CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

12Next
Return to list New
View: 47983|Reply: 36

boleh tukar duit syiling kat bank tak..??

[Copy link]
Post time 16-1-2008 04:46 PM | Show all posts |Read mode
sori kalau soalan aku ni nampak macam soalan remeh....

tapi...
aku nak tau...

kt bank boleh tukar duit syiling kepada duit kertas tak kalau kita tak ada akaun kt bank tu....??
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 16-1-2008 04:51 PM | Show all posts
aku rasa  takde masalah..maybank ada sediakan perkhidmatan ni..tapi mcm kat branch opis aku..ada hari2 tertentu dan masa2 teretntu untuk tukar duit syiling ni...no hal lah...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 16-1-2008 04:55 PM | Show all posts

Reply #2 cheapmon's post

ok..thanks..

sbb bkn apa...
tkt diorang x nk terima duit syling byk2...

aku dh prnh kena skali...
pnyalah brt bwk..pastu dia kata x trime duit syling...
Reply

Use magic Report

Post time 16-1-2008 05:22 PM | Show all posts
boleh sesangat bang ooiiiii
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 16-1-2008 05:55 PM | Show all posts
satu soalan lagi...
ni lg remeh..

terus direct ke kaunter atau kna isi borang...??
Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2008 02:52 AM | Show all posts
boleh.

tapi kalau nak buat coin deposit kat CIMB, kena asingkan syiling dulu. Aku tak taula branch lain kena asing atau tak, tp tempat aku buat tu dia suruh asingkan dulu.
Reply

Use magic Report

Follow Us
 Author| Post time 17-1-2008 11:20 AM | Show all posts

Reply #6 Kilokahn's post

thanks....
Reply

Use magic Report

Post time 21-1-2008 08:44 PM | Show all posts
boleh.  tapi lebih afdhal di bank yang kau ada akaun.  boleh kata nak bank-in duit syiling.  pihak bank mesti terima.  lepas tu, pi la withdraw kat atm.  kalau nak tukar di bank yang kita tiada akaun, ada kemungkinan akan dikenakan caj untuk perkhidmatan ini.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 7-2-2008 03:04 PM | Show all posts
tadi haku pi deposit syiling 1 sen ngan 5 sen kt CIMB.. pakai mesin.. x ler malu sgt.. berat seh... dpt la rm24.77
Reply

Use magic Report

Post time 7-2-2008 04:06 PM | Show all posts

Reply #9 epitome's post

ada ke mesin syiling tu???
Reply

Use magic Report

Post time 7-2-2008 04:12 PM | Show all posts

Reply #10 medangmru's post

kat CIMB KLIA ader
Reply

Use magic Report

Post time 7-2-2008 04:12 PM | Show all posts

Reply #11 epitome's post

ooo....sb tak pernah tgk rasanya ada mesin syiling kat mana2 Bank ni....

TQ Epitome..
Reply

Use magic Report

Post time 7-2-2008 09:19 PM | Show all posts
kebanyakan branches memang ada mesin kira duit siling.  ini untuk kegunaan cash officer biasanya.  kalau untuk deposit siling, ada branch yang kenakan yuran perkhidmatan.
Reply

Use magic Report

Post time 7-2-2008 09:20 PM | Show all posts

Reply #13 Gemukkkkkkk's post

Ooooooooo...

wahhh...gerunnyer nengok abatar mu gem:eek: :eek: :eek: ........
Reply

Use magic Report

Post time 7-2-2008 09:26 PM | Show all posts
sesekali tukar stail je..
Reply

Use magic Report

Post time 7-2-2008 10:58 PM | Show all posts
first time dengar mesin deposit duit syiling
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 8-2-2008 12:14 AM | Show all posts
ni bukan mesin deposit.  mesin ni cuma coin sorter/counter je.  masukkan siling dan mesin akan asingkan ikut saiz (nilai muka).
Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2008 06:49 AM | Show all posts
di BSN, coin deposit float 10 days tau ...
Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2008 09:13 AM | Show all posts

Reply #17 Gemukkkkkkk's post

Oooooooooo......camtu yek...means that.....hanya boleh tukau duit syiling waktu opis hour la ni...

Pesal yek Bank tak wat ATM mesin yg boleh tukau duit syiling ni.....

Kalau ada ..berbondoong2 arr org bawak syiling nak tukau ke not..
Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2008 11:49 AM | Show all posts

Reply #17 Gemukkkkkkk's post

masuk akaun per duit haku smlm   RM24.77 ...
6 kali masukkan.... sbb ader yg dier rijek...
rijek , masuk balik , rijek , masuk balik
sampai  lah tinggal baki 20 keping
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

28-5-2024 05:49 AM GMT+8 , Processed in 0.321711 second(s), 46 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list