CariDotMy

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 15203|Reply: 96

Imran Khan-Mahathir is My Role Model in Politic

[Copy link]
Post time 6-2-2008 01:25 PM | Show all posts |Read mode
dalam temuramah terbaru yang melibatkan Bekas pemain kriket terkemuka Dunia, Imran Khan yg kini menerajui sebuah parti politik di Pakistan, beliau telah ditanya siapakah pemimpin yang beliau hormati dan sanjungi:

jawapannya:

Which political leader in the Islamic world do you admire the most?
Ihave high regard for Mahathir Mohammed of Malaysia
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 6-2-2008 01:28 PM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 6-2-2008 01:30 PM | Show all posts
  sampai kini mahathir tetap no 1 dalam membangunkan dan meletakkan malaysia di peta dunia
Reply

Use magic Report

Post time 6-2-2008 01:35 PM | Show all posts
org luar jugak yg nampak....

he's my hero too
Reply

Use magic Report

Post time 6-2-2008 01:40 PM | Show all posts
mahathir no 1 ni gossip paling panas..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 6-2-2008 01:44 PM | Show all posts
siapa ada beli buku terbaru mengenai Tun : Selected Letters To World Leaders akan dapat tahu betapa Tun memainkan peranan besar menghentikan pembunuhan kejam org org Islam di Bosnia oleh Srerbia. Bagaimana Tun mengutus berpucuk pucuk surat kpd Clinton dan Chirac terutamanya dan bagaimana akhirnya Bill Clinton bersetuju mengugurkan bom bom ke atas Serbia sehingga menghentikkan etnik cleansing di Bosnia...

tapi ada satu part dlm buku tu yg buat aku sayu sedikit, dibahagian Pengenalan dimana Tun berkata begini:

"dalam buku terbaru beliau, surat2 dr Tun Dr.Mahathir kepada pemimpin dunia, beliau mengungkapkan bahawa sama adabeliau merupakan pm yang baik atau buruk, sejarah akan memberipenilaian yang lebih adil hanya selepas beliau meninggalkan dunia ini.apa yang beliau tahu, apa yang dilakukannya merupakan apa yang beliaufikirkan terbaik untuk negara dan rakyat. segala pujian atau kejianyang akan dilemparkan selepas beliau meninggal, tidak begitu signifikanlagi, pujian atau penghinaan, terpaksa di tanggung anak-anaknya danrakan-rakan rapat beliau."
Reply

Use magic Report

Follow Us
 Author| Post time 6-2-2008 01:47 PM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 6-2-2008 01:50 PM | Show all posts
Sadis sungguh..
kesian sungguh pada tun...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 6-2-2008 01:55 PM | Show all posts
aku pon kagum ngan TMM ni.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 6-2-2008 01:59 PM | Show all posts


keranamu Malaysia
Reply

Use magic Report

Post time 6-2-2008 02:08 PM | Show all posts
Kenapa musti Tun Mahathir...bukannya Anwar E-Berahi El-Juboree Wal Yahudi....ahaksz...
Reply

Use magic Report

Post time 6-2-2008 02:10 PM | Show all posts
Mmg sejarah telah membuktikan Tun....selepas beliau berenti baru la nampak betapa Tun adalah PEMIMPIN yg paling UNGGUL....he's my hero too...THANX TUN!!!.....mana peginya org2 yg kutuk kaw2 dulu?
Reply

Use magic Report

Post time 6-2-2008 02:14 PM | Show all posts
Bbanding ngan pemimpin skrg nih tun nampak lebih karisma sbg pemimpin
Reply

Use magic Report

Post time 6-2-2008 02:17 PM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 6-2-2008 02:29 PM | Show all posts
kagum sgt ngan tun ni....
Reply

Use magic Report

Post time 6-2-2008 02:35 PM | Show all posts
Originally posted by fide at 6-2-2008 01:30 PM   sampai kini mahathir tetap no 1 dalam membangunkan dan meletakkan malaysia di peta dunia
wa sokong lu..... :pompom::pompom::pompom::pompom::pompom::pompom::pompom::pompom::pompom::pompom::pompom::pompom::pompom::pompom::pompom::pompom::pompom::pompom::pompom::pompom::pompom::pompom::pompom::pompom::pompom:
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 6-2-2008 02:38 PM | Show all posts
Originally posted by adham at 6-2-2008 01:44 PM
siapa ada beli buku terbaru mengenai Tun : Selected Letters To WorldLeaders akan dapat tahu betapa Tun memainkan peranan besar menghentikanpembunuhan kejam org org Islam di Bosnia oleh Srerbia. Bagaimana Tunmengutus berpucuk pucuk surat kpd Clinton dan Chirac terutamanya danbagaimana akhirnya Bill Clinton bersetuju mengugurkan bom bom ke atasSerbia sehingga menghentikkan etnik cleansing di Bosnia...

tapi ada satu part dlm buku tu yg buat aku sayu sedikit, dibahagian Pengenalan dimana Tun berkata begini:

"dalam buku terbaru beliau, surat2 dr Tun Dr.Mahathir kepada pemimpindunia, beliau mengungkapkan bahawa sama adabeliau merupakan pm yangbaik atau buruk, sejarah akan memberipenilaian yang lebih adil hanyaselepas beliau meninggalkan dunia ini.apa yang beliau tahu, apa yangdilakukannya merupakan apa yang beliaufikirkan terbaik untuk negara danrakyat. segala pujian atau kejianyang akan dilemparkan selepas beliaumeninggal, tidak begitu signifikanlagi, pujian atau penghinaan,terpaksa di tanggung anak-anaknya danrakan-rakan rapat beliau



sedey plak baca...........

[ Last edited by  athlon_crazy at 6-2-2008 02:52 PM ]
Reply

Use magic Report

Post time 6-2-2008 02:42 PM | Show all posts
aik bole ingat lak dia tulis2 surat tu semua....ingatkan lupa gak masa kes Linggam tu
Reply

Use magic Report

Post time 6-2-2008 03:50 PM | Show all posts
Sian bodolah..

Yg jdkan dia idol hanya menantu poyo dia , si koju tu   

Dr Mahathir rulezzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 6-2-2008 03:51 PM | Show all posts

Reply #18 an2toncit's post

surat surat tu tersimpan sebagai koleksi di Jabatan Perdana Menteri.

dipohon utk mengeluarkan 270 keping surat , tetapi Jabatan Perdana Menteri dibawah Pak LAH hanya membenarkan 87 keping surat surat TUN kpd pemimpin dunia dicetak kembali utk dilampirkan di dalam buku ini..

kenapa surat surat lain tidak dibenarkan oleh JPM, hanya pihak JPM dan Pak Lah yg tahu.....tetapi mungkin sebab surat surat Tun kpd pemimpin pemimpin dunia ini ditulis dgn tegas dan kritikal....ada yg tidak boleh dijadikan tatapan umum...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

24-6-2024 07:27 AM GMT+8 , Processed in 0.081166 second(s), 46 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list