CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: abangkental

Carta Lagu-Lagu Bosan!

[Copy link]
Post time 2-3-2007 12:17 PM | Show all posts
hmmmm.......entahlah apa nak jadi dgn industri ni.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 2-3-2007 12:20 PM | Show all posts
papa jahat
joget lamabak
lagu2 jac...takleh dgr sore diaa
nafas cahaya
cahaya cinta
kian..ahaha..lama2 dgr lagu ni  busan

ada lg..nanti kena pk..
Reply

Use magic Report

Post time 2-3-2007 12:22 PM | Show all posts
oo satu lg lagu kusut si nita..naik kusut pala hotak aku...
dgr 2,3 baris terus tukar...

lagu pija..luka..
lagu si nabil....apa yg campur omputih...lemas...
lagu zehra zambri....penah dgr kat era..malam yg ganjil???bengap tol...
Reply

Use magic Report

Post time 2-3-2007 12:26 PM | Show all posts

Reply #1 abangkental's post

lagu nana ker?????
Reply

Use magic Report

Post time 2-3-2007 12:32 PM | Show all posts
DL LAGU PIJA MENTOR LUKA
TERLUKE JIWE AKU DGR
BOSAN

PASTU LAGU JIWANG LELEH YG POYO2
Reply

Use magic Report

Post time 2-3-2007 12:46 PM | Show all posts
aku bosan lagu2 elyana.. lagu mlm yg ganjil pun aku bosan.. lagu sume takde motif..
Reply

Use magic Report

Follow Us
abangkental This user has been deleted
 Author| Post time 2-3-2007 03:01 PM | Show all posts
Lepas ni mestilah producer lagu-lagu tu kata pendengar malaysia ketinggalan zaman, duduk bawah tempurung, tak mahu berubah, tak ada jati diri, sokong lagu luar bla bla bla...

Nak buktikan lagu-lagu ni betul-betul bagus, cuba korang peratikan ada tak yang masuk pertandingan lagu yang berprestij sikit macam Juara Lagu tu... kuikui kecuali lagu pop yeh yeh (VE) dengan Adibah + Senario (kroni tibi3), tu pun tak menang. puncanya lirik tak kuat, susah nak menang...

Wahai pencipta lagu, cubalah buat lagu macam kat bawah ni...

Getaran Jiwa (P. Ramlee) - lagu yang akan dikenang 20, 30 tahun lagi sebab melodi dan liriknya bagus.

Rindu Bayangan (Carefree & Jay Jay) - melodi best, muzik sedap, akan evergreen sampai bila-bila...

Fantasia Bulan Madu (Search) - lirik mengancam, muzik hebat terutama part gitar solo Hillary Ang tu. Ditambah dengan suara Amy yang halus nyaring (maklumlah Scorpians Malaysia lah katakan)

Sekuntum Mawar Merah (Alleycats) - lirik hebat, suara sedap... trima kasehhhh

Lagu-lagu Sudirman terutama yang sedih2 (Merisik Khabar, Terasing, Nilai Cintamu). Aku suka Pelangi Petang & Hujan, soothing jer, aman damai dengar.
Reply

Use magic Report

Post time 2-3-2007 06:00 PM | Show all posts
Originally posted by abangkental at 2-3-2007 03:01 PM
Lepas ni mestilah producer lagu-lagu tu kata pendengar malaysia ketinggalan zaman, duduk bawah tempurung, tak mahu berubah, tak ada jati diri, sokong lagu luar bla bla bla...

Nak buktikan lagu ...



lagu belaian jiwa akan ku ingat sampai bila2,,,
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 2-3-2007 07:02 PM | Show all posts
cinta datang lagi! wajah mu terbayang..sukar untuk aku melupakan..uhhh!!-dina MI
sayang sore best,tp lagu hubby nora wat ni,tah pe pe
Reply

Use magic Report

Post time 2-3-2007 08:24 PM | Show all posts
lagu adam ok per walaupun dier gay
Reply

Use magic Report

Post time 2-3-2007 08:54 PM | Show all posts
lagu anuar zain soundtrack filem Cinta, memang sangap nak mampus, tertekan dan menekan aku dibuatnya, lambat gila nak abis.
Reply

Use magic Report

Post time 2-3-2007 09:21 PM | Show all posts
Originally posted by puteri7 at 2-3-2007 11:35 AM
semua lagu by AZNIL..bosan piang aku rasa.



but better daripada si Azwana.....:@ ; nak   naru dengar Azwana 'menyumbangkan' lagu (contoh rindu bayangan versi hancur nya)....... siap sebutan yg mcm tak ada dalam dunia
Reply

Use magic Report

Post time 3-3-2007 12:50 AM | Show all posts
lagu2 mly skrg mmg hampeh..
lirik mcm budak sekolah..
antara lagu aku nyampah:
lagu artis2 segera
lagu artis2 x glamer
lagu artis2 yg x layak jd artis

nak list lagunye, byk sgt...
aku skrg prefer lagu indon drpd lagu2 bodo m'sia..
aku paling nyampah kalo artis mesia nyanyi blk lagu indon e.g ella, jac n misha etc..
nampak sgt kita nih dah takde idea nak kuarkan lagu baru yg best..
cubela buat lagu yg org bole dgr berpuluh thn akan dtg..sampai ank cucu pun hafal lagu tu..
Reply

Use magic Report

Post time 3-3-2007 04:51 PM | Show all posts
rasanya muzik malaysia skang ni pun dah banyak follow rentak indon, cam lagu acmizal - disini, estrange - itu kamu, awie - iris(bole la kot), dan beberapa lagi
Reply

Use magic Report

abangkental This user has been deleted
 Author| Post time 3-3-2007 08:32 PM | Show all posts
apa pendapat korang dengan lagu...

GERENTI BERES... oleh KRU

first time aku dengar, mati-mati aku ingat lagu salleh yaakob. tapi bila aku tahu lagu ni KRU punya, dalam hati aku cakap "bila pulak budak KRU ni jadi pelawak"

wakakakaaa... sorry la kawan-kawan, aku memang anti giler dengan lagu-lagu ala gempak ni, tapi liriknya aduhai... tak menjana minda langsung...

...
Reply

Use magic Report

Post time 4-3-2007 02:46 PM | Show all posts
ntahlah aku rasa sekarang lagu2 melayu semua membusankan..
lagu indon aku boleh layan lagilah..

peliklah aku lagu kru.. tajuk2 semua bombastik sangat dan kdg2 tak ori
sangatlah..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 5-3-2007 10:23 AM | Show all posts
LAGU NITA..KUSUT..MEMANG KUSUT KLU DENGAR
Reply

Use magic Report

abangkental This user has been deleted
 Author| Post time 5-3-2007 03:43 PM | Show all posts
lagu apatah tajuknya...

TSUMAWI kot tajuknya nyanyian AMUK, giler ke apa Amuk nak kipas2 raja longkang pulak... lagu asalnya oleh Mus & Wings "biru mata hitamku"

KASIH (original song performed by Sudirman & Broery Marantika) dinyanyikan semula oleh Pretty Ugly. Memang ugly terus lagu ni jadinya... aku tension sebab P. Ugly kalau nyanyi siap dengan konon2 nak slang, sebut perkataan R macam hampeh jer contohnya "merrrrasa rrrragu" "katakan padaku rrrrasa hatimu" "kudatang dengan harrrapan"... uii tension giler ni dengar mamat ni nyanyi... tapi lagu ni aku dengar dalam radio gomen jer - yo yo yo MuzikFM... kat Era tak ada, tak menepati piawaian kot...
Reply

Use magic Report

Post time 5-3-2007 05:36 PM | Show all posts
bosan ngan lagu2 melayu zaman skrang...byk unsur2 ngarot..sore lak tah hape2...sumenyer sepesen je sore..lg bosan dgr lagu melayu yg ader part2 rap..kamon laaa...melayu x boleh nyanyi lagu rap...cam bodo siall natang anjing je aku dgr..lagu2 indon pon aku nyapah gak cam my heart(uwek uwek uwek dgr sore natang 2 ekoq tuh nyanyi...sore yg dibuat2..)..hanya padi je ok sket...tah hape2 tah lagu2 zaman skrang...makin bodo bangang...
Reply

Use magic Report

Post time 7-3-2007 11:44 PM | Show all posts
bohsan ngan sesetengah panyanyi (walaupun ada yg kuminati) yg kununnya menyanyi dgn 'stail' & 'pembaharuan'; sebutan BM tah betul........... contoh: huruf T... th..th... cinthaaaa.. ntah ape2.....
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

24-2-2024 12:21 PM GMT+8 , Processed in 0.072461 second(s), 42 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list