 camp yg berpihak pd Tan Sri & juga Datuk.

Task Datuk skrg setelah Tan Sri meletakkan jawatan sebagai EC di MK Land ialah utk boost up sales & menyelesaikan begitu byk hutang piutang.

Sementara Tan Sri fokus pd syarikat beliau iaitu eMKay terutamanya projek yg sedang diusahakan di Gerik, Perak.
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

28-5-2024 05:01 AM GMT+8 , Processed in 0.082002 second(s), 46 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list