CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 23999|Reply: 83

Accept x Kalo GF krg takder DARA sbb DIROGOL atau DIPAKSA buat hbngan!

[Copy link]
Post time 17-6-2007 03:20 PM | Show all posts |Read mode
zaman skang nih orang melayu kebanyakkannya hidup dah hilang adat ketimuran...lagi2 dalam bila dah bercinta...aku pun akui aku ni bukanlah mengikut adat ketimuran sgt tapi aku ingat aku ni anak melayu..Dara or Teruna? Budak2 skang ni bukannyer heran sgt pasal bab nih..janji puas tak kisah hilang sumer tuh..setengah tu pulak ada yang pasangan tu tak kisah sama ada gf or bf diorang takder teruna or dara..Cinta la katakan..tapi aku nak tau pendapat korang andai satu hari nanti korang dapat yang second hand aper yang korang rasa?teruskan hubungan or tak?

Tapi setengah hbngan tu rumit sgt, berkemungkinan P'puan tuh DIPAKSA melakukannya atau lebih teruk lagi DIROGOL..diorang ni tak bersalah kan..takkan u all sumer nak hukum diorang atas kejadian tersebut..perempuan maner yang tak syg makhotanya..tapi bila dah diragut nak back to the past pun tak bleh..hanya dgn doa shaja bley kuatkan smgt..kalo takder smgt mgkn dgn bunuh diri jer jln terbaik..tapi kita umat Islam kannn...Sang lelaki plak kita penah dgr pun diorang dirogol or aper2 sajerlah..tu bley accept lagi bcoz lelaki walau aper pun takder effect lgsung kan..cumer WANITA ..

so aper pendapat korang???
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 17-6-2007 03:35 PM | Show all posts
aku xdpt bg pendapat..lum terpikir sampai ke situ...xtau la klu ader mmber2 kter yang penah alami kes ni...pompuan pun leh story gak...cter respon bf korg caner...

or korg just nak rahsiakan ker aper yang berlaku...

[ Last edited by  skyzero at 17-6-2007 03:36 PM ]
Reply

Use magic Report

Post time 17-6-2007 03:42 PM | Show all posts
yg dirogol,wa rasa boleh diterima lagi...yg direla or mmg merela kan..tu ? sorry le..wa tak nak terima........
Reply

Use magic Report

Post time 17-6-2007 07:13 PM | Show all posts
Bagi aku, yg penting dia ikhlas mencintai kita. Itu kisah silam dia.. buat apa kita nak tau. Benda dah terjadi nak buat camner. Lain ler kalau itu silap dia sendiri rela dirogol.
Reply

Use magic Report

Post time 17-6-2007 08:22 PM | Show all posts

Reply #4 Muntz's post

klu rela tu bukan dirogol...tu main2 rogol..hehe
Reply

Use magic Report

Post time 17-6-2007 10:06 PM | Show all posts
ahhhhhhhhhh................sedap nya d rogollllllllllllllllllllllllllllllllllll
Reply

Use magic Report

Follow Us
princess_bubble This user has been deleted
Post time 18-6-2007 09:14 AM | Show all posts

Reply #6 maar66's post

pernah kena rogol ke??? atau pernah rogol orang?
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 23-6-2007 03:48 PM | Show all posts
aku ok jer..
tak kisahhh........
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Mr.Forensics This user has been deleted
Post time 23-6-2007 03:52 PM | Show all posts
aku pun ok.
Reply

Use magic Report

princess_bubble This user has been deleted
Post time 23-6-2007 04:19 PM | Show all posts
tapi ye la kan...kalau ade reason ape salahnye korang accept kan??? kekadang manusia nie tak leh lari dari buat silap
Reply

Use magic Report

Post time 28-6-2007 06:09 PM | Show all posts
bagi aku ajal,maut rezeki dan jodoh semua kat tgn tuhan. InsyaAllah aku akan terima dia seadanya, sebab dia dalam keadaan teranaiya..
mungkin segala kejadian ada hikmahnya di sebaliknya dan kita perlu pada qadho qadhar Allah s.w.t... ingatlah sesungguhnya perempuan  
yang baik adalah untuk lelaki yang baik, begitu juga sebaliknya.
Reply

Use magic Report

Post time 28-6-2007 06:27 PM | Show all posts
betul tu, kalau dah jodoh nak buat macam mana... terima lah seadanya dan bimbinglah dia..
Reply

Use magic Report

Post time 28-6-2007 06:51 PM | Show all posts

Reply #5 skyzero's post

Rela dirogol ada gak... main kasar lah...
Reply

Use magic Report

princess_bubble This user has been deleted
Post time 28-6-2007 07:35 PM | Show all posts

Reply #13 Muntz's post

aku pun suke2 di rogol tapi dengan hubby la     
Reply

Use magic Report

Post time 28-6-2007 07:42 PM | Show all posts
itu sebabnye kalo ade past experience...kalo bakal tatau...better didiamkan..bkn ak menipu tapi untuk masa depan...
Reply

Use magic Report

Post time 28-6-2007 07:44 PM | Show all posts
Kalau ikut orang melayu dulu2 punya adat, malam pertama kena alas kain putih kat atas katil tu, esok pagi family sume nak tengok ada darah ke tak ada.... kalau tak ada darah - terbalik tepak sirih kena pulang balik hantaran....

Sekarang mana ada macam tu, maaf tulis ye susah nak cari betul2 anak dara sekarang ni (tanpa niat menuduh perempuan yang baik2), tapi semua orang boleh terima kalau dah tad de dara lagi.  Yang lelakinya pun apa kurang bukan teruna lagi pun....

Bina hidup baru, lupakan kisah2 lama jangan main kayu tiga dah, alhamdulillah selamat.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


princess_bubble This user has been deleted
Post time 28-6-2007 08:19 PM | Show all posts
isk...kalau dah betul dia di rogol nak wat camane kan...bukan dia mintak pun.......
Reply

Use magic Report

Post time 28-6-2007 11:55 PM | Show all posts
btul...kalo dia x berslah...kenapa dia yg harus terima hukumanya....dh la kena rogol.. pastu kena ject plak..sadis btul....umpama sudah jatuh ditimpa tangga....
Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2007 10:08 AM | Show all posts

Reply #14 princess_bubble's post

main rogol ngan hasben camner tuh..

i mean u kene pakse ngan hubby u laa.... isnt hurt

..... ader kuar satu statement dlm The Star regarding rape laa... if u cant fight it.. njoy it ( soo ashamed whoever put it out dat statement):@

tak saper njoy kene rogol.....
Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2007 02:13 PM | Show all posts
AKU TERIMA YANG SEADANYA.............sesungguhnya setiap kejadian ada hikmah yang tersirat dan tersurat!!!!
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

Category: Kesihatan


ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

27-2-2024 04:33 AM GMT+8 , Processed in 0.068035 second(s), 46 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list