CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
View: 222118|Reply: 937

DINING ROOM (RUANG MAKAN)

[Copy link]
Post time 29-11-2005 02:13 PM | Show all posts |Read mode


[ Last edited by long at 29-11-2005 02:18 PM ]

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2005 01:04 PM | Show all posts
Long..............

Teman nak tuikor juga ler dinning table kat kampung.
Yang dulu tu..................koman sungguh.
Tercabut sana....tercabut sini.

Ada nampak satu dinning table.
Hmmmm.....................cantik n kukuh.

Di buat dari Kayu Merbau.
:cak:
Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2005 05:28 PM | Show all posts
Long, cantik nyaaa

NG, yg u kata ada bunglow nak jual tu kat mana?
Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2005 05:29 PM | Show all posts
Long, cantik nyaaa

NG, yg u kata ada bunglow nak jual tu kat mana?
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 30-11-2005 08:39 PM | Show all posts
Originally posted by niceghost2005 at 30-11-2005 01:04 PM
Long..............

Teman nak tuikor juga ler dinning table kat kampung.
Yang dulu tu..................koman sungguh.
Tercabut sana....tercabut sini.

Ada nampak satu dinning table.
Hmmmm ...


ghost...tak leh baiki ke bahagian yg tercabut?  Meja yg  lama kat kampung kami kayu dia pon jenis baik (tak tau nama kayu dia tapi berat), dah buruk tapi balik dulu kami  'sand'kan meja tu pas tu cat natural (panggil varnis ke?). dah tu .nampak macam antik ..gitu..cuma long tukar kerusi jer....
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 30-11-2005 08:50 PM | Show all posts


Reply

Use magic Report

 Author| Post time 30-11-2005 09:04 PM | Show all posts
amizaa...tq..akceli long suka jalan2 ke model home ni..bukan apa..suka tengok konsep  decorationnya berlainan dari satu rumah ke satu rumah..kadang tu benda yg buruk tapi di bersih, cat balik boleh jadi hiasan..!!!  lebih menyeronokkan lagi bila can share with you all!!!
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 30-11-2005 09:05 PM | Show all posts
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 30-11-2005 09:07 PM | Show all posts
gambar sama cam di atas tapi jarak dekat sket...

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 30-11-2005 09:08 PM | Show all posts
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 30-11-2005 09:13 PM | Show all posts


Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2005 12:02 PM | Show all posts
cantiknyaaaa long......me sukaaa sangat situasi macam nieee...nampak klasik.....
suka nampak kemass jerr....yg penting pandai susun perabot nampak cantik dan kemas
memang cantik...klasik....
kaler dinding tu kaler kuning ker long...cantikk...boleh me tiru nanti....hehheehheheh


long, kalau perabot tu macam luka-luka sket....kalau nak repair letak apa eh?
letak varnish ker?
kayu tu kaler coklat-coklat tua  ... kaler mcm perabut long sket2
Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2005 06:28 PM | Show all posts
Originally posted by long at 30-11-2005 08:39 PM


ghost...tak leh baiki ke bahagian yg tercabut?  Meja yg  lama kat kampung kami kayu dia pon jenis baik (tak tau nama kayu dia tapi berat), dah buruk tapi balik dulu kami  'sand'kan meja tu pas  ...


Meja dinning teman tu.............DAH ABIS TALIAN HAYAT nya.
8 seater..................

LAYAK dok dalam timbunan kayu api jer. :cak:
Kali nie....nak carik yg baik punyer.
Kayu merbau spt yg teman sebutkan di atas.
Memang class.................hmmmmmmmmmmm

$$$ ini pun class juga!!! :cak:
Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2005 06:30 PM | Show all posts
Originally posted by Amiizaa at 30-11-2005 05:29 PM
Long, cantik nyaaa

NG, yg u kata ada bunglow nak jual tu kat mana?


Iyer ker?
Yang teman ada..........bungalow kat Bukit Beruntung.
Double storey.
Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2005 10:23 PM | Show all posts
eeiii........ long!! semua nye cantekk2 belakaaa...!!
memang superb lah dining room umah long..
thanx yer long sudi share gambar... :clap:
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 1-12-2005 11:07 PM | Show all posts
Originally posted by Amiizaa at 1-12-2005 12:02 PM
cantiknyaaaa long......me sukaaa sangat situasi macam nieee...nampak klasik.....
suka nampak kemass jerr....yg penting pandai susun perabot nampak cantik dan kemas
memang cantik...klasik....
kal ...


cat dinding tu adalah teknik yg dipanggil 'faux paint'  sekarang ni tengah popular kat sini!

http://www.ehow.com/how_218_faux-paint.html

kesan calar/luka kat furniture, kalau kat sini boleh guna furniture touch up pen..rupa dia macam marker pen...dan senang dapat.kalau kat M'sia cuba amizaa tanya  kat store macam IKEA. touch tu pon  kalau kesan calar teruk sangat. kalau sikit2 tu long biarkan..supaya nampak natural. sesekali i lapkan dengan furniture polish..tu jer!
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 1-12-2005 11:19 PM | Show all posts
Originally posted by ctredzuan at 1-12-2005 10:23 PM
eeiii........ long!! semua nye cantekk2 belakaaa...!!
memang superb lah dining room umah long..
thanx yer long sudi share gambar... :clap:


CT!!...!CT!!! gambar2 yg long tepek ni SEMUA  long amik dari model home masa jenjalan! DAN INI BUKAN GAMBAR2 RUMAH LONG....tapi hati tu memang teringin juga nak wat gini! InsyaAllah!

mujur la kalau long dpt decoratekan rumah camni sekarang, InsyaAllah kalau  anak2 semua dah masuk sekolah ada lah masa sket utk buat balik  projek cat mengecat rumah dan bilik  nih!

Banyak juga gambar2 long dah delete dari simpanan sebelum tau cari.com ni....nway..skrg ni taulah mana nak letak gambar2 ni..at least utk tatapan kpd yg sudi!
Reply

Use magic Report

Post time 2-12-2005 01:10 AM | Show all posts
Originally posted by long at 1-12-2005 11:07 PM


cat dinding tu adalah teknik yg dipanggil 'faux paint'  sekarang ni tengah popular kat sini!

http://www.ehow.com/how_218_faux-paint.html

kesan calar/luka kat furniture, kalau k ...


lindt minat cat mcm tu, ala2 debbie travis gitu...
Long, tq for sharing :hug:
Reply

Use magic Report

Post time 2-12-2005 06:07 AM | Show all posts
i want italian design....
Reply

Use magic Report

Post time 2-12-2005 10:04 AM | Show all posts
nie dining room rumah juju ...simple je tak leh nak hias2 atas meja tu...tapi long letak gambar tu boleh le curi idea


Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

20-1-2022 03:55 AM GMT+8 , Processed in 0.102686 second(s), 22 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list