CariDotMy

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: bakrii

Event Management

[Copy link]
 Author| Post time 18-7-2007 09:53 PM | Show all posts

Reply #18 melayucyber's post

Ok , good input .
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 23-11-2007 04:00 AM | Show all posts
jadi ke exhibitions  pada 21-23 dec ni
Reply

Use magic Report

Post time 23-11-2007 11:52 AM | Show all posts

Reply #22 bizsari's post

aku baru teringat nak upkan thread bakrii ni...ropenyer kau dah up dulu...

Mana pegi si bakrii ni....aku nak jugak tengok kehebatannya buat event.

2 hari lps aku pegi ACM2007 kat KLCC convention center. Tahun ni nampak kurang meriah sbb big player mcm TM CELCOM, MAXIS DIGI tak join...booth pun nampak tak menarik.

Mungking big players ni join exhibition Bakri kot...

Reply

Use magic Report

Post time 23-11-2007 12:12 PM | Show all posts
bakri, you kalau confirm event tu war-warkan kat sini yea.
kitorang kalau free, mmg ramai yg nak support pegi event you nie.
tapi u kena consider jugak timing die.
ramai org nak balik kg time tu 21, 22 & 23.
21 - raya haji
22 - hari jumaat org lebih baik balik kg
23 - hari ahad
24 - isnin, ramai jugak apply cuti
25 - christmas.
Reply

Use magic Report

Post time 23-11-2007 02:34 PM | Show all posts

Reply #24 meow_tompok's post

aku dah cek..memang takde event waktu tu....

Mana bakrii ni....
Reply

Use magic Report

Post time 23-11-2007 04:57 PM | Show all posts

Reply #25 melayucyber's post

mmg la takde event.
sape nak buat event time org sibuk balik kg, pegi holiday semua.
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 23-11-2007 05:48 PM | Show all posts

Reply #26 meow_tompok's post

tuler...aku dari awal2 lagi dah nampak auta ni....

saje je main tarik tali dgn dier...

orang nak buat event ni..bukan 2-3 bulan punya plan....

org nak buat bulan nov 2008 dah start buat keje skrg.
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2007 12:14 AM | Show all posts
oh bakri, rupanya dia ni berangan je
emm tak mengapa mungkin satu hari
angan2 dia tu menjadi kenyataan.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 24-11-2007 06:03 AM | Show all posts
Originally posted by bakrii at 17-7-2007 12:34 AM
terima kasih kekawan punya advise .
aku dah buat underground work ,semua benda aku dah clearkan  , Aku dah jumpa Dota Shaziman (KTAK)untuk daptkan support , dah jumpa Dato Halim (MCMC) semua OK ...



hehe...  ini lh spesis tukang auta .... gempak support ramai vip... rosak abis nama org dia balun....
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2007 06:13 AM | Show all posts
Originally posted by bakrii at 18-7-2007 09:52 PM
Yang tak confirm PC fair III tu , aku punya confirm .
Tapi kene check juga date tu ,
Agak bila date yang sesuai , bulan Feb 08 .OK TAK ???



hehe... ckp dh wat date confirmation.... alih-alih tnya blik bila lak date sesuai...  mamak ni.. aku ingat dia ni mabukk laa... mabuk berangan nk jd event organizer... hehe
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2007 03:57 PM | Show all posts
At least dia ade cita-cita, and setakat yang die cerita, dia ade jugak take action. To those that sincerely gave ideas and support him, good for you. May your sincere advice will be repaid by more profits in your own business.

Kalaupun die kononnya 'cakap je lebih', itu kan masalah dia. Kalau ade keraguan atau tak puas hati, tegur saje la perancangan dia, jangan la attack personaliti dia. Until proven he is memang 'kaki penipu' or 'penggelap duit orang', or ape2 crime yang lebih severe, I dont think it's fair to tuduh die bukan2.
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2007 04:12 PM | Show all posts

Reply #31 naziehah's post

Rasanya kat sini bukan ler orang saja suka2 nak ngutuk si bakrii ni.

Kalau usahawan tulen...ramai yg akan support. Kalau betul ler dia wat event ICT spt yg di war2kan oleh bakrii ni.. aku sendiri akan support kerana tiap2 tahun aku tak pernah missed ICT related event.
Cuma cara dia bercerita...ramai yg tidak confident.

Tak mungkin event organizer akan masuk ke forum ni bertanyakan pendapat kitaorg ni yg rata2 takde pengalaman pasal event organizer. Date pun bole ubah sana sini. Spt yg aku katakan tadi....kalau nak buat sesuatu event....perancangannya bukan sekadar 2-3 bulan tetapi lebih setahun.

kalau cik naziehah nak tau business apa yg en bakrii ni buat..cuba search topik yg dibuka oleh bakrii. Sekejap nak buat forex...sekejap nak buat event...sekejap nak cari supplier pasir utk pembinaan jambatan ke 2 P.Pinang
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2007 08:17 AM | Show all posts

Reply #32 melayucyber's post

Bakrii ni bercita2 tinggi dia tgh cuba dan mencari bisness2  yg viable dan mampu dikendalikan- aku rasa kita perlu sokong dia dgn idea2 positif :handshake:
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2007 01:42 PM | Show all posts

Reply #33 bizsari's post

I agree with you. Jalan hidup usahawan bukannya mudah. Bukan sekali buat terus jadi. Mungkin dia masih mencari-cari ape yang sesuai dengan dia. Bila dah jumpa yang sesuai pun, banyak lagi cabaran untuk mula terus.

Saya tahu memang ramai jugak yang mengaku 'usahawan', tapi kerjanya hanya mengampu datuk sana, datuk sini. Bisnes celam celup. Menadah pada govt semata. Nak kerja senang. Saya pun tak setuju kalau orang2 begini mengaku diri 'usahawan'.

Mungkin mereka ni jd mcm ni sebagai permulaan. Nak belajar. Nak dapat tapak. Tak kisahlah. Tapi bila 'kerja senang' yang dianggap bisnes, ini lah yang kurang bagus kalau diamalkan sampai bila-bila. Sifat usahawan sebenar dah hilang.  

Jadi kalau kita kenal orang2 macam ni, boleh la ingat2kan. Tapi kalu nak kutuk or buruk2kan beria-ia tu macam tak elok la. Apa saja yg tak elok yag kita kate, sebenarnye mencerminkan diri kita sendiri. Mane tau orang yg kita kata tu, sebenarnye itulah orang yg ditakdirkan dapat membantu kita 5 tahun akan datang ke. Tp sbb dah mulut kita rajin sangat mengata dulu, langsung die tak nak tolong.

I said this because I believe, we do good once, people do good to us back million times over. Anyway, we become entrepreneurs to help people's life becomes better. How are we going to do that if ourselves have les than desirable attitude.
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2007 03:52 PM | Show all posts
betul betul. yang penting hati sendiri mau kena baik, mau bersih. nasihat menasihati tak salah malah digalakkan. tapi kena la berhemah. tetiba teringatkan thread konsortium n si megatron. tak dapat nak komen apa dah.
Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2007 07:43 AM | Show all posts
ramai juga yang amateuring, termasuk aku. try sana sikit, try situ sikit.

Aku decide to stop amateuring, and kerja dengan orang dulu. Belajar dari orang. Pastu copy dia punya formula.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 30-11-2007 07:50 AM | Show all posts
hampeh!
nasib aku tak melayan si bakri ni...
Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2007 08:40 PM | Show all posts
Originally posted by naziehah at 29-11-2007 01:42 PM
I agree with you. Jalan hidup usahawan bukannya mudah. Bukan sekali buat terus jadi. Mungkin dia masih mencari-cari ape yang sesuai dengan dia. Bila dah jumpa yang sesuai pun, banyak lagi cabaran ...


...

[ Last edited by  vantage at 1-12-2007 09:19 PM ]
Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2007 02:23 AM | Show all posts
Originally posted by bakrii at 18-7-2007 12:41 PM
I dah book PWTC one hall , cuma nak tambah lagi one hall .I dah booking pada 21~23 Dec 2007 .
I kene check PC fair III tu , setau aku date tak berpa confirm lagi , cuma Tentative Dates and Loca ...


skadar review blik kebenaran kata2...
Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2007 02:25 AM | Show all posts
Originally posted by bakrii at 18-7-2007 09:52 PM
Yang tak confirm PC fair III tu , aku punya confirm .
Tapi kene check juga date tu ,
Agak bila date yang sesuai , bulan Feb 08 .OK TAK ???


hehehe....
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

23-6-2024 08:40 AM GMT+8 , Processed in 0.070342 second(s), 42 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list