CariDotMy

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 7789|Reply: 18

Taring Kucing

[Copy link]
Post time 22-2-2008 09:34 AM | Show all posts |Read mode
salam,
weird nak tanya la.. taring kucing sebenarnya ada baper eh? 4 jek kan.. 2 atas 2 bawah..
tp apsal kucing weird ada 8.. tiap2 gigi taring dia tue berlapis, mean tiap satu ada 2..
puas gak cek mulut2 kucing yg lelain.. sume ada 4 jek..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 22-2-2008 09:45 AM | Show all posts

Reply #1 WeirdLady's post

dia terlebih gigi laa tu kot.. kira jatuh pada kategori kuceng ajaib nih
Reply

Use magic Report

Post time 22-2-2008 10:30 AM | Show all posts
sedangkan manusia pun ada gigi tumbuh bertindih,inikan pulak kucing..hehe
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 22-2-2008 10:33 AM | Show all posts
Originally posted by firdaruddin at 22-2-2008 10:30 AM
sedangkan manusia pun ada gigi tumbuh bertindih,inikan pulak kucing..hehe


yelah.. mak aku pun ckp camtue.. mesti gigi dia belapis, cam setengah org..
tp pelik lak bleh elok jek kat sume taring tu.. bkn belapis actually, tp taring tu ader dua..
patut pun muka dia mcm jongang jek aku rasa..
ke gigi susu yek, lum patah?
Reply

Use magic Report

Post time 22-2-2008 10:52 AM | Show all posts

Reply #4 WeirdLady's post

pun kemungkinan jugak..baper dah umo nyer?budak keciK?remaja?dewasa?
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 22-2-2008 10:58 AM | Show all posts
Originally posted by firdaruddin at 22-2-2008 10:52 AM
pun kemungkinan jugak..baper dah umo nyer?budak keciK?remaja?dewasa?


nak kata budak kecik dah besar gak la.. kalu skolah dah darjah 3 gitu laaa..
aku nak letak pic photobucket takleh bukak lak.. nape eh..
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 22-2-2008 04:43 PM | Show all posts

gigi susu

weird..kitten lagik ke meow tu?

hari tu kucing kecik aku ade taring double..pastu aku pon pelik..blakang mak bawak dorang pi doktor nak vaksin..pastu doktor tanye brapa umor ini kitten..aku kabo tatau la sbb saya baru jumpa dia...pastu dok bukak mulot die nampak taring tu ..pastu die cakap ini belom 6 bulan...sbb taring susu ada lagik..nanti ini taring (yg belakang) akan jatuh sendirik...kikikik..betol..lps dua tiga hari aku sedo gg taring die dah tinggal dua jek kat belah atas...entah kemane le taring susu tu gugor..tak plak aku jumpe...jgn die tetelan udah...

[ Last edited by  hatemetoday at 22-2-2008 04:45 PM ]
Reply

Use magic Report

Post time 22-2-2008 05:04 PM | Show all posts

Reply #6 WeirdLady's post

takpe..abaikan pb tu...kacam yg kak hate kate kat post atas ni, kemunggkinan ur cat tu masih di darjah 3(menurut awak) jadi still ada gigi susu..pe2 hal, tunggu jer diorang dah sampai darjah 6, baru leh citer  
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 22-2-2008 10:43 PM | Show all posts
taring kucing aku dah patah sian dia... mesti hazab dia nak gigit kibbles dia....
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 25-2-2008 09:57 AM | Show all posts
Originally posted by hatemetoday at 22-2-2008 04:43 PM
weird..kitten lagik ke meow tu?

hari tu kucing kecik aku ade taring double..pastu aku pon pelik..blakang mak bawak dorang pi doktor nak vaksin..pastu doktor tanye brapa umor ini kitten..aku k ...


ye ke kalu kitten mmg ade gg susu eh?
sbb weird dah selak mulut cat lain yg sebaya dier.. tp takde lak gigi susunyer..
dari yg kecik sampai ke besor sume weird cek gigi2 dia.. takde lak yg cenggitu..
Reply

Use magic Report

Post time 25-2-2008 10:11 AM | Show all posts

Reply #10 WeirdLady's post

kitten ada gigi susu... aku tau ni pon mak mertua pakcik aku yg bgtau.. dia mmg giler kucneg.. memula tu aku tergelak besor gak laa bila tau kitten ada gigi susu.. aku mmg tak pnh perasan bila masa kuceng2 aku bersalin gigi
Reply

Use magic Report

Post time 25-2-2008 10:14 AM | Show all posts

Reply #10 WeirdLady's post

..gg susu...ak ah tak seme kucing mcm tuh...akak ade dua kitten kat umah tuh...kitten satu lagik tu tak ade pon /ke blom nak tumbuh..tapi bile raba kat gusi tak de plak trase tetajam nak tumbuh sepasang lagik...anggap jek lah kitten kite yg gg blapes tu telebih kalsium...mongken mama dia telebey minom ho ho holickk kot mase pegnen....hahahhaha...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 25-2-2008 10:54 AM | Show all posts
Originally posted by hatemetoday at 25-2-2008 10:14 AM
..gg susu...ak ah tak seme kucing mcm tuh...akak ade dua kitten kat umah tuh...kitten satu lagik tu tak ade pon /ke blom nak tumbuh..tapi bile raba kat gusi tak de plak trase tetajam nak tu ...


mungkin jugak.. sbb dia mmg hantu susu.. sampai la nie kalu nampak sudu susu dia riuh sekampung..
actually dia ni jumpa kat longkang masa kecik sgt.. lum tumbuh pin tinger dia..
ada 4 ekor tp cuma dia sorg je yg hidup, yg lain mati yela kecik sgt lg dah takde mak..
so bg minumla susu tepung..
tak lama tu ada mak kucing branak kat umah nie.. dia jadik anak susuan ler.. tumpang ibu org sana sini..
btw namanya yatim.. sbb anak yatim piatu..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 25-2-2008 11:04 AM | Show all posts
ni pic dier.. tp pic taring tu tak amek lak.. actually dia kat kg.. time weird balik je leh jmpa anak2 bulu sume..



Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2008 09:47 PM | Show all posts

Reply #14 WeirdLady's post

cantik kaler dier
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 28-2-2008 09:40 AM | Show all posts
Originally posted by firdaruddin at 27-2-2008 09:47 PM
cantik kaler dier

tu pic lama sket.. skrg dah besar lagi sket.. ko rasa tu darjah 3 ke dah masuk skolah menengah?
besar tu mmg lum tanggal gigi susu eh?
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 28-2-2008 10:15 AM | Show all posts

Reply #16 WeirdLady's post

jgn tgk saiz nyer...saiz tu hanya mengikut permakanan jer...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 28-2-2008 10:25 AM | Show all posts
Originally posted by firdaruddin at 28-2-2008 10:15 AM
jgn tgk saiz nyer...saiz tu hanya mengikut permakanan jer...


aku rasa psl dia nie lambat membesar.. yelah kecik2 mak takde..
masa kecik dulu hidup segan mati tak mau gitu la..
tp tak sangka usianya panjang..
adik badik 4 ekor dia sekor je yg hidup.. pastu tumpang nyusu kat mak org..
kalau seingat aku, jumpa dia dulu dah 6-7 bln rasanya..
lgpun dia mmg bantut sket, kalu time ujan je mesti semput..
Reply

Use magic Report

Post time 29-2-2008 12:38 PM | Show all posts

Reply #18 WeirdLady's post

biasa la...warga metropolitan tu..  
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT


Forum Hot Topic
Update :Jenazah Nur Farah Kartini selamat dikebumikan di Pekan.Bersemadilah semoga keadilan dapat ditebus
YgBenarUpdate :Jenazah Nur Farah Kartini selama
Views : 199602 Replies : 3640
Takut kena tembak? Takut kena culik? Takut kena sepak? Tanya Kim Pan-gon Apa Dia Maksudkan Dengan Bahaya – TMJ
YgBenarTakut kena tembak? Takut kena culik? Tak
Views : 29419 Replies : 105
Datin Intan Najwa Mengandung
irveneDatin Intan Najwa Mengandung
Views : 32860 Replies : 91
Update: Ada  yang menjumpai anak lipas dan rambut di dalam makanan yang dibeli di kantin sebaliknya Kiosk Lebih Murah Dan Bersih’ – Pelajar Pertahankan Cikgu Jual Pelbagai Makanan Di Sekolah
YgBenarUpdate: Ada yang menjumpai anak lipas d
Views : 27220 Replies : 51
My Sweet Mobster (2024) – JTBC
heythere123My Sweet Mobster (2024) – JTBC
Views : 20136 Replies : 320
Carta Official Muzik Muzik 39 (2024)
fadz84Carta Official Muzik Muzik 39 (2024)
Views : 38596 Replies : 309
Wan Ahmad Fayhsal digantung enam bulan daripada hadir sidang Dewan Rakyat. Sejurus keputusan penggantungan, semua Ahli Parlimen blok pembangkang bangun membaca doa qunut nazillah
mojarean_XWan Ahmad Fayhsal digantung enam bulan d
Views : 35163 Replies : 25
Uji Minda :)
yoanaUji Minda :)
Views : 92018 Replies : 834
Mari Tepek Gif Picture V.7
tariMari Tepek Gif Picture V.7
Views : 84089 Replies : 3752
Tengku Bib & Tengku Chanela  Jamidah Bercerai??
Burong_HantukTengku Bib & Tengku Chanela Jamidah Ber
Views : 260648 Replies : 299

 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

19-7-2024 07:09 PM GMT+8 , Processed in 0.113253 second(s), 45 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list